.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Južnjačko srce

img placeholder
,
hr_HR

PON - PET 06.10

(Hart of Dixie), 2013., SAD, dramska serija

3. sezona, 22 epizode

Autorica serije: Leila Gerstein
Izvršni producenti: Leila Gerstein, Josh Schwartz, Stephanie Savage, Len Goldstein
 

Glume:
Rachel Bilson - Zoe Hart
Jaime King - Lemon Breeland
Cress Williams - Lavon Hayes
Wilson Bethel - Wade Kinsella
Kaitlyn Black - Annabeth Nass
Scottom Porterom - George Tucker

Doma TV donosi treću sezonu popularne serije o mladoj njujorškoj doktorici koja se igrom sudbine preselila u južnjački gradić BlueBell, gdje joj je isprva trebalo dosta vremena da se navikne na potpuno novi način života. U novoj sezoni, Zoe (Rachel Bilson) se još uvijek nalazi u ljubavnom trokutu između lošeg dečka i „dobrice“, a vidjet ćemo i kakve se sve promjene događaju u životima Zoenih prijatelja i novih sumještana.


'Južnjačko srce' je zabavna dramska serija o ribi na suhom, o životu u malome gradu, velegradskim stavovima i složenim ljubavnim trokutima. I u trećoj sezoni, serija prati priču o njujorškoj kirurginji dr. Zoe Hart (Rachel Bilson) koja se neočekivano nađe u ulozi liječnice opće prakse u BlueBellu, malome južnjačkom gradu. U prošloj sezoni, Zoe je izrazila ljubav zlatnom dečku Georgeu Tuckeru (Scott Porter), no on je bio u vezi s drugom ženom. Kad je veza došla kraju, George je pojurio k Zoe, no zatekao ju je s njezinom povremenom simpatijom i lokalnim lošim dečkom Wadeom Kinsellom (Wilson Bethel). Zoe je stoga nakon svih zavrzlama odlučila da treba odmor od beskrajnog ljubavnog trokuta i odlazi u New York na doista nužan odmor od svega.


Na početku treće sezone, Zoe opet živi u New Yorku. Ondje radi u velikoj gradskoj bolnici i viđa se s uspješnim njujorškim romanopiscem – to je život o kakvom je oduvijek sanjala. Ipak, ne može se oteti dojmu da u BlueBellu još ima nekog nedovršenog posla, pa putuje na jug da izgladi stvari. Nažalost, građani nisu previše sretni njezinom odlukom da se opet preseli u New York i dočekuju je u skladu s time. Zoe će se morati dobro potruditi oko njih. U međuvremenu, Lemon Breeland (Jaime King) je preuzela s Wadeom lokalni bar i gril 'Rammer Jammer' ne bi li vratila svoj život na pravi put nakon što ju je prethodno pred oltarom ostavio dotad dugogodišnji dečko i zaručnik George Tucker. Gradonačelnik BlueBella i Zoen najbolji prijatelj Lavon Hayes (Cress Williams) započeo je novu vezu s Lemoninom najboljom prijateljicom i najdražesnijom južnjačkom ljepoticom u gradu. A dr. Brick Breeland (Timom Matheson), Lemonin otac i Zoen partner u ordinaciji, pobjegao je kako bi se vjenčao sa svojom mnogo mlađom zaručnicom. Zoe nije sigurna što budućnost nosi, ali s obzirom na njezinu prošlost, sigurno će biti sočna i vrlo zabavna. Ništa nije nemoguće u ovoj sezoni 'Južnjačkog srca'.

 

Nagrade i nominacije:

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2012. – nominacija u kategoriji omiljene nove dramske serije

• TEEN CHOICE AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najbolje dramske serije
- nominacija u kategoriji najbolje glumice u dramskoj seriji (Rachel Bilson)

• ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS
- 2012. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

ASTRA AWARDS
- 2013. – nominacija u kategoriji omiljene dramske serije

 

O glumcima:

RACHEL BILSON
(Zoe Hart)

Rachel Bilson gledateljima je najpoznatija po ulozi Summer Roberts u popularnoj televizijskoj seriji 'O. C.', u kojoj je glumila četiri sezone. Zahvaljujući toj ulozi, Bilson je postala dijelom pop-kulture.
Bilson trenutačno uživa u plodovima uspješne i sve bogatije glumačke karijere na velikim i malim ekranima. Glumila u filmu 'L!fe Happens' s Kate Bosworth, kao i u nezavisnoj komediji 'The To Do List', s Billom Haderom i kolegom iz 'Južnjačkog srca', Scottom Porterom. Imala je i glavne uloge u filmovima 'Waiting for Forever', 'Skakač', 'The Last Kiss' sa Zachom Braffom u glavnoj ulozi, te glavnu ulogu uz partnera Andyja Garciju u omnibus-filmu 'New York, I Love You'. Uz to, Bilson je dvaput nastupila u gostujućim ulogama u televizijskim serijama 'Kako sam upoznao vašu majku' i 'Chuck'. Imala je i gostujuće uloge u televizijskim serijama kao što su 'Lude sedamdesete', 'MADtv', '8 jednostavnih pravila' i 'Buffy, ubojica vampira'.

 

JAIME KING
(Lemon Breeland)

King je karijeru započela kao model te je snimala naslovnice za najveće svjetske modne časopise, a poslije i reklamne kampanje za dizajnere kao što su Armani i Calvin Klein. Na filmskome platnu, Jaime je novije uloge ostvarila u filmovima 'Dan majki', 'The Spirit', 'Krvavo Valentinovo 3D' i 'Obožavatelji'. Posudila je glas u animiranoj seriji Georgea Lucasa 'Ratovi zvijezda: Ratovi klonova'. King je imala i manje uloge u filmovima 'Pearl Harbor', 'Bijeli prah', 'Zabušanti', 'Sve za lovu', 'Mrak komadi', 'Sin City' i 'Popust na količinu 2', kao i u nezavisnim filmovima 'Pretty Persuasion', 'The Tripper' i 'The Pardon'.
Njezine su prve televizijske uloge bile u MTV-jevoj seriji 'House of Style', a glumila je i u serijama 'Dosje kuhinja', 'Razred' i 'Rastavljeni Gary'.

 


CRESS WILLIAMS
(Lavon Hayes)

Williams je rođen u Heidelbergu u Njemačkoj. Nedugo nakon rođenja preselio se iz Njemačke u Chicago. Kad su mu bile tri godine, s majkom se preselio u Kaliforniju i tamo je diplomirao je glumu na UCLA-u.
Poznat je po televizijskim ulogama koje uključuju, između ostalih, serije 'Zaboravljeni slučaj', 'Zakon braće', 'Blizu doma', 'Zapadno krilo', 'Veronica Mars', 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Hitna služba', 'Njujorški plavci' i 'Uvod u anatomiju'.
Filmske uloge uključuju 'Dva paklena dana' i 'Nikad se nisam poljubila', s Drew Barrymore.

 

 


WILSON BETHEL
(Wade Kinsella)

Wilson Bethel probio se u filmskoj industriji 2008. godine s HBO-ovom miniserijom 'Generacija ubojica', koja je nominirana za nagradu Emmy. U njoj je glumio mladog marinca, a partneri su mu bili Alexander Skarsgård i Stark Sands. Za njega se čulo i kao za konačnog kandidata za naslovnu ulogu u Marvelovu filmu 'Captain America'. Bethelovo prethodno televizijsko iskustvo uključuje uloge u serijama 'Zaboravljeni slučaj', 'NCIS' i 'O. C'. Štoviše, Bethel je odigrao gostujuću ulogu Summerina (Bilson) dečka u seriji 'O. C'.

 
 

 


KAITLYN BLACK
(AnnaBeth Nass)

Black je diplomirala na Sveučilištu Kent State s posebnom pohvalom i preselila se u New York da ispeče zanat u kazališnom miljeu. Nedugo zatim brzo je svladala žanr epizodne komedije nastupajući u internetskoj seriji 'Floaters' koja je osvojila nagradu New York Emmy i predstavljena je u Producentskom Labosu na Filmskom festivalu Sundance. Black je potom uskočila u svijet filma i televizije preselivši se u Los Angeles. Osim u 'Južnjačkom srcu', Black se pojavljivala u hit-seriji 'Odgoj za početnike' i u seriji 'Prosvjetljenje' koja je nagrađena Emmyjem i nominirana za Zlatni globus. Black je nastupila i u dugometražnom filmu 'Officer Down' s Davidom Boreanazom i Jamesom Woodsom, kao i u 'Wyatt Earp’s Revengeu' s Valom Kilmerom i svojim kolegom, te u dugometražnom filmu 'Hollywoo' s francuskom zvijezdom Jamelom Debbouzeom.

 


SCOTT PORTER
(George Tucker)

Scott Porter je najbolje poznat po hvaljenom nastupu u popularnoj seriji 'Friday Night Lights', u kojoj je glumio posrnulog igrača američkog nogometa Jasona Streeta. Povremeno je glumio i u hit seriji 'Dobra žena' s Juliannom Margulies u glavnoj ulozi te u seriji 'Caprica', prequelu velikog hita 'Battlestar Galactica'.
Glumio je i u filmovima 'Sve što želim si ti' i 'Glazba i stihovi' s Hughom Grantom, a posudio je glas u popularnoj franšizi 'X-Men' - možemo ga čuti kao glas Scotta Summersa (Cyclopsa) u animiranoj seriji i kao glas glavnog lika u seriji videoigara 'X-Men: Destiny'.

 

 

 

 

 

 Tagovi