CSI, 14. - 15. srpnja

csi
,
hr_HR

Popularna kriminalistička hit serija 'CSI' koja prikazuje tim forenzičara kojima je na čelu detektiv Gil Grissom. Svaki slučaj ova ekipa rješava pomoću forenzičkih dokaza koji ih dovode do krajnjega zaključka, je li riječ o ubojstvu ili nesretnom slučaju.

1. - 2. epizoda

Neiskusna Holly Gribbs, nakon tek završene akademije za obučavanje specijalnih kriminalističkih istraživačkih timova, pridružuje se CSI ekipi. Gil Grissom vođa je noćne smjene lasvegaškog elitnog CSI-a, a ostatak tima čine njemu nadređeni Jim Brass, Catherine Willows, zamjenica Gila Grimssona, Warrick Brown i Nick Stokes. Trenutačno Grissom istražuje ubojstvo koje je izvedeno tako da izgleda kao samoubojstvo, dok Warrick i Stokes preuzimaju slučaj pijanca, ubijenog kada je provalio u kuću iz koje ga je vlasnik izbacio kao nepoželjnog. Nick istovremeno rješava slučaj Johna Lavertyja, kojemu je prostitutka u hotelskoj sobi otuđila vjenčani prsten i lisnicu.

U hotelskoj igraonici na sreću Ted Sallanger osvojio je bogatstvo na automatu, a potom otjerao svoju djevojku Jamie iz hotela. No nedugo zatim njegovo tijelo pronađeno je na pločniku ispred hotela “Monaco”. CSI tim, na čelu s Grimmsonom i pridošlicom Sarom Sidle, na krovu hotela nastoji utvrditi okolnosti pod kojima je nesretnik stradao. Oni pronalaze ostatke stakla u žrtvinoj ruci i pozivaju Jamie na informativni razgovor. Ona priznaje da je Teda posjekla staklom razbijene boce šampanjca, ali ne zna ništa o događajima koji su uslijedili nakon Tedovog ranjavanja jer je napustila hotel kada je on još bio živ.

3. - 4. epizoda

Očajnički poziv upomoć i jecaji Laure Garas otkrivaju nam da je živa zakopana. Njezin suprug Jack mora platiti otmičarima dva milijuna dolara u naredna tri sata ili će Laura u protivnom umrijeti. Vrijeme nije saveznik CSI tima, no Grisssom, Nick, Sara i Brass užurbano pokreću istragu kako bi spriječili najgore. Na mjestu otmice Sara pronalazi tragove borbe i maramicu natopljenu tekućim anestetikom, dok otmičareva poruka Jacku u podlozi skriva zvukove koji vješte istražitelje navode na zaključak da se Laura nalazi u pustinji nedaleko strujnih vodova.

Grissom i Catherine istražuju slučaj ubijene žene, čija je odsječena noga pronađena u jezeru. Osumnjičeni za njeno ubojstvo su suprug i ljubavnik. Kada sazna za aferu svoje supruge, muž gubi kontrolu i krvavo ubojstvo njegove žene dobiva epilog. U međuvremenu, Sara i Nick pokušavaju otkriti pojedinosti smrti dječaka koji je stradao pri pridruživanju bratstvu čiji je član žarko želio postati.

Seriju 'CSI' pratite vikendom u večernjem terminu na Domi TV!
 Tagovi