Glades, 3. - 7. srpnja

Glades - 23
,
hr_HR

U kriminalističkoj seriji 'Glades' glavnu ulogu ima Matt Passmore koji utjelovljuje lik Jima Longwortha – privlačnog i briljantnog detektiva za ubojstva s kojim je teško pronaći zajednički jezik.

2. sez., 13. ep. - 3. srpnja

Truplo bolničkog zaštitara pronađeno je u kanalu bez njegove identifikacijske oznake. Dok Longworth to istražuje, Callie razmišlja o prilici koju joj je ponudio dr. Ben Avery, njezina stara ljubav. Istodobno zatvorenik Greg Wheeler tijekom prijevoza u zatvor glumi bolest i dolazi u bolnicu u kojoj Callie radi. Njegov brat Vince pomaže mu pobjeći. Vince ima pristupnu karticu ubijenog čuvara, ali nakon što pokušaj bijega ne uspije i bolnica je zatvorena, braća uzimaju taoce. Među njima je i 75-godišnjak s bolesnim srcem kojeg je Callie njegovala. Callie poslije također postaje talac i to joj iskustvo pomaže donijeti važnu odluku.

3. sez., 1. ep. - 4. srpnja

Mladi par provodi romantičnu večer u močvari, no u jednome trenutku uoče neobičnu svjetlost za koju pomisle da potječe od NLO-a... A zatim pronalaze truplo. Carlos s podsmijehom odbacuje misao o NLO-u, no ipak zaključuje da je neuobičajeno što je tijelo vrlo hladno, kao i 10 rupa nastalih zbog uboda kao u slučaju navodne otmice izvanzemaljaca 1937. g. Na području močvare često su viđani navodni NLO-i, zato Jim ispituje Richarda Obermana, vlasnika mjesnog restorana (u stilu izvanzemaljaca) koji je prepoznao da je žrtva Derek, ljubitelj svega vezanog uz NLO-e. Carlos otkriva da je Derekovu smrt uzrokovao srčani udar, a ne neobične ubodne rane. Jim saznaje da je Derek bio veliki donator FETA-e, Obermanove neprofitne organizacije za istraživanje izvanzemaljaca, te da je nedavno prestao donirati novac. Sumnjivci su Oberman, Stella (Derekova prelijepa mlada supruga) i Sean Simmons, fizioterapeut zaposlen u Derekovim kriogenim toplicama. Situacija postaje još sumnjivija nakon što se ustanovi da je Derek cijelu imovinu oporučno ostavio FETA-i... I još više zabrinjavajuća nakon što Jim i Carlos počnu doživljavati neobične fenomene. Posjećuju li izvanzemaljci Palm Glade?

3. sez., 2. ep. - 5. srpnja

More na obalu izbacuje tijelo prelijepe žene odjevene u kostim sirene. Žrtva je Cassandra Hudson, sinkronizirana plivačica. Odgovorna Cassandra i Brooke, njezina tulumima sklona sestra, nastupale su u predstavi Sirene iz mora kojim je upravljao Jay, Cassandrin prijatelj s koledža. Brooke je nestala, no sljedeći je dan pronalaze u ćeliji za triježnjenje s modricama na rukama i bez volje za razgovor. Naposljetku priznaje da su ona i Cassandra bile na tulumu organiziranom za potencijalne ulagače u predstavu. Ispostavlja se i da nije bila bliska sa sestrom te da se napila kako bi se lakše nosila s pohotnim pogledima i dodirima ulagača, a zatim je otišla vozeći Cassandrin auto. Carlos ustanovljuje da se utopila u slatkoj vodi i da u organizmu ima klora, što znači da se utopila u bazenu, ne u oceanu. Hobotnica u Cassandrinu kostimu otkriva mjesto na kojem je njezino tijelo bačeno u ocean. Domaćin tuluma bio je hip-hop mogul Daryl McMillan kojeg je Cassandra često zvala u sitne sate tijekom prethodnog mjeseca... A Brooke ga je zvala kasno noću tri mjeseca prije. Ispostavlja se da je Jay, koji ju je podupirao još iz doba studija, odvezao kući i vjerojatno posljednji vidio živu. No stvari u ovom ljubavnom trokutu nisu kakvima se čine.

3. sez., 3. ep. - 6. srpnja

Jim pomaže Callie smjestiti se u novi stan u Atlanti kamo se odselila i gdje će živjeti sama. Za Jeffa će se brinuti njegova baka u Palm Gladeu. U međuvremenu, Carlos demonstrira obdukciju na predavanju iz forenzike na Tampa Techu koji pohađa Daniel. Ondje upoznaje Danielovu slatku kolegicu s laboratorijskih vježbi (i ujedno simpatiju), Ericu Sims. Tijekom obdukcije Carlos shvaća da je truplo žrtva ubojstva, a ne prometne nesreće. Studenti upravljaju tim koledžom i nadzor nad njima vrlo je loš, a Erica je bila na dužnosti kad je truplo dovezeno. Igla u gležnju žrtve otkriva da nije riječ o donoru organa Johnu Odanskom (kako je isprva identificiran), nego o Peteru Osborneu, studentu na Tampa Techu i cimeru Sama Wigginsa, bolničkog pomoćnika koji je Peterovo truplo doveo na koledž. Sam tvrdi da nije znao da unosi svog nestalog cimera jer su trupla već zatvorena u vreći. Ipak, doznaje se da je Sam tužio Petera zbog 3000 $ neplaćene stanarine.

3. sez., 4. ep. - 7. srpnja

Golo truplo žene pronađeno je ispod kanua na Swann Lakeu, jednom od najstarijih floridskih nudističkih plaža. Štoviše, ta je plaža dio cijele nudističke zajednice. Riječ je o članici zajednice Lynn Stevenson. Ispostavlja se da je sudjelovala u sporu oko građevinskog zemljišta. Građevinski poduzetnik htio je otkupiti dio njihova zemljišta, a zajednica je bila podijeljena oko odluke. Lynn se posvađala s Rebeccom Keyes koja je dio polovice upravnog odbora koja nije htjela prodati zemljište. Ostali su sumnjivci građevinski poduzetnik Aaron Houston koji je na poslu trebao zaraditi milijarde, i Phil Levine, član polovice Odbora koja je htjela prodati zemljište. Ubrzo se saznaje da su Phil i Aaron bili u kontaktu jedan s drugim, a takav dogovor krši pravila Odbora i ispada da je Phil htio izdati nudističku koloniju. Phil je hodao s Lynn, dokaza protiv njega ima sve više.

 


 Tagovi