novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kod Ane, 4. veljače - 8. veljače

Kod Ane - recepti - 5
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

 2. sezona, epizoda 31 - 4. veljače

Davor Dretar Drele i Barbara Kolar danas će imati priliku okusiti Anine delicije. Drele će sigurno povući paralelu Anine kuhinje i menija koji je ovih dana mogao vidjeti na stolu trenutno najpopularnijih farmera. Barbara i Drele započet će s juhom od peršina s njokima od skute čija je specifičnost u tome što se poslužuje hladna. Nakon toga, Ana će na stol staviti pečeno pile. Gledatelji imaju prilike vidjet kako će Ana pripremiti pile s artičokama, mladom mrkvicom, mladim lukom te kako se radi umak od kruha koji će ići uz ovo glavno jelo. Anini gosti imat će sreću okusiti i varijaciju Schwarzwald torte, a svi oni ispred malih ekrana i detaljne upute kako je pripremiti jednako tako slasnu.

2. sezona, epizoda 32 - 5. veljače

Larisa Lipovac i Dražen Šivak današnji su gosti Ane Ugarković. Gratinirane kapesante i kapelunge s tostiranim pistacijima i maslacem s peršinom samo su jedna od tri stavke Aninog menija. Osim toga gledatelji će moći vidjeti i kako se pripremaju punjene tikvice s umakom od jogurta, a Larisa i Dražen imat će priliku ih i okusiti. Desert će također biti poseban te ćemo vidjeti kako napraviti ukusnu kremu od mascarponea s jagodama.


2. sezona, epizoda 33 - 6. veljače

Mare Milin i Saša Šekoranja današnji su gosti Ane Ugarković. Ana će za ovu prigodu napraviti quiche od špinata, gorgonzole i boba, ali i hrskavi file od lososa. Također na stolu će se naći i salata od mahuna i kifleka s vignarette umakom. Poznata fotografkinja i akademski slikar i dizajner koji je najpoznatiji po svojim cvjetnim aranžmanima probat će i Anin sladoled od suhih šljiva s armagnacom. Kako će se ovim umjetnicima svidjeti Anino također umjetničko kulinarstvo?


2. sezona, epizoda 34 - 7. veljače

Ana sprema kulinarska iznenađenja, ovoga puta u znaku proljeća jer na meniju se nalazi - cvijeće. U četiri maštovita jela uz Anu će uživati i njeni gosti, distributeri opreme za enogastronomiju Larisa Radin i Tonino Šahini. Za predjelo ih čeka rižoto od graška, kozjeg sira i cvjetova tikvica. Za glavno jelo Ana priprema file od bifteka u papru s montpelier maslacem, te nastavlja u cvjetnom tonu s prženim cvjetovima tikvica. Desert je pravi klasik iz djetinjstva, svima omiljen štrudl od trešanja.


2. sezona, epizoda 35 - 8. veljače

Kulinarska majstorica Ana i danas priprema najbolje od najboljeg za svoje goste i gledatelje. Društvo će joj praviti sve od reda vinski znalci - autor 'Vodiča kroz vina Hrvatske' Saša Špiranec i vinar Velimir Korak. Za predjelo ih čeka poriluk u lisnatom tijestu s hollandaise umakom, a za glavno jelo varivo od piletine, quinoe i sezonskog povrća. Za dobru kapljicu i dobro raspoloženje pobrinut će se, naravno, Anini gosti, a za šećer na kraju pobrinut će se sama domaćica kada će na stol stići torta s bavarskom kremom od breskvinog lišća.

Emisiju 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!


 



Tagovi