novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

CSI

csi - 8
,
hr_HR

SUB - NED 00.30

(CSI), SAD, 2000./2001., kriminalistička serija
Tvorac serije: Anthony E. Zuiker
Izvršni producenti: Anthony E. Zuiker, William Petersen, Jerry Bruckheimer, Ann Donahue, Kenneth Fink, Naren Shankar, Danny Cannon

Znate li da je ova serija postala globalni fenomen? Razlog tome saznajte OVDJE.

Glume:
William Petersen……………………..Gil Grissom
Marg Helgenberger…………………..Catherine Willows
Gary Dourdan…………………………Warrick Brown
George Eads…………………………..Nick Stokes
Paul Guilfoyle………………………….Jim Brass

Doma TV na male ekrane donosi prvu sezonu popularne kriminalističke hit serije 'CSI'. Smještena u ozračju sumornih, neonskih ulica Las Vegasa, ova dugovječna uspješnica prati elitnu ekipu forenzičnih istražitelja, kojima je na čelu detektiv Gil Grissom. Svaki slučaj ova ekipa rješava pomoću forenzičkih dokaza koji ih dovode do krajnjega zaključka, je li riječ o ubojstvu ili nesretnom slučaju.

O glumcima:

WILLIAM PETERSEN (Gil Grissom)Svestrani glumac s jedinstvenim talentom za naporne likove, William Petersen i dalje oduševljava publiku svojim izvedbama. Ali Petersen je ujedno i filmski i kazališni glumac, producent i kazališni redatelj. Petersen je pozornost na sebe privukao hvaljenom izvedbama u trileru Williama Friedkina To Live and Die in L. A. u kojemu mu je partner Wilem Dafoe; Manhunteru Michael Manna i portretiranjem nevjernog muža u filmu Cousins Joela Schumachera. Petersen je i dobitnik mnogih priznanja (nagrada Udruženja glumaca; nominiran je za Zlatni globus za CSI, a nominiran je i za tri Emmyja kao producent CSI-a. William Petersen je i kazališni glumac pa se kao gost pojavljivao u kazalištima mnogih gradova, a u popisu kazališnih djela ističu se Moby Dick (Glumio je Ahaba); U očekivanju Godota, nekoliko Shakespeareovih komada, Glengarry Glen Rose Davida Mameta, The Night of the Iguana, a u Tramvaju zvanom žudnja glumio je Stanleyja Kowalskog.

MARG HELGENBERGER (Catherine Willows)Marg Helgenberger dobila je nominacije za Emmy i Zlatni globus za ulogu Catherine Willows u seriji CSI. Zanimljivo je da se za ulogu pripremala tako da je odlazila lokalnom policijskom patologu i prisustvovala obdukcijama kako bi se što bolje upoznala s procesom rada. Ulogu u CSI-u dobila je nakon što je osvojila Emmy za ulogu u seriji China Beach, a glumila je i u serijama Hitna služba (kao partnerica Georgea Clooneyja), u seriji Tommyknockers, TV filmovima Perfect Murder, Perfect Town, Thanks of a Grateful Nation i Happy Face Murders. Glumila je i na velikom ekranu, a među najpoznatijim filmovima su joj U dobrom društvu (sa Scarlett Johansson), Erin Brockovich, Vrsta, Vrsta 2, Fire Down Below, My Fellow Americans, Cowboy Way, Bad Boys, Always i Crooked Hearts. Marg Helgenberger producentica je nezavisnog filma Mr. Brooks, u kojemu i glumi s Kevinom Costnerom. U tom je filmu kćer žene koju ona portretira glumila Danielle Panabaker, sestra Kay Panabaker koja u CSI-u glumi njezinu kćer. U rodnom gradu Marg Helgenberger North Bend u Nebraski preimenovali su ulicu u kojoj je rođena u Helgenberger Avenue.

GARY DOURDAN (Warrick Brown)Početkom 1990-ih Dourdan je svirao u nekoliko njujorških bendova i glumio u mjesnim kazalištima. S glumom je započeo u glazbenim videima (glumio je ljubav Janet Jackson u videu njezina hita Again (1993), a pojavio se i u glazbenom videu Move the Crowd Erica B. & Rakima. Glumio je u serijama Lois and Clark i Soul Food, a od filmskih uloga poznatija mu je ona zamjenika kapetana u svemirskom brodu Betty u filmu Alien: Uskrsnuće. Godine 2007. glumio je u filmu Perfect Stranger dečka Halle Berry. Ipak Gary Dourdan najpoznatiji je po ulogama Shazze Zulua u seriji Different World, spin-offa serije Cosby Show i dakako po CSI-u u kojem glumi Waricka Browna, laboranta sumnjive prošlosti i ovisnika o kocki. Radeći u Las Vegasu njegov je lik često koristan zbog osobnih kockarskih iskustava u rješavanju slučajeva. Tako se u svim epizodama on bori s ovisnošću umjesto da je pokuša prevladati. Na koncertu uživo u Barrieju u Kanadi na pozornici se pridružio hip-hop umjetniku DMC-ju, a pjevao je i s Macy Gray na dodjeli Emmyja 2005.

GEORGE EADS (Nick Stokes)

George Eads najpoznatiji je po ulozi forenzičara Nicka Stokesa u seriji CSI. U 15 sezona te serije pojavio se u gotovo 350 epizoda. Kad je najavio odlazak iz serije, ona je ionako već bila otkazana za novu sezonu pa tako nije glumio samo u specijalnom TV filmu koji je bio službeni finale serije.
Tijekom rada na CSI-u Eads je glumio i u mnogim TV filmovima: Monte Walsh, Evel Knievel, Just a Walk in the Park, The Spring, Crowned and Dangerous. Glumio je u seriji Savannah i u nekoliko epizoda Hitne službe. Od filmova najpoznatiji su mu Sex Ed, Gutshot Straight, Only In America i Dust to Dust. Eads je bio i na nekoliko lista TV Guidea najseksepilnijih glumaca.

PAUL GUILFOYLE (Jim Brass)

Paul Guilfoyle je u CSI-u glumio kapetana Jima Brassa od 2000. – 2014. i 2015. pojavio se u TV filmu koji je bio finale cijele serije.
Paul Guilfoyle glumio je u više od 70 igranih filmova u svojoj dugoj i plodnoj karijeri. Među njima se ističu Air Force One Primary Colors, Final Analysis In Dreams, Random Hearts, Cadillac Man, Anywhere But Here, Amistad, L. A. Confidential, Ransom, Extreme Measures, Wall Street, Night Falls, Manhattan i drugi. U nezavisnim filmovima glumio je s Al Pacinom u The Local Stigmatic i Looking for Richard. Guilfoyle je i član Actors Studija i glumio je u mnogim kazališnim produkcijama uključujući i brodvejske poput Search and Destroy, The Basic Training of Pavlo Hummel, American Buffalo, Richard III i Glengarry Glen Rose. Od TV serija, osim CSI-a, najpoznatije su mu Secret Agent Man, Law and Order, Miami Vice, Wise Guy i Crime Story. Zanimljivo je da nikada nije glumio tipizirane likove pa se podjednako na TV ekranima pojavljivao s obje strane zakona, kao pozitivac i negativac. Glumio je i u TV filmovima Notorious, September, Curiosity Kills, Unnatural Pursuits, Amelia Earhart i HBO-ovu filmu Live from Baghdad nominiranom za Emmy.

Seriju CSI pratite vikendom u večernjem terminu na Domi TV! Tagovi