Gospodar prstenova: Povratak kralja

Gospodar prstenova: Povratak kralja
,
hr_HR

PON 19.55

(The Lord of the Rings: The Return of the King), SAD, 2002., akcija
Redatelj: Peter Jackson
Glume: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Viggo Mortensen, Cate Blanchett

Posljednji nastavak fantastične trilogije Petera Jacksona kojom završava epska priča o putovanju ljudi, hobita, vilenjaka te ostalih stanovnika Međuzemlja.
Sauronove sile su opkolile Minas Tirith, glavni grad Gondora, u želji da eliminiraju cijelu ljudsku rasu. Nekadašnje veliko i snažno kraljevstvo dugo nije toliko trebalo svog kralja i vođu kako bi pobijedilo sile tame. Sudbina Sredozemlja je položena u Aragornove (Viggo Mortensen) ruke. Može li on ispuniti svoju sudbinu i postati vođa koji je prijeko potreban svom narodu? Frodo (Elijah Wood) je također na kušnji. Što se više približava konačnoj destinaciji, postaje sve slabiji na iskušenja koja mu priređuje Prsten pa se sve više oslanja na prijatelja Samwisea Gamgeea (Sean Astin). Gollum i Prsten testirat će Frodovu humanost i namjeru da zauvijek uništi Prsten.

Film je osvojio 11 Oscara uključujući Oscara za najboljeg redatelja, najbolji kraj, najbolju šminku, najbolji zvuk, najbolje vizualne efekte i druge kategorije. Film je osvojio više od 100 drugih filmskih nagrada!Tagovi