novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Glades, 26. - 30. lipnja

Glades - 11
,
hr_HR

U kriminalističkoj seriji 'Glades' glavnu ulogu ima Matt Passmore koji utjelovljuje lik Jima Longwortha – privlačnog i briljantnog detektiva za ubojstva s kojim je teško pronaći zajednički jezik.

2. sez., 8. ep. - 26. lipnja

Čovjek je pronađen mrtav u crkvi s licem u kutiji punoj otrovnih zmija. Žrtva je Aaron Matthews, zamjenik svećenika crve, a Carlos otkriva da je otrovan prije nego što je ostavljen među zmijama. Zmije pripadaju crkvi, vjernici ih drže u rukama i piju strihnin da dokažu svoju vjeru. Aaron nije ubijen strihninom, a kada Jim tijekom istrage bude ugrizen, otkriva da zmije nemaju otrova. Otkriva se da je otrov natrijev nitrit, što ukazuje na Frannie Henderson, vlasnicu restorana koja je imala aferu s Aaronom. Novi osumnjičeni postaje bivši zatvorenik Peyton Robinson koji je znao da Aaron nije siguran u svoju vjeru. Propovjednik Trent Staley skriva tajnu koja bi mogla promijeniti smjer istrage.

2. sez., 9. ep. - 27. lipnja

Jeff je nervozan jer treba krenuti u srednju školu, a težak mu udarac zadaje smrt trenera Matthewa Ryana (njegova mentora i prijatelja i popularnog nastavnika) koji je ustrijeljen. Ubojica je učenik prvog razreda Shane Wyatt koji je bio ugnjetavan, a nakon što je u školu donio pištolj, slučajno je ustrijelio trenera. Tko bi 15-godišnjaku prodao pištolj? Longworth istražuje Claya Malonea, prodavača oružja na crnom tržištu i Gerryja Whitlocka, vlasnika trgovine sportskom opremom koji je prodao metke pronađene u Shaneovu ormariću. Nakon što je Shaneov stariji bratić Blake također ubijen, a u njegovu je domu pronađeno 60.000 $ u gotovini, otkriva se da je Blake kupovao oružje od Gerryja. Možda ih je prodavao Clayu i drugim prodavačima na crnome tržištu, a Gerry je možda dublje upleten nego što to priznaje. Longworth, uz pomoć nervoznog čuvara dokaza, planira riskantnu tajnu operaciju. Istodobno Callie Carlosu kaže da se brine zbog toga što Jeff neće nikoga poznavati kada krene u školu i nema s kime razgovarati o smrti trenera Ryana. Carlos i ona planiraju kako će upoznati Jeffa s Carlosovom kćeri Addy.

2. sez., 10. ep. - 28. lipnja

Mrtav vepar bez glave pronađen je u močvari u parku prirode, a u njegovu želucu pronađeni su ljudski prst i odjeća. Vepar je ubijen prije dva dna, ali žrtva (John Jackson, bivši marinac i rezervist Obalne straže) je umrla pet dana prije. Carlos i Daniel nalaze dokaze da je Jackson ustrijeljen i zatim preliven sirupom kako bi ga vepar pojeo. Je li ubojica Benjamin Forey, krivolovac, preživljavač i bivši Jacksonov kolega iz marinaca? Ili Robert Landry, vlasnik lokalnog restorana i zaručnik Kolumbijke konobarice Juliane Amparo koja se sviđala Jacksonu? Forey je uhićen, a kada Landry plati njegovu jamčevinu, pokazuje se da je slučaj složeniji nego što se činilo. Sumnja se u krijumčarenje droge, ali pokazuje se da je istina puno gora. Callie i Longworth napokon razgovaraju o svome odnosu i odlučuju da će započeti iznova.

2. sez., 11. ep. - 29. lipnja

Truplo Josha Richardsa, direktora tvrtke, pronađeno je zakopano u pijesku plaže s dijamantnim prstenom u džepu i metkom kalibra .38 u prsima. Richardsu je posao pretvaranje lokalnih barova u primamljive zamke za turiste donosio i prijatelje i neprijatelje. Jedan od barova koje nije preuredio je Dwight's Dockside. Vlasnik Dwight Stewart nije ga želio prodati. Josh je bio u vezi s Maggie, glavnom pipničarkom i noćnom poslovotkinjom koja je naviknuta motati muškarce oko malog prsta. Situacija počinje loše kad su u Joshovu stanu pronađeni planovi da se Dwightov bar pretvori u Maggie's Place. Ljubavni trokut izlazi na svjetlo dana s pronalaskom pištolja kalibra .38 u autu bivšeg surferskog prvaka Kylea Wheelera, jednog od Maggienih brojnih bivših. Otkriće da je dijamantni prsten ukraden vodi do razotkrivanja starih tajni. Callie uz Danielovu pomoć otvara profil za Skype kako bi Jeff i ona mogli razgovarati s Rayem. Ne kaže to Longworthu, a kada on to dozna, donosi pogrešan zaključak, ali istina će im zauvijek promijeniti živote.

2. sez., 12. ep. - 30. lipnja

Čovjek sličan Ernestu Hemingwayu s rupom od metka u glavi pronađen je ispod staklenog dna broda za krstarenje s hemingvejevskom temom. Među osumnjičenima je hrpa drugih imitatora Hemingwaya, ali istraga brzo dovodi do Shelby (žrtvina nova žena koju je varao) i kapetana Franka Forda (koji ima lokalnu benzinsku postaju i također krijumčari alkohol). Na Franka ukazuje otkriće da je alkohol u žrtvinoj krvi bio etanol ili domaća rakija. Frankova operacija krijumčarenja alkohola nije ono što se na prvi pogled čini, kao i krv otkrivena u Shelbynoj kućnoj pecari. Calliena stara ljubav, genijalni i zgodni kirurg dr. Ben Avery, vraća se u bolnicu i Callie ostaje zatečena povratkom starih osjećaja. Ben za Callie ima još veće iznenađenje koje bi moglo imati ozbiljne posljedice za njezin odnos s Jimom, FDLE-om i bolnicom.

 

 


 Tagovi