Kod Ane, 18. veljače - 22. veljače

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

1. sezona, 4. epizoda - 18. veljače

U četvrtoj epizodi Ana Ugarković priređuje kućnu zabavu za prijatelje. Na meniju je finger food, a specijalitet večeri su pileća krilca marinirana u soku od naranče. Gosti će uživati i u salati od kozica u košaricama od kruha, raguu od vrganja, te uštipcima sa cimetom. Rene Bakalović će za to vrijeme na zagrebačkom Dolcu napraviti anketu o tome što je finger food uopće. Prolaznici će dati zanimljive odgovore.

1. sezona, 5. epizoda - 19. veljače

U novom nastavku ‘Kod Ane’ tema kulinarskog showa je pečeno pile na Anin način. Pripremit će i krostine s pilećim jetricama, te gratinirane krumpire, a za desert će poslužiti štrudl od estragona. Za to vrijeme Rene Bakalović odlazi u Zagorje u posjet svom prijatelju, velikom uzgajatelju peradi.

1. sezona, 6. epizoda - 20. veljače

Ana je odlučila svojim izdavačima iz Profila, Ivici Pretenjači i Romanu Simiću, prirediti janjetinu prema receptu koji je objavila u knjizi. Rene će u današnjem kulinarskom showu opet otkriti neke nove tajne. Na koje se sve načine u našim krajevima priređuje janjetina? Odgovor donosi šesti nastavak gastro magazina 'Kod Ane'.

1. sezona, 7. epizoda - 21. veljače

Inspirirana filmom 'Kad je Harry sreo Sally' u kojem Meg Ryan prilikom naručivanja Chef’s salad svojom zahtjevnošću doslovno izluđuje konobaricu, Ana danas također priprema fantastičnu salatu. Osim salate od endivije, pržene šunke i krušaka svog ovotjednog gosta, redatelja Dalibora Matanića kuharica i domaćica Ana počastit će i špagetima s mesnim okruglicama. Za špagete se Ana inspirirala filmom Martina Scorsesea 'Goodfellas'.
U filmu 'Bilo jednom u Americi' Sergia Leonea, mladi Dominic dolazi kod Peggy sa Charlotte Russe, kolačem koji ona zahtjeva za ljubakanje s lokalnim dječacima. Dok je čeka ispred njenih vrata ni sam nemože odoljeti primamljivoj slastici... Za desert, Dalibor i Rene kušat će Anin Charlotte Russe.

1. sezona, 8. epizoda - 22. veljače

Ana i Rene otvaraju temu hrvatskih gastro ikona. Gost je poznati hrvatski fotograf Damir Fabijanić, koji je pokrenuo gastro magazin 'Iće i piće' s namjerom promocije domaćih gastronomskih i enoloških vrijednosti. Rene je među prodavačima i kupcima na Dolcu napravio malu anketu o tome što oni smatraju hrvatskim gastro ikonama, a za ovu prigodu Ana će pripremiti tripice (fileke) na svoj način, heljdine palačinke punjene dimljenom gackom pastrvom i prekmursku gibanicu.

 

Emisiju 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi