Gledatelji Dome TV imaju priliku pratiti dokumentarnu seriju o dvojici stručnjaka za preživljavanje u divljini.

Cody Lundin i Dave Canterbury pred kamerama će demonstrirati svoje vještine i filozofije preživljavanja u prirodi, a očekuju ih različiti ekstremni scenariji – od vruće pustinje i napuštenog otoka do surove džungle i smrtonosnih močvara.



Stručnjaci za preživljavanje Cody Lundin i Dave Canterbury prave su suprotnosti:

Cody Lundin je stručnjak za opstanak koji je prošao indijansku obuku i minimalističkim samodostatnim vještinama podučava polaznike u njegovu domu, duboko u pustinji Arizone. 



Dave Canterbury je svoje vještine preživljavanja stekao u vojsci te je to stečeno znanje pretočio u filozofiju preživljavanja pod nazivom “Pathfinder” — bitka s prirodom koja omogućava opstanak u bilo kojoj situaciji. Najpoznatiji je po objavljivanju popularnih isječaka o preživljavanju na internetu. Udruženi prvi put, dovest će se u nezavidne situacije.

 

Kao lokacije snimanja biraju se različiti tereni po cijelom svijetu, kojima je zajedničko da se idilična priroda, ako je ne poznajemo i ne poštujemo, brzo pretvara u po život opasno okruženje. Tako je jedna epizoda serije snimana u Hrvatskoj, točnije na Velebitu.

Osnovna pravila preživljavanja su naći sklonište, vodu, hranu i pomoć. Sve ostalo podložno je raspravljanju, pogotovo među stručnjacima poput Josha i Gradyja.



Hoće li imati ono što je potrebno za bijeg u sigurnost? Ne propustite doznati u dokumentarnoj seriji 'Preživljavanje udvoje' od ponedjeljka do petka na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju