.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kod Ane, 13. - 17. ožujka

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

7. ep. - 13. ožujka

Inspirirana filmom 'Kad je Harry sreo Sally' u kojem Meg Ryan prilikom naručivanja Chef’s salad svojom zahtjevnošću doslovno izluđuje konobaricu, Ana ove subote također priprema fantastičnu salatu. Osim salate od endivije, pržene šunke i krušaka svog ovotjednog gosta, redatelja Dalibora Matanića kuharica i domaćica Ana počastit će i špagetima s mesnim okruglicama. Za špagete se Ana inspirirala filmom Martina Scorsesea 'Goodfellas'.

U filmu 'Bilo jednom u Americi' Sergia Leonea, mladi Dominic dolazi kod Peggy sa Charlotte Russe, kolačem koji ona zahtjeva za ljubakanje s lokalnim dječacima. Dok ju čeka ispred njenih vrata ni sam nemože odoljeti primamljivoj slastici... Za desert Dalibor i Rene kušat će Anin Charlotte Russe.

8. ep. - 14. ožujka

Ana i Rene otvaraju temu hrvatskih gastro ikona. Gost je poznati hrvatski fotograf Damir Fabijanić, koji je pokrenuo gastro magazin 'Iće i piće' s namjerom promocije domaćih gastronomskih i enoloških vrijednosti. Rene je među prodavačima i kupcima na Dolcu napravio malu anketu o tome što oni smatraju hrvatskim gastro ikonama, a za ovu prigodu Ana će pripremiti tripice (fileke) na svoj način, heljdine palačinke punjene dimljenom gackom pastrvom i prekmursku gibanicu.

9. ep. - 15. ožujka

Ana će danas ugostiti poznatog hrvatskog glumca Dražena Šivka koji će glumeći dijelove iz dječje predstave "Kako sam došao na ovaj svijet" zabavljati prisutnu djecu okupljenu povodom dječjeg rođendana. Na meniju će se naravno naći omiljena dječja hrana. Za ovu posebnu prigodu Ana će poslužiti kremastu tortu od čokolade i banana, mini hot dog i pizzu.

10. ep. - 16. ožujka

Ani u goste dolazi direktorica tvrtke za konzalting u nutricionizmu, dr.sc. Darija Vranešić. Gospođa Vranešić kao vrstan nutricionist upoznat će Anu i Renea s mnogim važnim sastojcima u namirnicama koje će se tom prilikom naći na jelovniku, ali i mnogim drugim. Ova epizoda kulinarskog showa obiluje savjetima o zdravoj prehrani, a u prilog tome idu i zdrava jela koje će Ana pripremiti za tu prigodu: flan s divljim šparogama za predjelo, tuna na žaru i povrće iz woka za glavno jelo te za desert salata od crvenih naranči s pjenom od jogurta.

11.-12. ep. - 17. ožujka

Poznati voditelji Radija 101 pridružit će se Ani i Reneu u gastronomskom uživanju u današnjem nastavku kulinarskog showa. Rene i Ana sigurno će se dobro zabaviti u društvu Siniše Šveca i Miljenka Cvitkovića - Minje budući da je taj dvojac vrlo dobro poznat i široj javnosti po svom perfidnom humoru. Ana će kao i uvijek svoje goste iznenaditi zanimljivim menijem na kojem će se naći pita s porilukom i kozjim sirom, «bijeli» ossobuco, rižoto sa šafranom i torta od palente i limuna.

U posebnom uskršnjem ugođaju za Aninim stolom uživat će Danijela Dvornik. Tom prilikom Danijela će upoznati Anu i Renea s tradicionalnim običajima svoje obitelji čije uskršnje kulinarske delicije vuku korijene iz rodne Dalmacije. S druge strane, Ana će u svom domu ovaj Uskrs obilježiti sljedećim menijem: «ham and eggs» košaricama, sicilijanskom uskršnjom janjetinom sa zelenim njokima, te tortom Meneghinom.

 

 

 Tagovi