.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kad Ane, 19. - 23. prosinca

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

8. ep. - 19. prosinca

Ana i Rene otvaraju temu hrvatskih gastro ikona. Gost je poznati hrvatski fotograf Damir Fabijanić, koji je pokrenuo gastro magazin 'Iće i piće' s namjerom promocije domaćih gastronomskih i enoloških vrijednosti. Rene je među prodavačima i kupcima na Dolcu napravio malu anketu o tome što oni smatraju hrvatskim gastro ikonama, a za ovu prigodu Ana će pripremiti tripice (fileke) na svoj način, heljdine palačinke punjene dimljenom gackom pastrvom i prekmursku gibanicu.

9. ep. - 20. prosinca

Ana će ugostiti poznatog hrvatskog glumca Dražena Šivka koji će glumeći dijelove iz dječje predstave "Kako sam došao na ovaj svijet" zabavljati prisutnu djecu okupljenu povodom dječjeg rođendana. Na meniju će se naravno naći omiljena dječja hrana. Za ovu posebnu prigodu Ana će poslužiti kremastu tortu od čokolade i banana, mini hot dog i pizzu.

10. ep. - 21. prosinca

Ani u goste dolazi direktorica tvrtke za konzalting u nutricionizmu, dr.sc. Darija Vranešić. Gospođa Vranešić kao vrstan nutricionist upoznat će Anu i Renea s mnogim važnim sastojcima u namirnicama koje će se tom prilikom naći na jelovniku, ali i mnogim drugim. Ova epizoda kulinarskog showa obiluje savjetima o zdravoj prehrani, a u prilog tome idu i zdrava jela koje će Ana pripremiti za tu prigodu: flan s divljim šparogama za predjelo, tuna na žaru i povrće iz woka za glavno jelo te za desert salata od crvenih naranči s pjenom od jogurta.

11. ep. - 22. prosinca

Poznati radijski voditelji pridružit će se Ani i Reneu u gastronomskom uživanju u novome nastavku kulinarskog showa. Rene i Ana sigurno će se dobro zabaviti u društvu Siniše Šveca i Miljenka Cvitkovića - Minje budući da je taj dvojac vrlo dobro poznat i široj javnosti po svom perfidnom humoru. Ana će kao i uvijek svoje goste, iznenaditi zanimljivim menijem na kojem će se naći pita s porilukom i kozjim sirom, «bijeli» ossobuco, rižoto sa šafranom i torta od palente i limuna.

 

12.-13. ep. - 23. prosinca

U posebnom uskršnjem ugođaju za Aninim stolom uživat će Danijela Dvornik. Tom prilikom Danijela će upoznati Anu i Renea s tradicionalnim običajima svoje obitelji čije uskršnje kulinarske delicije vuku korijene iz rodne Dalmacije. S druge strane, Ana će u svom domu ovaj Uskrs obilježiti sljedećim menijem: «ham and eggs» košaricama, sicilijanskom uskršnjom janjetinom sa zelenim njokima, te tortom Meneghinom.

Ana je u svoj dom ovoga puta pozvala novopečenog ugostitelja te vrhunskog sportaša, Vladu Šolu. Vlado je uplovio u ugostiteteljske vode te će sigurno glavna tema razgovora biti kuhinja i meni njegovog novootvorenog restorana. Razgovarat će se o omiljenim delicijama poznatog rukometaša, a na Aninom stolu ovoga puta će se naći: tortelli od mladog češnjaka i kozjeg sira, ražina krila sa umakom od kopara, ćimulice od zelja s pancetom i češnjakom te hrskavo zapečene kruške i višnje.

 Tagovi