Forrest Gump

Forrest Gump
,
hr_HR

SUB 19.55

Redatelj: Robert Zemeckis
Glume: Robin Wright Tom Hanks, Gary Sinise, Sally Field, Mykielti Williamson, Rebbecca Williams, George Kelly, Bob Penny, Margo Moorer

Film je osvojio 6 Oscara i 7 puta nominiran 1995. godine. Također, osvojio je i nagradu Saturn, Zlatni globus u tri kategorije, Amanda, Eddie, BAFTA.

Godine 1982. Forrest Gump (Tom Hanks), čovjek ispod prosječne inteligencije, priča svoju životnu priču ljudima koji čekaju autobus. Djetinjstvo i mladost proveo je s majkom (Sally Field) u malom mjestu u Alabami, gdje je slučajno susreo čak i Elvisa Preselyja. Na fakultetu, kao poznati igrač ragbija susreće predsjednika Kennedyja, što je prvi od njegova tri susreta s američkim predsjednicima. Slijedi sudjelovanje u ratu u Vijetnamu, gdje dobiva medalju za hrabrost. Nakon rata Forrest se obogati lovom na račiće i investiranjem u tvrtku Apple. No, sve to vrijeme ne zaboravlja svoju veliku ljubav, Jenny (Robin Wright Penn) s kojom se družio još kao dječak. Forrest Gump je od hendikepiranog dječaka postao sportska zvijezda, vijetnamski junak i tajkun. Njegovo srce zna ono što ograničeni intelekt ne može dokučiti. 'Forrest Gump' snimljen je prema romanu Winstona Grooma i scenariju Erica Rotha.

Više o uzbudljivoj priči Forresta Gumpa koji, unatoč svojim ograničenim mentalnim sposobnostima, ostvaruje američki san pročitajte OVDJE.
 Tagovi