.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Cyber detektivi

img placeholder
,
hr_HR

PET - PET 03.35

(Almost Human), 2013., SAD, kriminalistička serija
1. sezona, 13. epizoda

Tvorac serije: J. H. Wyman
Izvršni producenti: J. J. Abrams, J. H Wyman, Bryan Burk

Glume:
Karl Urban - detektiv John Kennex
Michael Ealy - Dorian
Minka Kelly - detektivka Valerie Stahl
Mackenzie Crook - Rudy Lom
Michael Irby - detektiv Richard Paul
Lili Taylor - kapetanica Sandra Maldonado

Doma TV donosi kriminalističku seriju ispunjenu akcijom i elementima ZF-a koja će gledatelje odvesti u futurističko okruženje smješteno u bliskoj budućnosti. Kako bi se borio protiv urbanog zločina koji ubrzano evoluira na zastrašujuće načine, ranjeni policajac dobiva novoga partnera - naprednog androida. Dok zločinačka urota prijeti njihovu svijetu uništenjem, obojica se moraju oslanjati na svoju zajedničku čovječnost, što ponekad nije jednostavno kao što se čini.

 


'Cyber detektivi' je policijska serija smještena u bližu budućnost u kojoj su partneri policajaca napredni čovjekoliki androidi. Detektiv John Kennex (Karl Urban) preživio je jedan od najgorih napada na policiju ikada. Nakon 17 mjeseci budi se iz kome i ne zna mnogo toga, osim da je njegov partner ubijen, da je izgubio jednu nogu te da ima sofisticiranu sintetičku protezu. Pateći od depresije, mentalne atrofije, kompulzivnog poremećaja izazvanog traumom i “psihološkim odbijanjem sintetičkog dijela tijela”, John se vraća na posao na molbu svoje dugoročne saveznice, kapetanice Sandre Maldonado (Lili Taylor). Po novim pravilima, svaki policajac mora za partnera imati robota. Nakon početnih prepreka, tehničar Rudy Lom (Mackenzie Crook) Johnu predstavlja Doriana (Micheal Ealy), androida čija se serija više ne proizvodi zbog neočekivanih emotivnih reakcija. Iako se takve reakcije smatraju manama, upravo se zbog tih “mana” John može povezati s Dorianom. Na kraju krajeva, i John je sada djelomično stroj, a Dorian je djelomično čovjek. Upravo zbog toga njih dvojica razumiju jedan drugoga i ta ih činjenica ubrzo zbliži.


Dok se prilagođava radu s novim partnerom, John se također mora naučiti slagati i s novim kolegama, uključujući inteligentnu i pronicavu analitičarku detektivku Valerie Stahl (Minka Kelly) i nepovjerljivog detektiva Richarda Paula (Michael Irby) koji ne dočekuje Johna raširenih ruku. 'Cyber detektivi' slijedi Johnove i Dorianove misije dok se bore protiv zločina u futurističkom krajoliku, a oko njih se raspleću misteriji povezani s napadom na Johna, kao i mitologija ovog novog svijeta.

Nagrade i nominacije:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji posebnih i vizualnih efekata

• IMAGE AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najboljega glumca u dramskoj seriji (Michael Ealy)

• LEO AWARDS
- 2014. – nagrada za najbolji dizajn produkcije u dramskoj seriji

• MOTION PICTURE SOUND EDITORS
- 2015. – nagrada za najbolju montažu zvuka (Warren Brown)

• VISUAL EFFECTS SOCIETY AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najboljih vizualnih efekata u TV programu

• YOUNG ARTIST AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najboljega gostujućeg glumca mlađeg od 10 godina u TV seriji (Raphael Alejandro)

O glumcima:

KARL URBAN
(detektiv John Kennex)

Rođen i odrastao u Wellingtonu u Novom Zelandu, Urban je glumio u kazališnim i televizijskim produkcijama prije uloge u prvome filmu 'Heaven'. Za sljedeće dvije uloge u filmovima 'Via Satellite' i 'The Price of Milk', Urban je dvaput nominiran za najboljega glumca na dodjeli Filmskih nagrada Novog Zelanda. Oscarom nagrađeni redatelj Peter Jackson otkrio je Urbana u romantičnoj komediji 'The Price of Milk' i dao mu ulogu u svom prvom holivudskom hitu, 'Gospodar prstenova: Prstenova družina'. Urban je glumio Eomera, protjeranog princa Rohana, a zatim je u istoj ulozi nastupio u filmu 'Gospodar prstenova: Dvije kule', kao i u trećem nastavku 'Povratak kralja', filmu koji je osvojio 11 nagrada i donio Urbanu drugu nagradu Screen Actors Guilda. Urban je uz Matta Damona glumio i u hitu 'Bourneova nadmoć'. Također je glumio u filmovima 'Riddickove kronike', 'Doom', 'Zvjezdane staze' i 'Potkrovlje'.

 

MICHAEL EALY
(Dorian)

Rođen u Silver Springu u Marylandu, Ealy je diplomirao englesku književnost na Sveučilištu Marylanda. Nakon prvih uloga u filmovima 'Brijači' i 'Brijači 2', Michael Ealy se u Hollywoodu probija kao jedan od najboljih mladih glumaca. Nedavno je glumio u seriji 'Common Law'. Ealy je uz Kate Beckinsale glumio u filmu 'Underworld: Buđenje' te uz Taraji P. Henson u hitu 'Razmišljaj kao muškarac' koji je utemeljen na uspješnom romanu Stevea Harveyja.
Na televiziji, Ealy je nominiran za Zlatni globus za glavnu ulogu u miniseriji 'Sleeper Cell'. Ealy je također nominiran za nagradu NAACP Image kao izvrsni glumac u televizijskom filmu, miniseriji ili dramskoj specijalnoj seriji za televizijski film 'Their Eyes Were Watching God' u kojem glumi s Halle Berry. Godine 2010. i 2011. Ealy je gostovao u serijama 'Dobra žena' i 'Kalifornikacija'.MINKA KELLY
(detektivka Valerie Stahl)

Prelijepa i talentirana mlada glumica, Minka Kelly ističe se snažnim nastupima te prirodnom lakoćom i na televizijskom ekranu i na velikome platnu. Najpoznatija je po ulozi živahne i podvojene navijačice u seriji 'Friday Night Lights' koju je kritika pohvalila. Glumila je i u filmu 'Parenthood' s Peterom Krauseom i Lauren Graham, kao i u filmovima 'Moja lažna žena', '(500) dana ljubavi', 'Cimerica' i 'Kraljevina'.

 

 

 MACKENZIE CROOK
(Rudy Lom)

Mackenzie Crook je svestran glumac s obiljem nastupa na pozornici i u ilmovima. Nezaboravan kao Gareth u kultnoj britanskoj seriji 'U uredu', pokazao je i svoju mračniju stranu u britanskoj seriji 'Optuženi'. Također je glumio u seriji filmova 'Pirati s Kariba' i radio sa Stevenom Spielbergom na filmu 'Avanture Tintina'.
Za nastupe u predstavi 'Jerusalem' u West Endu i na Broadwayu nominiran je za nagrade Olivier i Tony. Godine 2011. izdao je svoju prvu knjigu, roman za djecu naziva 'The Windvale Sprites' koji je nominiran za nagradu Waterstone’s Children’s Book. Glumio je i u popularnoj seriji 'Igra prijestolja'.

 

 

 

MICHAEL IRBY
(detektiv Richard Paul)

Rođen u Palm Springsu u Kaliforniji, Michael Irby pohađao je American Academy of Dramatic Arts u New Yorku. Ondje je otkrio ljubav prema poeziji, što je dovelo do uloge Reinalda Povoda u filmu 'Piñero' u kojem je glumio s Benjaminom Brattom. Poznat je i po ulogama u filmovima 'Red letenja', 'Građanin opasnih namjera' i 'Brzi i žestoki 5'. Najpoznatiji je po ulozi Charlesa Greya u televizijskoj seriji 'The Unit'.

 

 

 LILI TAYLOR
(kapetanica Sandra Maldonado)

Lili Taylor je uspješna glumica s impresivnom karijerom koja obuhvaća filmove, televiziju i kazalište. Rođena u Glencoeu u Illinoisu, Taylor je debitirala u filmu 'Tajanstvena pizza', što je dovelo do uloga u filmu 'Reci bilo što' i kultnoj seriji 'Dosjei X', za što je nominirana za nagradu Emmy. Nominirana je za Emmy i za gostovanje u seriji 'Dva metra pod zamljom'. Glumila je i u filmovima 'Prizivanja', 'Blood Ties' te s Mickeyjem Rourkeom i Jeffreyjem Deanom Morganom u filmu Hanyja Abu-Assada 'Kurir'.
Taylor je na Broadwayu debitirala u Čehovljevoj drami 'Tri sestre' u režiji Scotta Elliotta. Kao redateljica je debitirala s dramom 'Halcyon Days' u vlastitoj kazališnoj trupi Machine Full.

 

 

 

 


 

 Tagovi