.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kod Ane, 13. - 17. studenog

Kod Ane - recepti - 6
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

1. ep. -  13. studenog

Emisija 'Kod Ane' je kombinacija gastro showa i dokumentarne emisije u kojoj se jela pripravljaju prema receptima baziranima na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji.
Sastoji se iz tri cjeline: priprema i kuhanje hrane (Ana Ugarković), gastronomad na terenu (Rene Bakalović), zajednička konzumacije hrane (protagonisti zajedno uz goste u svakoj emisiji).
Recepti koje gastronomska stručnjakinja Ana Ugarković u emisiji predstavlja bazirani su na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, te na sezonskoj ponudi namirnica na našim tržnicama. Gastronomad Bakalović uz povijesne i znanstvene kulinarske činjenice nastojat će promicati ekološki, organski i zdravi način proizvodnje i konzumacije hrane, a sve u funkciji podizanja standarda prehrambenih navika gledatelja. Sadržajno, uz same recepte, emisija stavlja naglasak na hranu kao generator druženja i zajedništva.
U današnjem nastavku Ana će kuhati za svoje roditelje, a na stolu će se naći juha od raštike, polagano pečena rolana panceta i topla salata od leće. Za desert Ana će poslužiti tortu od oraha s kremom od orahovice.

2. ep. - 14. studenog

Gastronomska stručnjakinja i danas će svoje goste iznenaditi svojim jedinstvenim delicijama. Za predjelo Ana će pripremiti salatu od pečenih pačjih prsa s radičem, endivijom i umakom od maslina.
Kao glavno jelo na Aninom stolu pojavit će se confit od patke, dinstano crveno zelje i pečeni krumpir. Nakon odličnog glavnog jela Aninim će gostima sigurno prijati kruške i smokve kuhane u crnom vinu koje će poslužiti sa sladoledom...

3. ep. - 15. studenog

Kod Ane će se na stolu naći salata od hobotnice s pečenim cherry rajčicama, maslinama i rikulom. No, to će njenim gostima samo otvoriti apetit jer nakon toga popularna kuharica će na stol staviti odlične rezance sa crvenim radičem i dagnjama te pečeni list s korom od krumpira sa zelenom salsom. Kako će sve to Ana pripremiti te kako će gosti komentirati Anino kulinarsko umijeće? Gledatelji popularnog kulinarskog showa imat će priliku od Ane naučiti i kako pripremiti ukusnu skutu s narančama u karamelu od anisa i aceta balsamica.

4. ep. - 16. studenog

U četvrtoj epizodi Ana Ugarković priređuje kućnu zabavu za prijatelje. Na meniju je finger food, a specijalitet večeri su pileća krilca marinirana u soku od naranče. Gosti će uživati i u salati od kozica u košaricama od kruha, raguu od vrganja, te uštipcima sa cimetom. Rene Bakalović će za to vrijeme na zagrebačkom Dolcu napraviti anketu o tome što je finger food uopće. Prolaznici će dati zanimljive odgovore.

5. ep. - 17. studenog

U novom nastavku ‘Kod Ane’ tema kulinarskog showa je pečeno pile na Anin način. Pripremit će i krostine s pilećim jetricama, te gratinirane krumpire, a za desert će poslužiti štrudl od estragona. Za to vrijeme Rene Bakalović odlazi u Zagorje u posjet svom prijatelju, velikom uzgajatelju peradi.

Epizode kulinarske emisije 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do petka na Domi TV!
 



Tagovi