.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kod Ane, 27. veljače - 3. ožujka

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

2. sez., 35. ep. - 27. veljače

Kulinarska majstorica Ana je i ove subote priprema najbolje od najboljeg za svoje goste i gledatelje. Društvo će joj ove subote praviti sve od reda vinski znalci - autor 'Vodiča kroz vina Hrvatske', Saša Špiranec i vinar Velimir Korak. Za predjelo ih čeka poriluk u lisnatom tijestu s hollandaise umakom, a za glavno jelo varivo od piletine, quinoe i sezonskog povrća. Za dobru kapljicu i dobro raspoloženje pobrinut će se naravno Anini gosti, a za šećer na kraju pobrinut će se sama domaćica kada će na stol stići torta s bavarskom kremom od breskvinog lišća.

2. sez., 36. ep. - 28. veljače

Kod Ane će se u ulozi gostiju za stolom naći umjetnici Melita Lozić i Aldo Krizman. Za ovu će im priliku Ana pripremiti tradicionalne specijalitete komišku pogaču i tagine od srdela i pečene paprike. Na kraju će se zasladiti desertom, a to je ovog puta kolač od breskvi i trešanja.

2. sez., 37. ep. - 1. ožujka

Gosti omiljene televizijske blagovaonice su voditeljske i glumačke nade Iva Šulentić i njen kolega Frano Domitrović. Za predjelo i uvod u gastro pustolovinu čeka ih salata od vrganja sa parmezanom. Mirisno glavno jelo biti će ravijoli s piletinom i ružmarinom a za šećer na kraju zaduženi su tartufi s mirisom lavande.

2. sez., 38. ep. - 2. ožujka

U Aninom kulinarskom putovanju gastro zvijezdi pridružit će se još jedna - uvijek dobrodošli prijatelj i gost Rene Bakalović. Kako bi iznova impresionirala Renea Ana će pripremiti vrhunska jela dostojne jednog ponosnog gastronomada. Tako će predjelo biti delicije od sira, iza kojih slijedi hladna teletina s pačjim jajima i umakom od inćuna. Za kraj će gledatelji, zajedno sa Reneom, moći otkriti što se skriva iza pobjedonosnog naziva deserta 'Napoleon s malinama'.

1. ep. - 3. ožujka

Emisija 'Kod Ane' je kombinacija gastro showa i dokumentarne emisije u kojoj se jela pripravljaju prema receptima baziranima na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji. Sastoji se iz tri cjeline: priprema i kuhanje hrane (Ana Ugarković), gastronomad na terenu (Rene Bakalović), zajednička konzumacije hrane (protagonisti zajedno uz goste u svakoj emisiji). Recepti koje gastronomska stručnjakinja Ana Ugarković u emisiji predstavlja bazirani su na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, te na sezonskoj ponudi namirnica na našim tržnicama. Gastronomad Bakalović uz povijesne i znanstvene kulinarske činjenice nastojat će promicati ekološki, organski i zdravi način proizvodnje i konzumacije hrane, a sve u funkciji podizanja standarda prehrambenih navika gledatelja. Sadržajno, uz same recepte, emisija stavlja naglasak na hranu kao generator druženja i zajedništva.U današnjem nastavku Ana će kuhati za svoje roditelje, a na stolu će se naći juha od raštike, polagano pečena rolana panceta i topla salata od leće. Za desert Ana će poslužiti tortu od oraha s kremom od orahovice.

 

 

 

 Tagovi