novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Informer, 18. veljače

img placeholder
,
hr_HR

Informer donosi priče i s područja mikro malih i srednjih poduzeća, novih tehnologija, ali i startup scene koja je unatrag nekoliko godina doživjela svoj veliki boom u Hrvatskoj.

102. epizoda

Priče o porezu na nekretnine, barem one s Markova trga, zasad su utihnule, no tema će se kad-tad morati aktualizirati, tim više što Vlada namjerava spustiti stopu PDV-a. Informer propituje može li se parcijalno spuštati stopa nekog poreza bez podizanja stope drugog i kako bi se to odrazilo na proračun i građane.
Upravo je objavio knjigu koja bi mogla ući u utrku za Nobelovu nagradu u ekonomiji, no i bez nje opet talasa ustajale vode. Bivši guverner Željko Rohatinski za Informer upozorava na novi krizni balon koji se krije u bilancama poduzeća. Točnije, u neusklađenoj knjigovodstvenoj i tržišnoj vrijednosti nekretnina.
Nije uobičajeno, ali nije ni rijetko - na autocesti između ulazne i izlazne naplatne kućice izgubiti cestovnu karticu. Dogodi li vam se takvo što dobro je znati da će vam HAC naplatiti dvostruku cijenu najduže relacije. Je li tako skupo samo u Hrvatskoj?

Vožnja autocestom nije trošak koji si često mogu priuštiti oni s minimalnom plaćom. Nedavno je Vlada za 131 kunu povećala minimalac, uz priličan otpor poslodavaca. Treba li država uopće intervenirati u ugovorni odnos zaposlenika i poslodavca, a ako to već čini, kako da gospodarstvu ne čini štetu? Kako je to uređeno u Europskoj uniji?

U rubrici Moj novac Informer donosi priču o 'nezdravoj' navici – o korištenju kreditnih kartica. Mnogi ih peglaju bez znanja o tome koliko one stvarno stoje korisnika, prije svega popularni minus i revolving kreditna kartica.

Emisiju 'Informer' gledajte nedjeljom u jutarnjem terminu na Domi TV.Tagovi