Inspektor Rex, 12. - 16. kolovoza

Inspektor Rex, 4. sezona
,
hr_HR

Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

6. sezona, epizoda 5 - 6 - 12. kolovoza

 Talentiran i vrijedan skakači konj Sirius ponos je mlade turnirske jahačice Therese Latzki (Anna Luise Kish). Ali Theresinoj majci, vlasnici konja, važni su samo slava i novac. Kada Theresa nakratko otputuje, konja predaje na brigu sadističkom treneru Arthuru Steinu (Henry Meyer), koji želi od njega napraviti prvoklasnog skakača. Ali Sirius pri skoku slomi prednju nogu i Stein ga upuca.
Theresin prijatelj konjušar, koji je potajice promatrao Steina, u bijesu ga napadne. Pokušavši zadržati Josepha, Steinov duševno zaostali brat Gerhard slomi mu vrat. Braća ubojstvo odluče prikazati kao nesretan slučaj i pretvaraju se da je skupi turnirski konj otet, ali osim Josepha ima i drugih svjedoka: zaštitnici životinja bračni par svjedoci su ubojstva te odluče ucijeniti Steina.

Po nalogu trgovca oružjem Shweigera (Hermann Schmid), privatni detektiv Hans Bergmann (Bernd Birkhahn) i bivši plaćenik ubiju poznatog novinara i pisca Klausa Arnsteinera, tijekom njegova boravka u bolnici. Arnsteiner je istražujući ilegalnu trgovinu oružjem, naišao na Schweigera i njegovu bandu te ih razotkrio objavivši priču. Naposljetku ubojice uklone i svog pomagača, bolničara koji je na ovaj način htio riješiti svoje financijske probleme. Ovo ubojstvo je sasvim slučajno vidio neupleteni Albert Groll, koji o tome obavijesti policiju.

6. sezona, epizoda 7 - 8 - 13. kolovoza

 Beskrupulozan odvjetnik dr. Fabian Ambach (Albert Rueprecht) vodi unosnu trgovinu djecom otetom u Italiji. U Njemačku ih dovodi njegov pomagač Gianni Costarella tako da ih smjesti u zagušljivo skrovište u kamionu punom papiga. Ambach ih zatim prodaje svojim imućnim klijentima. Jednog dana se jedno od djece uguši tijekom prijevoza te Costarellu počne peći savjest i odluči se povući.
Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim preuzimaju ovaj tužni slučaj. Kako patolog dr. Graf (Gerhard Zemann) ubrzo otkriva, dijete je sigurno bilo u kontaktu s brazilskom vrstom papige.

Reklamni fotograf ima više nego nastran hobi te fotografira mrtva živa bića. U svoj atelje zaključava mladu Iris Mankerm te je ubije. Tjedan dana poslije Irisina majka dolazi k Boecku i prijavi njezin nestanak. Brandtner (Gedeon Burkhard) slijedi informaciju gđe Manker da je Iris nedavno sudjelovala u jednom talk showu te joj ponosno rekla da se za nju zanima neki fotograf. Zajedno s Rexom, Brandtner analizira snimku emisije. Među gostima u studiju zamijete fotografa Riedera.

6. sezona, epizoda 9 - 10 - 14. kolovoza

 Ubrzo nakon zatvaranja šaltera maskirani razbojnik napadne privatnu banku te prisili direktora banke i njegovu tajnicu da mu predaju svu gotovinu iz trezora. U međuvremenu jedna od zaposlenica banke pukne i beskrupulozni kriminalac je ustrijeli te nakon toga pobjegne s plijenom i direktorom banke kao taocem.
Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard), koji je s Rexom, obožavateljem vožnje na crno na Velikom kotaču, žuri se na mjesto zločina, gdje se pojave i ostali zaposlenici banke.

Lijepa studentica Marion Nikl usput radi kao prostitutka u jednom luksuznom bordelu. Od svoje stalne mušterije, investicijskim stručnjakom, koji joj daje razne savjete o dionicama, Marion želi profitirati te se tako uvuče u mrežu zločina. Rex i njegov gazda sada moraju riješiti i njen slučaj.

6. sezona, epizoda 11 - 12 - 15. kolovoza

 U dizalu velike poslovne zgrade pronađena je ubijena šefica agencije za putovanja zrakoplovom. Samo nekoliko sati poslije na isti način ubijen je razvodnik u jednom kinu. Prvo sve ukazuje na to da se u oba slučaja radi o istom ubojici. Ali ovu teoriju vrlo brzo jasnim dokazima opovrgne patolog dr. Graf (Gerhard Zemann). Inspektor Alexander Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex moraju pronaći dvojicu ubojica. I dok se Brandtner muči s motivom ubojstva, opet su počinjena dva slična zločina.

Pokušavši oteti studenticu informatike iz njezina stana, Xaver Stoll, vlasnik zaštitarske tvrtke opsjednut seksom, nehotice ubije mladu ženu i pobjegne. Prvo zbog ubojstva uhite njena zaručnika. Patolog dr. Graf (Gerhard Zemann) može osloboditi Kufnera, jer je u utvrđeno vrijeme smrti Kufner bio daleko od mjesta zločina. Inspektor Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) saznaje od pazikuće da se neupadljiva bivša stanarka naglo iselila nekoliko tjedana ranije.

6. sezona, epizoda 13 - 14 - 16. kolovoza

 Kao mladić Fred Kolar je tijekom šizofreničnog nasilnog ispada ubio svog školskog kolegu i zapalio ga. Nakon liječenja u psihijatrijskoj klinici Fred je pušten kao izliječen te odlazi živjeti kod roditelja u zabačenoj vrtnoj kućici na Dunavu. Ali tijekom svađe s ocem Fred ponovno gubi kontrolu nad sobom te lopatom ubije roditelje. Fred motociklom preveze tijelo svoje majke u obližnje prazno skladište i ondje ga zapali, ali ugleda ga 12-ogodišnja Jennifer.

Top-model i junak žena Marc Reinhardt pronađen je izboden u svom apartmanu. Tri osobe u užem krugu žrtve sumnjiče se za ubojstvo, homoseksualni vlasnik agencije, koji je u njega bio nesretno zaljubljen, uspješna modna dizajnerica, čiji je mladi ljubavnik bio Marc, te njezina atraktivna kći, s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Patolog dr. Graf (Gerhard Zemann) obavlja obdukciju žrtve i dolazi do zapanjujućih rezultata, kada je Marc izboden, već je bio otrovan.

 

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi