Doma TV od 03. travnja premijerno donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Glades' – priču o naizgled mirnom gradiću na Floridi koji je sve samo ne idiličan.

O seriji:

U kriminalističkoj seriji 'Glades' glavnu ulogu ima Matt Passmore koji utjelovljuje lik Jima Longwortha – privlačnog i briljantnog detektiva za ubojstva s kojim je teško pronaći zajednički jezik. On dolazi iz Chicaga nakon što je pogrešno optužen da je spavao sa ženom svojeg bivšeg kapetana. Longworth je premješten u uspavani gradić usred ničega – u Palm Glades na Floridi, gdje je uvijek sunčano, a kriminal, kako se čini, jedva da i postoji. No, život u ovom uspavanom gradiću nije lijep kako se možda na prvu čini. Longworth je tražio promjenu preselivši se iz Chicaga, a promjenu je u ovom gradiću definitivno i pronašao. Nakon dolaska u lokalni ured za provođenje zakona na Floridi, shvaća kako život ondje nije baš idiličan, a ubojstva su česta. Jedan tjedan pronađu tijelo u močvari, drugi u zrakoplovu, a zatim na bikini natjecanju. Svaki od ovih slučajeva odvlači Longwortha s golf terena i uvlači ga u okruženje gdje je on jedan od najmudrijih detektiva. Između igranja golfa, pokušaja da izvede Callie (Kiele Sanchez) na spoj, svađanja sa šeficom (Michelle Hurd) i pokušaja rješavanja ubojstava, Longworthova prilagodba na novu okolinu malo je teža nego što je očekivao. On shvaća da je nebo u njegovom novom gradu uvijek sunčano, ali s mogućnošću ubojstva.

Nagrade:

- 2013., 2012., 2011.- Tri nagrade Imagen Foundation Awards za najboljeg sporednog glumca (Carlos Gomez) te nominacija za najbolju sporednu glumicu (Kiele Sanchez) i najbolji televizijski program
- 2012. Nominacija za nagradu ALMA Awards za najdražeg televizijskog glumca (Carlos Gomez)
- 2012. Nagrada Young Artist Awards za najbolju izvedbu u televizijskoj seriji
- 2011. – Nominacija za nagradu Motion Pictures Sound Editors za najbolje editiranje zvuka
-O glumcima:

MATT PASSMORE
(Jim Longworth)

Matt Passmore diplomirao je na prestižnom institutu National Institute of Dramatic Arts, gdje su studirale mnoge velike zvijezde poput Cate Blanchett, Mela Gibsona i Judy Davis. Nakon diplome počeo je raditi u kazalištu Bell Shakespeare Company u Sydneyu, Australija. Ubrzo je započeo svoju karijeru na televizijskim ekranima, pridružujući se ekipi australske hit-serije 'Sutra je novi dan'. Glumio je i u drugim popularnim dramskim serijama poput 'Blue Heelers' i internacionalnoj hit-seriji 'McLeodove kćeri' te 'Rat podzemlja'. Za ulogu u seriji 'Glades' izabran je nakon što su ga producenti vidjeli u seriji 'Masterwork'. Uloga u ovoj seriji pretvorila ga je u američku zvijezdu.

KIELE SANCHEZ
(Callie Cargill)

Kielina obećavajuća glumačka karijera odvija se na kazališnoj pozornici, filmovima i televizijskim serijama. Ova ljepotica porijeklom je iz Portorika i Francuske, a probila se kada se iz Chicaga preselila u Los Angeles da bi se natjecala u finalu MTV-jevog showa 'Wanna Be a VJ'. Nakon toga počela je ganjati glumačku karijeru i dobila prvu filmsku ulogu u filmu 'Migrating Forms'. 2012. godine ostvarila je svoj televizijski debi u seriji 'That Was Then' te u 'Married to the Kellys'. Na velikim ekranima Sanchez je glumila u filmu 'The Kiss' te velikom hitu 'Zauvijek zajedno' u kojem je glumila s Mattom Damonom i Evom Mendes. Također je glumila u hororu 'Insanitarium', '30 dana noći' te '30 dana noći: Mračni dani' i 'A Perfect Getaway'. 2012. godine nominirana je za nagradu Imagen Foundation Awards za najbolju sporednu televizijsku glumicu u seriji 'Glades'.

CARLOS GOMEZ
(Carlos Sanchez)

Rođen u New Yorku, a odrastao u Miamiju, Carlos Gomez glumio je u filmovima, na televiziji i u kazalištu. Osvojio je tri nagrade Imagen Foundation Awards za najboljeg sporednog glumca u seriji 'Glades' te jednu nominaciju u istoj kategoriji. Kada je imao 19 godina preselio se iz New Yorka da bi ganjao karijeru. Ondje je studirao glazbeni teatar te trenirao pjevanje, glumu i ples. Proveo je nekoliko godina studirajući i radeći u Europi. Vratio se u Sjedinjene Američke Države kako bi se okušao na televiziji, filmu i kazalištu u Los Angelesu. Njegov filmski životopis vrlo je impresivan. 2009. glumio je u filmu 'Sjajna igra', te u filmu 'Kuća pijeska i magle' nominiranom za nagradu Oscar, zatim 'Brak na brzaka', 'Desperado', 'Pregovarač', 'Državni neprijatelj', 'Elitni ubojice', 'A Day Without a Mexican', 'The Memory Thief' te 'Sve o Steveu'. Carlosov televizijski životopis također je impresivan. Pojavljivao se u najgledanijim televizijskim serijama. Za ulogu u seriji 'Hitna služba' osvojio je nagradu Screen Actors Guild Award. Osim toga glumio je u seriji 'Velemajstor' i 'Sleeper Cell' te 'Prijatelji', 'Njujorški plavci', 'CSI', 'Bez traga', 'Zločinački umovi', 'Navy CIS', 'Zaštitnica svjedoka', 'Trava', 'Odstrel' i 'Medij'.

JORDAN WALL
(Daniel Green)

Jordan Wall potječe iz Clearwatera na Floridi pa nije trebao mnogo putovati da bi došao na set 'Gladesa'. Studirao je telekomunikacije na Sveučilištu u Floridi, a bio je voditelj sportskih novosti studentskih večernjih vijesti. Njegov debitantski nastup bio je 2011. godine u seriji 'Đavolja odvjetnica'. Osim toga, glumio je i u seriji 'Surviving disaster', dvije epizode u seriji 'Walk on Water' te televizijski film 'Moj dečko iz budućnosti'. Glumio je u filmovima 'USS Seaviper', 'Dead End', 'The Sacred', 'The Novelist' i 'Scare Zone'. Pojavio se i u kratkim filmovima 'Our Father's Legacy', 'Euphoria' i 'Rock Harder'. 1998. nominiran je za nagradu Young Artist Awards za najbolju izvedbu u televizijskoj komediji 'Wishbone'.

MICHELLE HURD
(Colleen Manus)

Michelle Hurd počela je glumiti u kazalištu vrlo rano. Odrasla je u New Yorku u glumačkom okruženju. Debitantski nastup na ekranu ostvarila je glumeći u seriji 'Another World', a zatim je uslijedila i karijera na televiziji, filmu i u kazalištu. Michelle je možda najpoznatija po ulozi detektivke Jeffries u seriji 'Zakon i red: Odjel za žrtve' u kojoj je glumila dvije godine. Ostale uloge uključuju 'New York Undercover', 'Malcolm & Eddie', 'Leap Years', 'Hitna Služba', 'Tračerica' i 'Novi klinci s Beverly Hillsa'. Gostujuće uloge ostvarila je u filmovima 'Dobra žena', 'Kosti', 'Svijet prema Jimu', 'Zakon i red', 'Smith', 'Koža'. 'Čarobnice', 'O.C.', 'Kevin Hill', 'Pravda za sve' i 'FlashForward'. Na velikim ekranima glumila je u filmovima 'Slučajna avantura', 'Personals' i 'Double Parked'.

Ne propustite novu kriminalističku seriju 'Glades', napetu priču o detektivu koji iz Chicaga dolazi u naizgled miran gradić shvaćajući da je idila samo privid, od petka 03. travnja na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju