.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kod Ane, 14. - 18. svibnja

Kod Ane - recepti - 5
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

2. sez., 38. ep. - 14. svibnja

U današnjem Aninom kulinarskom putovanju, gastro zvijezdi pridružit će se još jedna - uvijek dobrodošli prijatelj i gost Rene Bakalović. Kako bi iznova impresionirala Renea, Ana će pripremiti vrhunska jela dostojne jednog ponosnog gastronomada. Tako će predjelo biti delicije od sira, iza kojih slijedi hladna teletina s pačjim jajima i umakom od inćuna. Za kraj će gledatelji, zajedno s Reneom, moći otkriti što se skriva iza pobjedonosnog naziva deserta 'Napoleon s malinama'.

1. sez., 1. ep. - 15. svibnja

Emisija 'Kod Ane' je kombinacija gastro showa i dokumentarne emisije u kojoj se jela pripravljaju prema receptima baziranima na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji.
Sastoji se iz tri cjeline: priprema i kuhanje hrane (Ana Ugarković), gastronomad na terenu (Rene Bakalović), zajednička konzumacije hrane (protagonisti zajedno uz goste u svakoj emisiji).
Recepti koje gastronomska stručnjakinja Ana Ugarković u emisiji predstavlja bazirani su na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, te na sezonskoj ponudi namirnica na našim tržnicama. Gastronomad Bakalović uz povijesne i znanstvene kulinarske činjenice nastojat će promicati ekološki, organski i zdravi način proizvodnje i konzumacije hrane, a sve u funkciji podizanja standarda prehrambenih navika gledatelja. Sadržajno, uz same recepte, emisija stavlja naglasak na hranu kao generator druženja i zajedništva.
U današnjem nastavku Ana će kuhati za svoje roditelje, a na stolu će se naći juha od raštike, polagano pečena rolana panceta i topla salata od leće. Za desert Ana će poslužiti tortu od oraha s kremom od orahovice.

 

1. sez., 2. ep. - 16. svibnja

Gastronomska stručnjakinja i danas će svoje goste iznenaditi svojim jedinstvenim delicijama. Za predjelo Ana će pripremiti salatu od pečenih pačjih prsa s radičem, endivijom i umakom od maslina.
Kao glavno jelo na Aninom stolu pojavit će se confit od patke, dinstano crveno zelje i pečeni krumpir. Nakon odličnog glavnog jela Aninim će gostima sigurno prijati kruške i smokve kuhane u crnom vinu koje će poslužiti sa sladoledom...

1. sez., 3. ep. - 17. svibnja

Kod Ane će se na stolu naći salata od hobotnice s pečenim cherry rajčicama, maslinama i rikulom. No, to će njenim gostima samo otvoriti apetit jer nakon toga popularna kuharica će na stol staviti odlične rezance sa crvenim radičem i dagnjama te pečeni list s korom od krumpira sa zelenom salsom. Kako će sve to Ana pripremiti te kako će gosti komentirati Anino kulinarsko umijeće? Gledatelji popularnog kulinarskog showa imat će priliku od Ane naučiti i kako pripremiti ukusnu skutu s narančama u karamelu od anisa i aceta balsamica.

 

1. sez., 4. ep. - 18. svibnja

U četvrtoj epizodi Ana Ugarković priređuje kućnu zabavu za prijatelje. Na meniju je finger food, a specijalitet večeri su pileća krilca marinirana u soku od naranče. Gosti će uživati i u salati od kozica u košaricama od kruha, raguu od vrganja, te uštipcima sa cimetom. Rene Bakalović će za to vrijeme na zagrebačkom Dolcu napraviti anketu o tome što je finger food uopće. Prolaznici će dati zanimljive odgovore.

Emisiju 'Kod Ane' gledajte od ponedjeljka do petka na Domi TV!
 



Tagovi