Inspektor Rex, 25. - 29. svibnja

Inspektor Rex, 4. sezona
,
Inspektor Rex, 4. sezona
hr_HR

Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa i njegovog vlasnika i trenera Mosera koji je zbog Rexovih uspjeha često u drugom planu. Kao što to obično biva u serijama sa životinjama Inspektor Rex je pametniji od većine svojih ljudskih kolega.

11. sezona, epizoda 5 - 6 - 25. svibnja

Talijanska tajna služba u stanju je pripravnosti: tijekom konferencije o zabrani mina, međunarodni oružani lobi naredio je izvršenje bombaškog napada. Stručnjak za izradu bombi, Rocchi, umro je od predoziranja pa se agentica Gloria Savino pridružuje inspektoru Lorenzu Fabbriju oko istrage. Malo je vjerojatno da si je Rocchi sam ubrizgao heroin jer već dugo nije u kontaktu sa svojim uobičajenim dilerom. Morinijeva detaljna istraga odvodi ga do udaljene farme, koja je zapravo radionica bombi. No Rocchi u njoj nije radio sam.

Tony Miani, mladić iz bogate obitelji, slavi svoj dvadeseti rođendan. Tijekom vatrometa izboden je nasmrt. U općoj panici, Massi odlazi njegovim autom te ga napada Tonyjev brat Federico koji se skrio na zadnjem sjedištu. Federico juri u šumu, a Massi ga slijedi, no gubi ga jer se 14-godišnjak skotrljao u špilju. Inspektori Lorenzo Fabbri i Morini započinju istragu. Nakon što Federico nestane, Tonyjev otac Simone objašnjava da Federico nije njegov biološki sin, što je dovelo do raspada braka između njega i supruge Silvie. Nedugo prije ubojstva, izbila je svađa između Simonea i Federica.

11. sezona, epizoda 7 - 8 - 26. svibnja

Grofica Clotilde Sanfelice padne s prozora i pogine na mjestu, a dokazi upućuju na ubojstvo. Beskućnica koja je izletjela iz kuće glavna je osumnjičenica. Jednooki Polifemo bježi inspektorima Lorenzu Fabbriju i Moriniju koji istražuju milje beskućnika. Dok ga gone, Polifermo slučajno odvodi inspektore točno do žene koju traže. Riječ je o Svevi Sanfelice, sestri blizanki pokojnice. Očito je da je žena mentalni bolesnik jer rečenica koju ponavlja nema nikakvog smisla.

Kasna je večer, a astronom Varinelli radi u svom opservatoriju. Nakapa si kapi za oči i smjesta oslijepi, i to samo nekoliko dana prije negoli će se pojaviti komet nazvan po njemu. Istraga dokazuje da je sljepilo namjerno uzrokovano. Žrtva je vrlo štovani i istaknuti član društva te je potrebno da istragu vode inspektori Fabbri i Morini. Fabbrijeva je pozornost usmjerena na zagonetnu posjetiteljicu. To je Varinellijeva pomoćnica i ljubavnica Illaria, kojoj prijeti Varinellijeva žena Rachele. Rachele priznaje svoju naglu narav, no zna da se ne mora bojati suprugove mlade ljubavnice. Jedini njezin suparnik je komet.

11. sezona, epizoda 9 - 10 - 27. svibnja

Na susjedinoj zabavi inspektor Lorenzo Fabbri upoznaje studenticu Ivanu koja ga sljedeći dan posjećuje u policijskom uredu. Studentica prava iz bivše Jugoslavije moli ga da otvori slučaj njezine mame Milice koja je izgubila život prije 17 godina. Ona ne vjeruje da je počinila samoubojstvo. Fabbri isprva ne pokazuje veliki interes za slučaj pa Rex preuzima inicijativu i nosi dosje patologinji Gaibi koja otkriva nekoliko nelogičnosti. Jedan trag vodi do Stojaka koji je prokrijumčario Milicu na zapad. No on ima alibi: u vrijeme Miličine smrti, on je bio u zatvoru. Također, Milica je platila sav svoj dug prema njemu.

Inspektor Lorenzo Fabbri odlazi na koncert pijanista Flavia Bonomija, koji će ga primiti nakon koncerta. No kad Antonio odvede Fabbrija do Flavijeve garderobe, čuju vrisak i nađu mrtvog pijanistu, dok u pozadini svira glazba. Pokraj drugog ulaza u garderobu nađena je naušnica. Pristup garderobi imaju jedino Flavijeva žena Malice i njegov ljubavnik Vittorio. Malice opisuje njihov brak kao dobar, premda je Flavio odlazio u svoj hotelski apartman s vremena na vrijeme. Morini nalazi nacrt oporuke i zahtjev za rastavom braka.

11. sezona, epizoda 11 - 12 - 28. svibnja

Katia je osvojila krstarenje za dvije osobe i inspektor Lorenzo Fabbri ide s njom, a Rexa ostavlja Moriniju. No Rex se uspije ušuljati na brod pa ga Fabbri sakrije u svoju kabinu. U međuvremenu, Katia otkriva da je Anna, koju je fizički zlostavljao jedan putnik, nestala. Anna bježi od svojeg svodnika Pietra koji ju je htio prodati japanskom biznismenu za 200.000 eura. Sad namjerava započeti novi život s tim novcem. Annin bivši ljubavnik De Scalzi također je na brodu. Anna inscenira svoj vlastiti nestanak, stavlja vlasulju i predstavlja se kao Sophia, a sumnja je bačena na De Scalzija kojeg uhićuje Fabbri. De Scalzi uzalud se kune u svoju nevinost.

Inspektor Lorenzo Fabbri, Rex i Morini na konferenciji su na Malti, na kojoj je otrovan Ranieri, talijanski stručnjak za umjetnost. Gori naredi da njegovi inspektori pomognu malteškim kolegama. Ranieri je radio na nedavno otkrivenoj Caravaggiovoj slici. U njegovoj su torbi pronađene dvije karte za brod za Tunis. Zagonetna žena posjetila ga je nedavno, no njegova pomoćnica Gianna ne poznaje ju. Najvažnije od svega, nestao je ključ sefa u kojem stoji vrijedna slika.

12. sezona, epizoda 1 - 2 - 29. svibnja

Na gradilište zgrade nađene su ljudske kosti. Inspektor Fabbri utvrdi da su pripadale Alessandru Solferini, sinu Vittoria, vlasnika multinacionalne farmaceutske tvrtke. Dječak je otet prije nekoliko godina, a policija ga nije uspjela pronaći. U međuvremenu, dolazi novi inspektor, Alberto Monterosso, koji mijenja Morinija. Fabbri ide razgovarati sa Solferinom koja napada policiju zbog kasnog otkrića kostiju djeteta. U međuvremenu, Antonio Genovese, Solferinova desna ruka, puše za vratom i vrši pritisak na Fabbrija da što prije rasvijetle otmicu i smrt Alessandra.

Kad mladića koji radi u odlagalištu ubiju profesionalci, Fabbri i njegovi sumnjaju da je dječak bio član klana Antonia Semeria, poznatog lokalnog razbojnika. Mladića je ubio veliki Semerijev suparnik, Donato Tramontana, koji boluje od dijabetesa i ima psa dresiranog za dijabetičare. Semerijevi ljudi žele se odmah osvetiti. Ubiju Tramontanova psa i otmu kćer dresera psa koji u tom trenutku radi s Rexom.

Seriju "Inspektor Rex" ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

 Tagovi