CSI: Cyber

img placeholder
,
hr_HR

SRI - PET 21.00

(CSI: Cyber), 2015., SAD, kriminalistička serija
Tvorci serije: Ann Donahue, Carol Mendelsohn, Anthony E. Zuiker
Izvršni producenti: Ann Donahue, Carol Mendelsohn, Anthony E. Zuiker, Jerry Bruckheimer, Jonathan Littman

Glume:
Patricia Arquette …………. Avery Ryan
James Van Der Beek ………Elijah Mundo
Charley Koontz …………... Daniel Krumitz
Shad Moss ………………... Brody Nelson
Hayley Kiyoko …………… Raven Ramirez

Doma TV donosi najnoviji spin-off iz jedne od najuspješnijih televizijskih franšiza, 'CSI'. Serija se temelji na stvarnim iskustvima istaknute američke cyber psihologinje, a prati ekipu stručnjaka FBI-a na čelu sa specijalnom agenticom Avery Ryan (Patricia Arquette) koja se bavi rješavanjem zamršenih zločina koji ne bi mogli biti izvedeni bez interneta i moderne tehnologije.

O seriji:
Najnovija serija iz franšize 'CSI' dolazi od tvorca i producenata serije 'CSI: Ekipa za očevid', a temelji se na stvarnim iskustvima vodeće američke cyber psihologinje Mary Aiken, stručnjakinje u području novih tehnologija i njihovog utjecaja na ljudsko ponašanje. Specijalna agentica Avery Ryan, koju tumači Oscarom nagrađena glumica Patricia Arquette, na čelu je Odjela za cyber zločine u FBI-u.Marljivi agenti i stručnjaci koji rade za Avery posvećeni su rješavanju zločina i ilegalnih aktivnosti koje započnu u umu, zažive na internetu, te se odigraju u stvarnome svijetu uz neophodnu metu ili pak slučajnu žrtvu. Avery dobro zna da suvremena tehnologija omogućuje kriminalcima da se sakrivaju u sjenama interneta, iza lažnih identiteta ili anonimnosti, zbog čega im je olakšano izvođenje ozbiljnih zločina koji mogu imati posljedice na globalnoj razini.Ryanin nadređeni, pomoćnik direktora Simon Sifter (Peter MacNicol), sposoban je muškarac s iskustvom rada u FBI-u, pa stoga često ima ulogu posrednika između Averyna odjela i ostalih državnih institucija.Za Avery radi agent FBI-a Elijah Mundo (James Van Der Beek), samoproglašeni ovisnik o akciji, a ujedno i stručnjak za forenziku bojnih polja. Tu su i Daniel Krumitz (Charley Koontz), povučeni stručnjak za suvremenu tehnologiju koji ima brzi mozak i jezik bez dlake, kao i Brody Nelson (Shad Moss), haker koji je odlučio napustiti život cyber kriminalca i raditi za FBI, te Raven Ramirez (Hayley Kiyoko), mlada informatičarka i stručnjakinja za društvene mreže, cyber trendove i međunarodne odnose.
Dok obični agenti traže počinitelje zločina u mračnim ulicama i napuštenim skladištima, Ryan i njezin tim to čine pretražujući takozvani „dark net“, duboku i teško dostupnu sferu interneta gdje su opasni kriminalci anonimni, novcu se gubi svaki trag, a sve je za kupnju i prodaju, i to putem jednoga klika.Tijekom sezone, gledatelji će imati priliku vidjeti kako će se tim uhvatiti ukoštac sa zločinima kao što su hakiranje bankovnih računa, vozila, pa čak i uređaja za nadziranje dojenčeta, kao i krađa identiteta, uhođenje i maltretiranje preko društvenih mreža.

O glumcima:

Patricia Arquette
(Avery Ryan)
Patricia Arquette dolazi iz čikaške glumačke obitelji – otac joj se bavio glumom, kao i svih četvero braće i sestara. S 15 godina pobjegla je od kuće i ubrzo započela glumačku karijeru.
Na velikome platnu, glumila je u hororu 'Strava u Ulici brijestova 3: Ratnici snova', u Burtonovu 'Ed Wood', Scorsesejevu 'Između života i smrti', kao i u filmu 'Flirting with Disaster', a posljednja značajna filmska uloga po kojoj je publika pamti jest ona u filmu 'Odrastanje', za koju je 2015. godine nagrađena Oscarom za najbolju žensku sporednu ulogu, kao i mnogim drugim nagradama među kojima su Zlatni globus i BAFTA.
Publika ju je također imala priliku vidjeti i na malim ekranima – glumila je u 'Carstvu poroka' uz Stevea Buscemija, te u seriji 'Wildflower', a publici je najpoznatija po glavnoj ulozi u kriminalističkoj hit-seriji 'Medij', koja je trajala čak sedam sezona i za koju je Arquette nagrađena brojnim nagradama među kojima su Emmy i Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.


James Van Der Beek
(Elijah Mundo)
James Van Der Beek započeo je svoju glumačku karijeru već s 13 godina. Široj je publici zasigurno najpoznatiji po ulozi Dawsona Leeryja u tinejdžerskoj hit-seriji 'Dawson's Creek', gdje je glumio uz Katie Holmes i Michelle Williams. Imao je i manju ulogu u jednako popularnoj humorističnoj seriji 'Kako sam upoznao vašu majku', a glumio je i u serijama 'Zločinački umovi', 'Medij', 'Tree Hill', 'Zakon i red: Odjel za žrtve', te je tumačio značajne uloge u serijama 'Ne vjeruj susjedi iz stana br. 23' i 'Friends with Better Lives'.
Glumio je i u filmovima 'Volim te, ne volim', 'Mrak film' u kojemu se našalio na račun uloge mladog Dawsona koja ga je proslavila, te u 'Pravilima privlačnosti' i 'Varsity Bluesu'.


Charley Koontz
(Daniel Krumitz)
Charley Koontz dolazi iz Concorda u Kaliforniji, gdje je diplomirao kazališnu umjetnost. Publici je najpoznatiji kao 'Fat Neil' u popularnoj seriji 'Klub otpisanih'. Osim u spomenutoj seriji, imao je uloge i u serijama 'Free Rent', 'Royal Pains', 'Moderna obitelj' i 'Perfect Couples'.
Ostvario je i uloge u filmovima 'Rubber', 'Wrong' i 'Contracted'. Član je kazališne trupe koja izvodi Shakespearova djela, 'Will & Compaany'.


Shad Moss
(Brody Nelson)
Iako je mlad, Shad Moss radi u zabavljačkoj industriji gotovo dva desetljeća. Javnosti je poznat i kao Bow Wow, hip hop glazbenik, a glazbom se počeo baviti nakon što ga je otkrio Snoop Dogg, sa svega 5 godina. Prodao je preko 10 milijuna albuma, a više je puta rasprodao Madison Square Garden.
Kao glumac, debitirao je u filmu 'Like Mike', a glumio je i u filmovima 'Brzi i žestoki 3: Tokio drift', 'Mrak film 5' i 'Superzgoditak na lutriji'. Na malim ekranima ostvario je uloge u serijama 'Smallville', 'Tajni život američkog tinejdžera' te u hit-seriji 'Svita', gdje je tri sezone tumačio Charlieja.


Hayley Kiyoko
(Raven Ramirez)
Kiyoko je započela karijeru nastupima u nacionalnim reklamnim kampanjama, a školovala se i za plesačicu. U dosadašnjoj kratkoj karijeri Imala je uloge u serijama 'Vampirski dnevnici', 'The Forsters' i 'Čarobnjaci iz Waverleyja', a ostvarila je i zapažene uloge u filmovima kao što su 'Jem i Hologrami' i 'Astralna podmuklost: Poglavlje 3'.
Uz glumu, Kiyoko je i multitalentirana glazbenica. Godine 2013. izdala je svoj prvi album, 'A Belle to Remember'.

Ne propustite prikazivanje uzbudljive i originalne kriminalističke serije, 'CSI: Cyber', na Doma TV-u!Tagovi