.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Informer, 17. lipnja

gordana gelenčer
,
hr_HR

Informer donosi priče i s područja mikro malih i srednjih poduzeća, novih tehnologija, ali i startup scene koja je unatrag nekoliko godina doživjela svoj veliki boom u Hrvatskoj.

118. ep.

U vremenima kada se uspješni biznisi sitno broje, malo se tko pita kako tretiraju zaposlenike, kako poslovne partnere i koliko je u njima etičnosti. Istraživanje je pokazalo kako u Hrvatskoj samo četvrtina poduzeća posluje etično, pa Informer pita: zašto tako malo?

Tehnologija mijenja sve, pa i brzinu i broj ulazaka u biznis. Najhrabriji su start up-ovi. No tek mali dio njih preživi prve godine poslovanja, pa da bi to bilo lakše i da lakše iskorače regionalno i globalno, utemeljen je laboratorij za inovacije.

Možda je s novom regulacijom taksi tržišta država odnijela pobjedu nad Uberom, no razvoj novih modela poslovanja i pojavu takvih disruptora jednostavno nije moguće zaustaviti. Digitalna revolucija mijenja sve i omogućuje platforme na kojima se posluje brzo, inovativno, bez posrednika. Kako ostati konkurentan u disruptivnome svijetu?

Proteklo je više od 15 godina od pojave prvih tajnih kupaca ili mystery shoppinga. No, kako konkurencija raste tako raste i potreba za tajnom provjerom kvalitete rada zaposlenih i njihova odnosa prema kupcima. Informer donosi priču o tome kako je to danas na terenu.

Zbog nužde ili želje, nevažno je, sve više Hrvata svoje ideje pretapa u biznise. Naravno, u zaduženome društvu teško je dati otkaz i krenuti od nule, pa nam zakon ide na ruku. U rubrici Moj novac u Informeru pojasnit će se što privatno možete otvoriti ako ste zaposleni, a što ako ste umirovljenik.
 

Emisiju 'Informer' gledajte nedjeljom u jutarnjem terminu na Domi TV.Tagovi