Saznajte zbog čega je film 'Povijest nasilja' izazvao brojne reakcije struke i publike.

Film je osvojio dvije nominacije za nagradu Oscar u kategorijama za najboljeg sporednog glumca i najbolji scenarij. Ukupno je osvojio 35 nagrada i 36 nominacija. Los Angeles Times nazvao je ovaj film zadnjim velikim filmom koji izdan na VHS-u.

William Hurt bio je nominira u kategoriji za najboljeg sporednog glumca unatoč tome što je bio u samo jednoj sceni, koja je trajala 10 minuta.

Prije Vigga Mortensena u izboru za lik Tom Stalla bio je Harrison Ford, on je odbio ulogu. Viggo Mortensen je izjavio kako je ovo jedan od najboljih filmova u kojima je glumio, ako ne i najbolji.

U uspavanome gradiću Millowbrook u Indiani, mirni čovjek Tom Stall (Viggo Mortensen), vlasnik popularne mjesne zalogajnice, uživa u obiteljskom životu sa svojom suprugom Edie (Maria Bello) i njihovo dvoje djece.
No, život mu se preokreće naglavce kada nevjerojatnom vještinom i hladnokrvnošću ubije dvojicu nasilnika koji su u pokušaju pljačke životom zaprijetili Tomovoj zaposlenici.

On postaje mjesni junak, te završava na naslovnim stranicama novina te udarnim terminima informativnih emisija. Vrlo brzo u Millowbrooku se pojavljuje mafijaš Carl Fogarty, koji Toma naziva imenom Joey Cusack, tvrdeći kako ga poznaje iz prošlosti u kojoj je bio plaćeni ubojica.

Tom se na to pokušava ne obazirati, ali Carl i njegovi ljudi napadnu njegovu obitelj, pa ih je primoran braniti. Čini se kako Tom doista krije tajnu iz prošlosti.



Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju