Leonardo DiCaprio i Russell Crowe: zanimljivosti o ovom glumačkom dvojcu koje sigurno niste znali!

Rijetko se koji glumac može pohvaliti s tako bogatom karijerom kao što je ona Leonarda DiCaprija. Ovaj slavni glumac počeo je skromno, vrlo često kao sporedni glumac u raznim sitcomima i niskobudžetnim hororcima. Nakon toga počeo je njegov zvjezdani uspon i to ulogom u filmu 'Romeo+Juliet' kojom je zaludio tinejdžerice diljem svijeta.

Zaluđenost je kulminirala ulogom u blockbusteru 'Titanic' kojom je stekao svjetsku slavu. Otad surađuje sa samom kremom hollywoodksih glumaca i producenata poput Martina Scorsesea, Christophera Nolana i Quentina Tarantina.



Ono što mnogi ne znaju jest da je glumac ime dobio po Leonardu Da Vinciju. Njegova majka ga je tako imenovala jer se Leo u maternici 'ritnuo' dok je ona gledala izložbu umjetnika u Uffizi galeriji u Firenci. Kada mu je bilo deset godina, agent mu je savjetovao da promijeni ime u neko više 'američko' – Lenny Williams. Nepotrebno je dodati kako ga nije poslušao.

Njegovi filmski uzori su višestruki dobitnici nagrade Oscar – Robert De Niro i Jack Nicholson. I iako je cijeli svijet mislio kako Leo nikada neće dobiti Oscara, na iznenađenje svih dobio je svog prvog Oscara 28. veljače 2016. godine. U tom trenutku internet i društvene mreže eksplodirali su objavama – čak 440.000 objava generirano je po minuti na Twitteru učinivši taj trenutak najtweetanijim trenutkom u povijesti Oscara.



Za ulogu u filmu 'Tijelo od laži' Leo je morao obojati kosu i nositi smeđe leće. No, ipak ova preobrazba čini se minimalna u usporedbi s onom njegovog glumačkog kolege na filmu – Russella Crowea. Naime, Crowe je za film morao dobiti više od 20 kilograma.

Russell Crowe, također poznati glumački velikan, prvu glavnu ulogu dobio je znatno kasnije nego Leo – u 25. godini.

Manje je poznato kako je Russell svoje mjesto pod zvjezdanim nebom pokušao naći glazbom – i to posebnom vrstom glazbe: rockabillyjem. Njegov sastav imao je par zanimljivih hitova poput 'I just wanna be like Marlon Brando'.

Crowe je jednom prilikom otkrio kako ga je netko neumorno 'zadirkivao' ranih 2000-ih. Naime, kada je odsjedao u hotelima često je dobivao pozive 'hotelskog osoblja' koje mu je pokušavalo naplatiti stvari koje uopće nije niti koristio. Nepoznati pozivatelj ga je nakon desetaka poziva ipak uspio naljutiti. Kada se to dogodilo, Russell je začuo: 'Ne brini se, ja sam, Michael'.


 
Taj isti Michael ga je nazivao ponovno često tražeći gospodina i gospođu Zid. Kada bi Russell odgovorio da je osoba nazvala pogrešan broj dobio bi odgovor: 'Pa što onda drži krov, Russelle?'. Pozivi su potrajali čak tri godine, kad je glumac napokon otkrio kako je pozivatelj bio Michael Jackson! Valja napomenuti kako se dvojica umjetnika nikad nije upoznala uživo.

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je operativac CIA-e koji otkrije dokaze koji upućuju na to da jedan od glavnih terorističkih vođa možda vrši operacije iz Jordana. Ferris potraži pomoć CIA-ina veterana Eda Hoffmana (Russell Crowe) kako bi se infiltrirao u golemu podzemnu mrežu neuhvatljiva sabotera. Za vrijeme svoje opasne misije, Ferris posumnja u to koliko zapravo može vjerovati svojim navodnim saveznicima, među kojima nije samo Hoffman, nego i naizgled susretljivi šef Jordanske obavještajne službe.

Glumac Mark Strong je za ulogu u ovom filmu 2009. nominiran za nagradu ALFS (London Critics Circle Film Award), a 2008. godine za nagradu 'Satellite' nominirana je glazba iz filma (Guns N'Roses za pjesmu 'If the World').

Njihovu suradnju na filmu 'Tijelo od laži' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju