.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kod Ane, 20. - 24. veljače

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

2. sez., 30. ep. - 20. veljače

Ana će kuhati za književnicu Sanju Pilić i opernog pjevača Ronalda Brausa. Na meniju je tako prava poezija okusa i simfonija boja. Kao predjelo goste očekuje „krema“ od jaja sa smrčcima i divljim šparogama, a zatim i ukusni brudet od hobotnice s graškom, bobom i palentom. Za kraj i vrhunac ovog druženja Ana će pripremiti tortu od sira.

2. sez., 31. ep. - 21. veljače

Davor Dretar Drele i Barbara Kolar imat će priliku okusiti Anine delicije. Barbara i Drele započet će juhom od peršina s njokima od skute čija je specifičnost u tome što se poslužuje hladna. Nakon toga, Ana će na stol staviti pečeno pile. Gledatelji imaju prilike vidjet kako će Ana pripremiti pile s artičokama, mladom mrkvicom, mladim lukom te kako se radi umak od kruha koji će ići uz ovo glavno jelo. Anini gosti imat će sreću okusiti i varijaciju Schwarzwald torte, a svi oni ispred malih ekrana i detaljne upute kako je pripremiti jednako tako slasnu.

2. sez., 32. ep. - 22. veljače

Larisa Lipovac i Dražen Šivak današnji su gosti Ane Ugarković. Gratinirane kapesante i kapelunge s tostiranim pistacijima i maslacem s peršinom samo su jedna od tri stavke Aninog menija. Osim toga gledatelji će moći vidjeti i kako se pripremaju punjene tikvice s umakom od jogurta, a Larisa i Dražen imat će priliku ih i okusiti. Desert će također biti poseban te ćemo vidjeti kako napraviti ukusnu kremu od mascarponea s jagodama.

2. sez., 33. ep. - 23. veljače

Mare Milin i Saša Šekoranja ovotjedni su gosti Ane Ugarković. Ana će za ovu prigodu napraviti quiche od špinata, gorgonzole i boba, ali i hrskavi file od lososa. Također na stolu će se naći i salata od mahuna i kifleka s vignarette umakom. Poznata fotografkinja i akademski slikar i dizajner koji je najpoznatiji po svojim cvjetnim aranžmanima probat će i Anin sladoled od suhih šljiva s armagnacom. Kako će se ovim umjetnicima svidjeti Anino također umjetničko kulinarstvo?

2. sez., 34. ep. - 24. veljače

Ana sprema kulinarska iznenađenja, ovoga puta u znaku proljeća jer na meniju se ovoga puta nalazi cvijeće. U četiri maštovita jela uz Anu će uživati i njeni gosti, distributeri opreme za enogastronomiju Larisa Radin i Tonino Šahini. Za predjelo ih čeka rižoto od graška, kozjeg sira i cvjetova tikvica. Za glavno jelo Ana priprema file od bifteka u papru s montpelier maslacem, te nastavlja u cvjetnom tonu s prženim cvjetovima tikvica. Desert je pravi klasik iz djetinjstva, svima omiljen štrudl od trešanja.

 

 

 Tagovi