.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Klub otpisanih

Klub otpisanih 5. sezona epizode - 17
,
hr_HR

PON - SUB 12.20

(Community), SAD, 2014., humoristična serija
5. sezona, 10 epizoda


Autor serije: Dan Harmon


Glume:
Joel McHale - Jeff Winger
Gillian Jacobs - Britta Perry
Danny Pudi - Abed Nadir
Donald Glover - Troy Barnes
Yvette Nicole Brown - Shirley Bennett
Alison Brie - Annie Edison
Ken Jeong - Ben Chang

Doma TV premijerno donosi petu sezonu hvaljene i višestruko nagrađene humoristične serije koja je već za vrijeme emitiranja postigla kultni status među gledateljima diljem svijeta. U novoj sezoni vidjet ćemo kako se ekipa na čelu s Jeffom Wingerom (Joel McHale) snalazi nakon studiranja na Greendaleu. Nakon što su ih životni putovi razdvojili, ekipa će se ubrzo ponovno ujediniti, i to u plemenite svrhe – kako bi spasili voljeni Greendale od propasti!


'Klub otpisanih' prikazuje svakodnevnicu skupine ne suviše ambicioznih studenata na koledžu Greendale, koja je sve samo ne dosadna. Ekipu predvodi naočiti propali odvjetnik Jeff Winger (Joel McHale), a ostali članovi društva uključuju bivšu nogometnu zvijezdu Troya (Donald Glover), razvedenu Shirley (Yvette Nicole Brown), zaljubljenika u fantaziju i filmove Abeda (Danny Pudi), aktivisticu Brittu (Gillian Jacobs) i štrebericu Annie (Alison Brie).


Na početku pete sezone, svi iz ekipe su diplomirali, no izgleda da im diploma s Greendalea nije pretjerano pomogla u ostvarivanju snova. Jeff se uvjeri da posao pravnika i nije toliko lagan, Annie radi za farmaceutsku firmu iako je htjela postati ravnateljicom bolnice, a Britta se s diplomom iz psihoterapije zaposlila kao – konobarica. Troy razvija svoj dar za popravljanje klima uređaja, Abedov jedini redateljski posao uključuje reklamu za Jeffovu odvjetnički ured, a Shirley nije uspjela otvoriti lanac zalogajnica, čemu se toliko nadala studirajući na Greendaleu. Ubrzo ih sudbina spoji i svi se oni ponovno ujedine na starome „mjestu zločina“. Jeff se vraća kako bi svojem rivalu pomogao tužiti Greendale, no uskoro ga nagovore da ondje ostane, i to u ulozi profesora. Ne znajući da Jeff zapravo pomaže u tužbi kojom Greendale može propasti i uvjereni da Jeff pokušava pomoći njihovu koledžu, ostali članovi skupine također se vrate kako bi mu pomogli. Njihova družina ostat će i bez jednog člana – Troy ih napušta nakon što prihvati posthumni izazov pokojnog Piercea. Usprkos tome, punom snagom guraju dalje i naposljetku hrabro započnu bitku protiv korporacije koja želi otkupiti njihov voljeni Greendale.


Nagrade i nominacije:

□ Primetime Emmy Awards
• 2011. – nagrada za posebno pojedinačno postignuće u animaciji (Drew Hodges za epizodu 'Abed's Uncontrollable Christmas')
• 2012. – nominacija u kategoriji najboljeg scenarija u humorističnoj seriji (Chris McKenna)
• 2014. – nominacija u kategoriji najbolje koordinacije kaskaderske scene u humorističnoj seriji ili zabavnoj emisiji (Casey O'Neill)
• 2015. - nominacija u kategoriji najbolje koordinacije kaskaderske scene u humorističnoj seriji ili zabavnoj emisiji (Ben Scott)

□ Critics Choice Television Awards
• 2011. – nominacija u kategoriji najbolje humoristične serije
- nominacija za najboljeg glumca u humorističnoj seriji (Joel McHale)
- nominacija za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji (Danny Pudi)
• 2012. – nagrada za najbolju humorističnu seriju
- nominacija za najboljeg glumca u humorističnoj seriji (Joel McHale)
- nominacija za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji (Alison Brie, Gillian Jacobs)
- nominacija za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji (Danny Pudi, Jim Rash)
• 2013. – nominacija za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji (Danny Pudi)

□ People's Choice Awards
• 2011. – nominacija u kategoriji omiljenog gostujućeg glumca ili glumice u televizijskoj seriji (Betty White)

□ TV Guide Awards
• 2012. – nagrada za omiljenu humorističnu seriju
- nagrada za omiljeni ansambl u televizijskoj seriji
• 2013. – nominacija u kategoriji omiljene humoristične serije

□ IGN Summer Movie Awards
• 2010. – nagrada za najbolju humorističnu seriju
- nominacija u kategoriji najbolje televizijske serije
• 2011. – nagrada za najbolju humorističnu seriju
- nominacija u kategoriji najbolje televizijske serije
- nominacija u kategoriji najbolje epizode televizijske serije (epizoda 'Remedial Chaos Theory')
- nagrada po odabiru gledatelja za najbolju televizijsku glumicu (Alison Brie)
- nagrada po odabiru gledatelja za najbolju humorističnu seriju
- nagrada po odabiru gledatelja za najbolju epizodu televizijske seriju (epizoda 'Remedial Chaos Theory')
• 2012. – nagrada za najbolju humorističnu seriju
- nagrada po odabiru gledatelja za najbolju humorističnu seriju
- nominacija u kategoriji najbolje televizijske serije

□ Satellite Awards
• 2011. – nominacija za najboljeg sporednog glumca u seriji, mini-seriji ili televizijskom filmu (Donald Glover)
- nominacija u kategoriji najbolje televizijske serije, komedije ili mjuzikla
- nominacija za najboljeg glumca u televizijskoj seriji, komediji ili mjuziklu (Joel McHale)
• 2012. - nominacija u kategoriji najbolje televizijske serije, komedije ili mjuzikla
- nominacija za najboljeg glumca u televizijskoj seriji, komediji ili mjuziklu (Joel McHale)

□ Television Critics Association Awards
• 2011. – nominacija u kategoriji posebnog postignuća u komediji
- nominacija u kategoriji najboljeg pojedinačnog postignuća u komediji (Danny Pudi)
• 2012. – nominacija u kategoriji posebnog postignuća u komediji


O glumcima:

Joel McHale
(Jeff Winger)

Joel je rođen u Rimu, a odrastao je u Seattleu. Od djetinjstva bio je član skupine stand-up komičara koja je nastupala u showu 'Almost Live' Comedy Centrala. Nakon što se preselio u Los Angeles, glumio je u popularnim serijama kao što su 'Will i Grace', 'CSI:Miami', 'Dodir života i smrti' i 'Sinovi anarhije'.
Gledatelji su ga imali prilike gledati i u filmskim uspješnicama kao što su 'Spider-Man 2', 'Doušnik', 'Ted', 'Obiteljski kaos', 'The Big Year' i 'Koji je tvoji broj?'.

 

 

 

 


Gillian Jacobs
(Britta Perry)

Gillian Jacobs dolazi iz Pittsburgha, a diplomirala je na prestižnom Juilliardu. Imali smo je prilike vidjeti u brojnim televizijskim serijama, ali i filmovima. Glumila je u serijama kao što su 'Zakon i red: Zločinačke nakane', 'Dobra žena', 'Na rubu' i u hit seriji Lene Dunham 'Djevojke'.
Ostvarila je i zapažene uloge u filmovima 'Kutija' s Cameron Diaz, 'Choke' sa Samom Rockwellom i Anjelicom Houston, 'Tražeći ljubav za kraj svijeta', 'Life partners' i 'Najgora noć u životu' s Elizabeth Banks.

 

 

 

 


Danny Pudi
(Abed Nadir)

Pudi je glumac i komičar iz Chicaga, a diplomirao je na Sveučilištu Marquette. Jedan je od suosnivača trija američkih komičara indijskih korijena pod nazivom Siblings of Doctors. U njegov televizijski opus ubrajaju se uloge u serijama 'Hitna služba', 'Gilmoreice', 'Zapadno krilo', 'Bratstva i sestrinstva', 'Cougar Town' i 'Chuck', a glumio je i u filmskom hitu 'Kapetan Amerika: Ratnik zime', te posudio glas u animiranoj seriji 'Robot Chicken'.

 

 

 

 


Donald Glover
(Troy Barnes)

Glover je talentirani glumac, komičar i glazbenik. Studirao je dramu i pisanje kratkih drama u Atlanti, što je nastavio studirati četiri godine u New Yorku, na prestižnoj akademiji Tisch School of the Arts. Bio je član poznate trupe Upright Citizen's Brigade, gdje se učio improvizaciji i pisanju komedije i surađivao sa cijenjenim komičarima kao što su Amy Poehler i Horatio Sanz. Više je puta nastupio u emisiji Conana O'Briena, a radio je i kao jedan od scenarista uspješne humoristične serije 'Televizijska posla'.
Glumio je u serijama 'Djevojke', 'Ulica Sezam' i 'Bronx World Travelers', te u filmovima 'Muppeti' i Čarobni Mike XXL'.
Posljednjih godina posvetio se glazbenoj karijeri – 2011. potpisao je ugovor s diskografskom kućom Glassnote Records, a otada je izdao tri studijska albuma pod pseudonimom Childish Gambino.


Yvette Nicole Brown
(Shirley Bennett)

Odrasla je u Ohiju, a karijeru je započela kao pjevačica – naime, još kao tinejdžerica potpisala je ugovor s legendarnom diskografskom kućom Motown Records. Nakon što je diplomirala primijenjenu umjetnost u Akronu, odselila se u Los Angeles, gdje je započela uspješnu glumačku karijeru.
Ostvarila je uloge u hit serijama kao što su 'U sedmom nebu', 'Dva i pol muškarca', 'Bez oduševljenja, molim', 'Lude 70-e', 'Malcolm u sredini', 'Dr. House', 'Rat u kući', 'U uredu', 'Svita', 'Bostonsko pravo', 'Chuck', 'Frikovi' i 'Jednom davno'.
Glumila je i u filmovima 'Tropska grmljavina', 'Hotel za pse', '(500) dana ljubavi', 'Gola istina', i 'Dreamgirls' s Beyoncé Knowles.

 

Alison Brie
(Annie Edison)

Brie je rođena u Hollywoodu i odrasla u predgrađu Los Angelesa. Diplomirala je glumu, nakon čega je započela uspješnu glumačku karijeru u filmu, kazalištu i na televiziji.
Osim po ulozi Annie, Brie je gledateljima poznata i po ulozi Trudy Campbell u nagrađivanoj seriji 'Momci s Madisona', a često posuđuje glas u animiranim serijama i filmovima, među kojima su 'Lego', 'BoJack Horseman', 'American Dad' i 'Axe Cop'.
Glumila je u filmovima 'Vrisak 4', 'Vječni zaručnici', 'Save the Date', 'Kraljevi ljeta', 'Get Hard' i 'Sleeping with Other People'.

 Tagovi