.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kad Ane, 9. - 13. siječnja

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

23. ep. - 9. siječnja

Anini gosti su Livio Morožin i Željko Šatović G.U.L.A. Ana će im pripremiti spätzle (valjušci) s porilukom, pancetom i lisičarkama i piletinu «al mattone». Na njenim stolu naći će se i pečeni mladi luk s umakom Salsa Romesco koji potječe iz Tarragone te za kojega kažu da je peti klasični umak katalonske kuhinje. Gosti će se na kraju vrhunskog glavnog jela zasladiti pitom od trešanja i badema.

24. ep. - 10. siječnja

Slikar Pane Milenković kod Ane će jesti svilene maramice s pestom, mahunama i mladim krumpirom. Uz to će probati i janjetinu koju će Ana peći čak sedam sati te izvrsne marinirane tikvice na žaru. Anin gost zasladit će se sorbetom od mascarponea s grilažom i povrtnim borovnicama.

2. sez., 1. ep. - 11. siječnja

Ana se i dalje drži svoje maksime: Kuha svježe, zdravo i nadasve ukusno, dok gastronomad Rene Bakalović širi granice svojih putovanja na cijelu regiju, pa čak i preko oceana. Ovaj nastavak sniman je na otvorenom, na prekrasnoj Palmižani, gdje je Ana ljeto provela radno. Što će sve Ana pripremiti inspirirana divnim Paklenim otocima i Hvarom, saznat ćemo u današnjem specijalu u kojem će ugostiti Slobodana Prosperova Novaka.

2. sez., 2. ep. - 12. siječnja

Ana nastavlja pripremati specijalitete na otvorenom. Nakon Slobodana Prosperova Novaka ugostila je gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića i oduševila ga delicijama. Na meniju će se ovog puta naći bruscetti s pečenim mariniranim paprikama i janjetina s narančom, maslinama i crnim vinom. Za desert će svakoga zasladiti crosttata s malinama i džemom od gorkih naranči.

2. sez., 3. ep. - 13. siječnja

U svom oproštaju s Paklenskim otocima, Ana će pripremiti bogat mediteranski jelovnik. U inćunima od pet sekundi, brudetu od jastoga i pjenastim uštipcima s hvarskim medom i limunom uživat će Anini gosti Zoran Franičević i Kuzma Novak-Falko. Ni gastronomad Rene Bakalović neće odoljeti hvarskoj spizi.

 


 Tagovi