Inspektor Rex, 29. lipnja - 3. srpnja

Inspektor Rex, 3. sezona
,
Inspektor Rex, 3. sezona Foto: PR
hr_HR

Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa i njegovog vlasnika i trenera Mosera koji je zbog Rexovih uspjeha često u drugom planu. Kao što to obično biva u serijama sa životinjama Inspektor Rex je pametniji od većine svojih ljudskih kolega.

 

15. sezona, epizoda 7 - 8 - 29. lipnja

Afganistan. Misija talijanske vojske za spas taoca tragično je završila. Kriva je greška sustava za kamuflažu, koji se zove Budući vojnik. Teške optužbe idu na račun zapovjednika Zanina, jedinog neozlijeđenog u sukobu. Dok džogira s Rexom, Terzani će naići na truplo. Riječ je upravo o Zaninu. Odmah će se pojaviti tajna služba i skinuti Terzanija sa slučaja, no njemu će sve to smrdjeti na zataškavanje i - unatoč protivljenju Fiori - započet će svoju istragu.

Alberto Monterosso volontira čitajući priče slijepim osobama. Među publikom koja ga sluša je i draga slijepa djevojka, Francesca Verrone. Monterosso je slab na nju, možda se i zaljubljuje. Policajac treba sakupiti hrabrost i pozvati je na spoj. Kada djevojka pristane, bit će najsretniji muškarac na svijetu. Idućeg će se dana dogoditi nešto neobjašnjivo. Francesca je netragom nestala. Počet će je tražiti, ali vremena je malo. Netko ju je zatočio u velikom staklenom spremniku koji se puni vodom.

15. sezona, epizoda 9 - 10 - 30. lipnja

Četiri muškarca, odjevena u klaune, ušla su u trgovački centar s ciljem pljačkanja. Ondje su se slučajno zatekli Papini i Fiori. Nešto je pošlo po zlu, došlo je do pucnjave i ubijen je čuvar, a jedan je pljačkaš teško ranjen. Njegovi su se suučesnici zabarikadirali u trgovinu elektronike, zajedno s taocima, među kojima je i Papini.

Tri dominikanska momka prate beskućnika. Dvojica su braća Rafael i Alejandro Ortega, dok je treći Mateo Morales, član bande. Maltretiranje beskućnika vrsta je inicijacije za ulazak u bandu, no završit će tragično. Rafael će poludjeti. Alejandro će vidjeti starijeg brata kako će do smrti istući jadnog beskućnika. Dvojica momaka žive s ocem, Diegom Ortegom - muškarcem koji se cijeli život bori protiv banda - pokušavajući maknuti mlade s ulice. 

15. sezona, epizoda 11 - 12 - 1. srpnja

Paolo Tarantini, zločinac koji gaji mržnju prema Terzaniju, pobjegao je iz zatvora. Informacija da je Crveni - Tarantinijev prijatelj i suučesnik - ubijen u Pugliji nekoliko dana ranije, dovoljan je razlog da Terzani i Rex krenu prema Pugliji. Prije više godina, Crveni, Tarantini i Luda braća opljačkali su banku. Jedino je Crveni znao gdje je novac skriven i zato su ga Luda braća mučila i ubila. To je razlog zbog kojeg se Tarantini vratio u Pugliju. Svi su u potrazi za ukradenim novcem.

Drugi dio priče uključuje potragu za blagom po predivnim pejzažima Puglije. Terzani - trag za tragom - koristi svoje istraživačke vještine kako bi našao mjesto na kojem je zakopano blago. Gledat ćemo dramatičnu borbu s vremenom jer je Rexovo stanje sve lošije i više ne može pomagati prijatelju.

16. sezona, epizoda 1 - 2 - 2. srpnja

U stražnjoj prostoriji diskoteke u Rimu dogodilo se okrutno ubojstvo. Ubojica je Massimo Breviglieri, potomak bogate obitelji. Njegov otac Giovanni spreman je na sve kako sin ne bi završio u zatvoru, čak i pribjeći kriminalnim rješenjima... kao što je unajmiti osobu da ubije jedinu ženu koja je Massimu vidjela lice: Celeste Loran, francuski top-model, koja se nalazila u toj istoj diskoteci. Budući da je Celeste poznata osoba, to otežava policiji diskretno voditi slučaj... a to što je prelijepa žena za Terzanija je dodatni poticaj da je ugosti u svome domu, zajedno s Rexom, kako bi joj ponudio zaštitu daleko od paparazza. No stvari neće biti jednostavne: stalne zasjede plaćenih ubojica (koje nekako jako dobro znaju gdje se nalaze Terzani i Rex) ukazuju na to da i unutar policije netko prljavo igra...

Cesare Lanzafame „umirovljeni“ je kriminalac i vlasnik sportskoga kluba i još je umiješan u prljave poslove. Točnije, čuva plijen dvojici nasilnih pljačkaša, Francu Vanniniju i Luci Formelli, koji čekaju da se situacija malo smiri. Maurizio Torre, Vito Somma i Asso Palombo tri su trećerazredna kriminalca koji će ga, pokušavajući ga opljačkati, nenamjerno ubiti.
Rex će ih primijetiti dok se budu pokušavali riješiti tijela i pokušat će to dati do znanja Terzaniju, koji iako ne uspijeva dešifrirati „jezik“ svojega četveronožnog kolege, shvaća da ta tri momka pokušavaju prikriti nešto sumnjivo. Nakon što se trojica zabarikadiraju u centar zajedno s tijelom, a Terzani i Rex pokušavaju shvatiti što se točno događa, stižu i Vannini i Formello, što će dodatno zakomplicirati situaciju. Rexova i Terzanijeva intervencija bit će odlučujuća za spas plijena kao i trojice nenamjernih ubojica od bijesa pljačkaša.

16. sezona, epizoda 3 - 4 - 3. srpnja

Tijekom jedne operacije Terzani i Rez naići će na tajanstveno truplo skriveno u arteškom bunaru. Na tijelu nema ničega čime bi ga mogli identificirati: potpuno je nago i nema dokumenata. Jedini očiti detalj je boja kože.
Nakon istraživanja, zahvaljujući kojemu se saznaje gdje i s kime je osoba provela posljednje sate, sumnja pada na posljednju osobu koja ga je vidjela živa: Veronicu Lucini, ženu koja se sumnjivo ponaša, koja je nestala nedugo nakon ubojstva i koja ima prilično opsesivnu vezu, na granici uhođenja, s nekim Jamalom Agbajeom.

Tijekom fotografiranja za policijski kalendar Terzani će upoznati Michelea Fredu, policajca manekena s kojim će se odmah složiti. No upravo tijekom te opuštene prigode zbog Rexova će njuha Terzani i Monterosso postati dijelom nevjerojatne akcije trojice pljačkaša, za koje se čini da iza sebe već imaju razne pljačke. Naši će policajci srediti dvojicu dok će Rex stradati prateći trećega, koji je prerušen. Tijekom ispitivanja dvojice uhvaćenih stvari će se zakomplicirati. Uskoro će postati jasno da je banda ustrojena na vrlo neobičan način: u svakoj pljački sudjeluje samo isti šef. Druga su dvojica uvijek različite osobe koje često budu regrutirane silom, raznim ucjenama. Teško je otkriti identitet „šefa“ s obzirom na to da mu nitko nije vidio lice. No, Rexov će ih instinkt dovesti upravo do „čestitog“ Michelea Frede...
 

Seriju "Inspektor Rex" ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

 



Tagovi