Dragulji na kotačima, 22. - 26. listopada

Dragulji na kotačima
,
hr_HR

Jedinstvena reality dokumentarna serija 'Dragulji na kotačima' u kojoj će gledatelji moći vidjeti kako se hrpa starog lima može pretvoriti u nevjerojatno dobro sređene automobile.

11. ep. - 22. listopada

Charles i Trey saznaju za mogući Ed Roth Trike, čudovište na tri kotača, motocikl naprijed, a automobil otraga. Dok Trey sumnja u autentičnost zbog nedostatka dokumentacije, Charles se oslanja na osjećaj i odluči riskirati – kupuje Trike za veliku svotu. Dok Charles pokušava potvrditi autentičnost vozila, tim se baca na posao i transformira šasiju od stakloplastike u kotrljajuće remek-djelo kojim bi se i sam Ed Roth ponosio.

12. ep. - 23. listopada

Charles i Trey dobivaju poziv od čovjeka koji želi prodati svoj Ford Bronco iz 1971. Momci će nadaju da će ga preobraziti do aukcije klasičnih automobila koja je za nekoliko tjedana. Kako Bronco nije tipičan automobil koji se prodaje na aukciji klasičnih automobila, Charles želi privući pozornost kupaca pretvarajući ga u klasično kalifornijsko off-road vozilo, ali Trey se boji da će Charlesova ekscentrična vizija odbiti ponuđače. Tim se suočava s nepraktičnim poklopcem motora, zahtjevnim lakiranjem, četiri desetljeća trošenja i neodržavanja te neprestanim strahom da kolekcionari jednostavno neće uvidjeti vrijednost automobila najpoznatijeg po potjeri na autocesti 405.

13. ep. - 24. listopada

Charles na dražbi baca oko na De Tomaso Panteru iz 1972. predobru da bi je propustio, ali jako skupu. Kako bi si uspio priuštiti ovaj talijanski sportski automobil, Charles moli prijatelja Breta da investira u Panteru, a dobit će podijeliti. Ne samo da Charles mora brzo zaraditi na automobilu, nego i mora impresionirati novog partnera dokazujući da u „Bomb Factory“ vrijedi investirati, da nije samo radionica koja preprodaje muscle automobile.

14. ep. - 25. listopada

U jezivom napuštenom skladištu Charles otkriva nešto više od duhova. U skrivenom vlažnom kutu ispod cerade pronalazi Chevrolet Corvette iz 1959. Iako je klasični kabriolet u lošem stanju, Charles je uvjeren da će biti spreman za aukciju za samo deset dana. Šasija je ispucana i nedostaje više dijelova, a potraga za ovim rijetkim vintage dijelovima zahtijeva vrijeme i novac koje momci nemaju. Charles na obali Meksičkog zaljeva traga za dijelovima te se trudi što brže pretvoriti ovaj američki klasik u jednu od najbržih zarada „Bomb Factoryja“.

15. - 16. ep. - 26. listopada

Trey i Frankie saznaju za Dodge Charger iz 1974. u salonu rabljenih automobila. U solidnom je stanju, ali kako je aukcija za samo nekoliko tjedana, „Bomb Factory“ mora zbigecati ovaj muscle automobil u rekordnom roku želi li dobro zaraditi. Charles misli da su veći motor i svježi lak dobitna kombinacija, ali nesuglasica oko stražnjeg stakla dodatno ugrožava ionako kratki rok.

Poznati kolekcionar Tim Wellborne moli momke da mu naprave „najljepši automobil koji nikad nije postojao“ – Paint Chip 'Cudu iz 1970. koji će izložiti u svom muzeju muscle automobila. Charles prihvaća u nadi da će takav automobil na takvom mjestu proslaviti „Bomb Factory“. Ali suočen s nizom kompliciranih poslova lakiranja i zahtjevnim klijentom, Charles se boji da završni proizvod neće biti u skladu s očekivanjima.

Nevjerojatne avanture restauratora vozila ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u dokumentarnoj seriji 'Dragulji na kotačima' na Doma TV-u!Tagovi