Čovjek protiv divljine, 19. - 25. studenog

čovjek protiv divljine - 4
,
hr_HR

U dokumentarnoj seriji ‘Čovjek protiv divljine’ Bear Grylls dovodi se u ekstremne uvjete preživljavanja širom svijeta.

4. sezona, 6. epizoda - 19. studenog

Bear Grylls putuje po cijelom planetu i suočava se s najtežim okolišima svijeta kako bi vam pokazao kako u njima preživjeti, no nikad nije sam. Mala i vrlo odlučna ekipa prati ga na svakom koraku.
U ovoj epizodi „iza kamere“ upoznat ćemo kamermana i njegovog čovjeka za sigurnost, koji će nam reći kakav je stvarno osjećaj slijediti Beara. Od mračnih pećina u Rumunjskoj, gdje ih je Bear vodio po potopljenim podzemnim tunelima, do pustinja Teksasa, gdje su morali hodati po krilu aviona kako bi uspjeli snimiti sve, ova nam epizoda otkriva ekipu i pokazuje kako zapravo snimaju „Preživjeti divljinu“.

4. sezona, 7. epizoda - 20. studenog

Pustolov Bear Grylls zaputio se u Tihi ocean kod obale Paname, gdje će ga ostaviti na pješčanom sprudu. Otplivat će do pustog otoka gdje će krenuti u potragu za dovoljno hrane – i što je još važnije – dovoljno vode da se održi na životu. Izvora pitke vode nema, pa će Bear pomoću destilatora od morske vode napraviti pitku. Koristi domorodačke tehnike ribolova kopljem kako bi ulovio ribu iz porodice koštorožaca i roni i vadi kamenice. Napravit će splav i otploviti. Pronalazi mali otok prekriven ptičjim izmetom i kaktusima. Na vrhu otkriva gnijezdo pelikana s nekoliko jaja. Na svojoj splavi preživljava oluju i odabire vrlo neugodan način da spriječi dehidraciju. Nije lijep, ali u nuždi bi vam mogao spasiti život.

4. sezona, 8. epizoda - 21. studenog

Prvi put u povijesti Discovery Channela, Bear Grylls se nakon tajfuna nasukao u južnoj Kini.
Ostavljaju ga duboko u planinama i mora se boriti s ogromnim, od kiše nabujalim rijekama, uspeti se uz ogromne vodopade, prijeći vrtoglave vapnenačke ponore i koristi sve svoje vještine preživljavanja kako bi vam pokazao kako da se vratite u civilizaciju. A usput mora i jesti. Beara napadnu mravi, a koristi drevne plemenske tehnike da ulovi šišmiše za hranu.
Konačno ga nakon uspona od kojeg zastaje srce iz tajfunom napunjene rijeke vadi lokalni kineski ribar.

4. sezona, 9. epizoda - 22. studenog

Bear je u Montani, jednom od posljednjih netaknutih dijelova Sjedinjenih Država. Znana kao zemlja velikog neba, ovdje možete hodati, a da ne naiđete na bilo kakav trag civilizacije. Gotovo šest milijuna hektara ove prekrasne regije još uvijek nema ceste, a sve do početka 20. stoljeća ogromni dijelovi nisu uopće bili ucrtani u karte. U ovoj epizodi Bear mora iskoristiti sve svoje vještine kako bi prošao ogromne vodopade i široke klance. Od prve scene spuštanja paraglajderom na 3.600 metara nad Stjenjakom, do zadnje infarktne scene skoka na vlak u pokretu, ovo je jedan od najtežih izazova za Beara do sada.

4. sezona, 10. epizoda - 23. studenog

Bear se užetom spušta u aktivni vulkan u Gvatemali, zemlji poharanoj prirodnim katastrofama. U utrci s vremenom trči tisuće metara kroz lavu, pepeo i žar kako bi stigao do drveća. Slijedeći rijeku kroz džunglu, Bear stiže u drevni sustav pećina gdje ga čeka podzemni vodopad.
U džungli jede koktel od buba i rakova prije nego spava u gnijezdu, visoko na drvetu kako bi izbjegao susret s jaguarima, ali Bearu se na kraju u krevet uvuče smrtonosna otrovnica. Bear na kraju nailazi drevne ruševine Maya gdje po njega dolazi helikopter.

6. sezona, 2. - 3. epizoda - 24. studenog

Spustivši se užetom u zabranjene džungle Bornea, Bear Grylls mora se nekako spustiti s krošanja džungle kako bi uopće stigao do čvrstoga tla. Pred njim su svakojake pogibelji – grizu ga zmije i pijavice. Čak ga i biljke žele srediti, a kiša i tutnjeće rijeke prijete da će ga odnijeti.

Beara Gryllsa odbacuju u arhipelag otoka kod obale Bornea. Bear se bori protiv guste džungle i svladava goleme strmine mučeći se da pronađe pitku vodu. U potrazi za hranom Bear pokušava kopljem uloviti ribu na dubini od šest metara i hvata u zamku divlju svinju.

6. sezona, 4. - 5. epizoda - 25. studenog

Pomoću posve nove akcije i pustolovina, Bear Grylls putuje svijetom demonstrirajući najbolje savjete i tehnike za preživljavanje u divljini, gdje god da zaglibite. Od Arktika do Kariba, od obala do šuma, od planina do pustinja, ovaj globalni vodič za preživljavanje pokriva širok raspon scenarija i savjeta. Zapeli ste na tropskom otoku? Evo kako ćete roneći loviti ribu bez maske. Izgubili ste se u pustinji? Evo kako ćete pronaći i pročistiti vodu. Zarobila vas je rijeka u džungli, a nemate kanu? Evo kako ćete preživjeti brzace i stići na sigurno. Uključuje nikad prije viđene snimke Bearovih izazova s cijeloga planeta.

Bear vodi sa sobom suputnika, glumca Jakea Gyllenhaala, kako bi testirao kako se on nosi s nepredvidljivom i nepopustljivom majkom prirodom. Jake će morati ići onamo kamo ide Bear i jesti ono što Bear jede ako misli izdržati neke od najgorih uvjeta poznatih čovjeku.

Epizode reality serije 'Čovjek protiv divljine' pratite od ponedjeljka do nedjelje u popodnevnom terminu na Doma TV-u.Tagovi