Inspektor Rex, 13. sezona

Inspektor Rex, 4. sezona
,
Inspektor Rex, 4. sezona
hr_HR

PON - NED 13.15

(Kommissar Rex), 2013., Austrija/Italija, dramska serija
Redatelj: Andrea Constantini, Marco Serafini, Fernando Muraca
Autori: Peter Hajek, Peter Moser

Uloge:
Rex…..Henry/ Tobbew Jack
Davide Rivera …. Ettore Bassi
Morini…..Fabio Ferri
Katia Martelli…..Pilar Abella
Filippo Gori…..Augusto Zucchi

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona! Od 2007. godine serija je producirana u Italiji, gdje je također doživjela veliku popularnost. Radnja serije smještena je u Rimu, a Rex i dalje je omiljeni član kriminalističkog odjela, koji sve zadivljuje svojom inteligencijom i jedinstvenim sposobnostima. Za ulogu psa Rexa izmjenjivalo se nekoliko pasa. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, kojeg je zamijenio Rhett Butler, a u najnovijem izdanju glumi ga američki pas Henry.

Nagrade:
- serija je osvojila nagradu 'Bavarian TV' 1995. godine za najbolje uloge: Wolf Bachofner, Tobias Moretti, Karl Markovics
- nagrada publike 'Golden Cable, Germany' 1996. godine za najbolju kriminalističku seriju
- nagrada 'Zlatni lav' 1996. godine za najboljeg glumca u seriji (Tobias Moretti)
- u Španjolskoj je serija bila nominirana za nagradu 'TP de Oro' 1996. godine u kategoriji za najbolju stranu seriju
- u Italiji osvojila je nagradu 'Telegatto' 1998. godine u kategoriji za najbolje internacionalne TV serije i sapunice

O glavnom liku:
Davide Rivera – Rexov novi partner je skroman, prilično tih i uvijek smiren. Bavi se jogom i rijetko kada podiže glas, a u rješavanju problema oslanja se na analiziranje situacije više nego na poduzimanje velikih akcija. Teško ga je izbaciti iz takta, što mu uvelike pomaže pri rješavanju kompleksnih slučajeva.

O glavnom glumcu:
Ettore Bassi talijanski je glumac rođen 1970. godine u Bariju. Kao dijete obožavao je izvoditi magične trikove, što ga je odvelo u svijet glume. Profesionalno se bavi glumom od 1994. godine, kada je debitirao ulogom u televizijskoj miniseriji 'Italian Restaurant'. Nakon toga ostvario je brojne televizijske i filmske uloge, među kojima je i ona u popularnoj seriji 'Karabinjeri – žena na zadatku'. Glumio je u preko 20 televizijskih serija, desetak filmova i brojnim kazališnim predstavama.

Kriminalističku seriju 'Inspektor Rex' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o trinaestoj sezoni saznajte OVDJE.Tagovi