.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Dijagnoza zločina

img placeholder
,
hr_HR

PON - NED 13.15

(Perception), 2012., SAD, kriminalistička serija

Tvorci i izvršni producenti serije: Kenneth Biller, Michael Sussman


Glume:
Eric McCormack - Dr. Daniel Pierce
Rachael Leigh Cook - Kate Moretti
Arjay Smith - Max Lewicki
Kelly Rowan - Natalie Vincent

 


Doma TV na male ekrane donosi kriminalističku seriju o neobičnom doktoru neuroznanosti koji zahvaljujući jedinstvenom načinu razmišljanja, odličnom razumijevanju ljudskoga uma i razvijenoj sposobnosti da uoči ono što leži ispod površine ljudskog ponašanja, te usprkos shizofreniji od koje boluje, pomaže FBI-u u rješavanju zamršenih zločina.


'Dijagnoza zločina' prati dr. Daniela Piercea (Eric McCormack), ekscentričnog profesora neuroznanosti koji boluje od paranoidne shizofrenije i kojega FBI regrutira kako bi im pomogao rješavati kompleksne slučajeve. Pierce posjeduje zavidno, široko znanje o ljudskome ponašanju i fantastično razumijevanje načina na koji ljudski um funkcionira.Također ima i ponekad zastrašujuće preciznu sposobnost uočavanja obrazaca ponašanja, kao i onoga što se nalazi ispod čovjekovih svjesno proživljenih emocija. Pierceov um je briljantan, no istovremeno je i manjkav. Naime, u stalnoj je borbi s halucinacijama i osjećajem paranoje koje uzrokuje shizofrenija. Usprkos tome, Daniel dio svojih halucinacija smatra darom jer mu ponekad omogućuju da poveže informacije na način na koji prosječan um to ne bi mogao.
Međutim, halucinacije nerijetko postanu njegovo najveće prokletstvo jer se zbog njih ponaša iracionalno, što ga ponekad dovede u opasnost. Mentalno stanje i nekonvencionalno ponašanje otežavaju mu postizanje prisnijih odnosa s osobama, za čime žudi. Daniel se osjeća najopuštenije dok rješava složene probleme ili probija kodove, no nepoznate situacije vrlo brzo ga izbace iz takta, a jedino što mu pomaže u tom trenutku su omiljena glazba i križaljke.U rješavanju zločina Daniel surađuje s agenticom FBI-a Kate Moretti (Rachael Leigh Cook), bivšom studenticom koja ga zamoli da im pomogne s određenim slučajevima. Za razliku od svojih kolega, Kate prihvaća osebujnu stranu Danielove prirode. Danielov asistent Max Lewicki (Arjay Smith) brine se za zadržavanje Pierceove pozornosti na zadatku koji obavlja, bilo da se radi o ocjenjivanju ispita ili biranju odjeće koju će odjenuti. Naposljetku, u Pierceovu životu važnu ulogu ima i Natalie Vincent (Kelly Rowan), njegova najbolja prijateljica s kojom je intelektualno potpuno ravnopravan, a njihovo prijateljstvo predstavlja najbliskiji odnos s nekom osobom koji je ikad ostvario.

 

Nagrade i nominacije:

• BMI FILM & TV AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolju glazbu u TV seriji (Tree Adams)

• CALIFORNIA ON LOCATION AWARDS
- 2014. – nominacija za najbolji tim zadužen za snimanje na stvarnoj lokaciji

• PRISM AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najboljega glumca u dramskoj seriji (Eric McCormack)
- nominacija u kategoriji predstavljanje mentalnog zdravlja u dramskoj seriji

O glumcima:

Eric McCormack
(Dr. Daniel Pierce)

Eric je rođen u Torontu. Svoje dvadesete proveo je glumeći u kazalištima diljem Kanade. Prvu ulogu na Broadwayu ostvario je glavnom ulogom u predstavi 'The Music Man', a i dalje se uspješno bavi kazališnom glumom.
Glumio je u filmovima kao što su 'Alien Trespass', kultni 'Free Enterprise', 'Jedini moj' s Renne Zellweger i 'Barricade'.
McCormack je publici najpoznatiji po ulozi Willa u uspješnoj humorističnoj seriji 'Will & Grace', za što je zaradio čak pet nominacija za Zlatni globus i Emmy. Glumio je u brojnim drugim serijama tijekom svoje karijere, a one uključuju serije 'Townies', 'Ally McBeal', 'Tko živ, tko mrtav', 'Vjeruj mi', 'Nove avanture stare Christine' i 'Full Circle'.

 

Rachael Leigh Cook
(Kate Moretti)

Rachael Leigh Cook već je svojom prvom većom ulogom ostvarila svjetsku slavu. Naime, radi se o ulozi moderne pepeljuge u tinejdžerskoj komediji 'Ona je sve to', gdje je glumila uz Freedieja Prinzea Jr.-a. Ubrzo nakon toga, glumila je i u filmu 'Josie and the Pussycats' uz Rosario Dawson i Parkera Poseyja. Glumila je o u crnoj komediji '23:14', te u filmu 'Uhvatite Cartera', kao i u filmovima 'Velika praznina', 'Fen frizura' i 'Nancy Drew'.
Na malim ekranima, ostvarila je zapažene uloge u serijama kao što su 'Frikovi', 'Dawson's Creek', 'Las Vegas' i 'Šaptačica duhovima'.

 

Arjay Smith
(Max Lewicki)

Smith je započeo glumačku karijeru ulogom malog vanzemaljca u seriji 'The Journey of Allan Strange', a glumio je i u reklami za Snickers s Arethom Franklin i Lizom Minelli. Filmskoj publici je najpoznatiji po ulozi u uspješnici 'Dan poslije sutra', a televizijska publika najbolje ga zna po ulozi kadeta Finleyja u humorističnoj seriji 'Malcolm u sredini'. Glumio je i u serijama 'Hitna služba', 'Zapadno krilo', 'Zaboravljeni slučaj', 'Čarobnice', 'U sedmom nebu', 'Kosti', 'Teški zločini' i 'Sinovi anarhije'. Glumio je u filmovima 'Prva nedjelja' i 'Molim te, premotaj'.

 

Kelly Rowan
(Natalie Vincent)

Rowan je studirala kazališnu glumu na poznatom British American Drama Academy u Londonu. Najviše se proslavila ulogom Kirsten Cohen u hit seriji 'O. C.', za što je nagrađena nagradom Prism. Također je glumila u serijama 'Dallas', 'CSI: Ekipa za očevid', 'Boomtown' i 'Castle'.
Na filmskome platnu ostvarila je uloge u filmovima 'Ubojstvo 187' uz Samuela L. Jacksona, 'Ubojice' uz Antonija Banderasa i 'Kuka' uz Robina Williamsa. Osim što se bavi glumom, Rowan se bavi i produciranjem filmova.

 

 

 

 

 


 

 Tagovi