.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Castle, 5. - 9. ožujka

castle 4 - 5
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi serija.

5. sez., 2. - 3. ep. - 5. ožujka

Beckett se nakon suspenzije napokon vraća u policiju i zabrinuta je hoće li na radnom mjestu znati skrivati svoju vezu s Castleom. Ekipa je zbunjena ubojstvom lokalne zvijezde, voditeljice vremenske prognoze na televiziji WHNYm Mandy Michaels jer nema očitog motiva za njezino ubojstvo. Kako istraga napreduje, Castle u javnosti glumi da je samac da nitko ne bi posumnjao u njegovu vezu s Kate. No pretjeruje u tome i odlazi na spoj s Kristinom Koterom, seksi novinarkom koja intervjuira slavne, ženi koja ne prihvaća odbijanje.

Wendy Dupree, ubijena u jeftinom motelu, krvlju je ispisala trag. Kad Castle shvati da to nije riječ, nego broj, taj ih trag vodi, u kombinaciji s njezinim ispisom poziva, do sigurnosnog pretinca koji bi se uskoro trebao naći na dražbi, a koji je unajmio njezin brat Wendell, bivši zatvorenik koji je pod sumnjivim okolnostima poginuo u nesreći prije nekoliko mjeseci. Radio je kao vozač pripadnice otmjenih društvenih krugova Anjelice Henley, koja je nedavno prijavila krađu vrlo skupog dijamanta, ukradenog tijekom provale, a koja još nije riješena. Ranija prošlost skriva ključne dokaze, a Castle i njegova majka zabrinuti su za Alexis...

5. sez., 4. - 5. ep. - 6. ožujka

Castle i Beckett planiraju provesti romantični vikend u Hamptonsu, ali njihov se plan izjalovi kad u bazen upadne čovjek na umoru. Castlea slučaj zaintrigira, a Beckettica se pristaje uključiti u istragu znajući da neće moći uživati u vikendu dok ne riješe zločin. Trag ih vodi do umirovljenog mafijaša Vincenta Cardona, zločinačke skupine koja iz Hamptonsa krijumčari metamfetamin i korumpiranog zamjenika šerifa. Istodobno, Ryan i Esposito pokušavaju doznati tko je Beckettičin dečko. Ryan otkriva tajnu vezu Beckettice i Castlea.

Nakon ubojstva Tesse, uposlenice prodavača osiguranja Lloyda Kurtzmana, koja je ubijena kod kuće, gomilaju se dokazi koji upućuju da je ubojica Castle. On negira da je uopće poznaje, a kamoli da su bili u ljubavnoj vezi. Iako nitko u ekipi ne vjeruje da je on kriv, moraju uhititi jedinog sumnjivca kojeg imaju. Tek tada se javlja osvetoljubivi serijski ubojica Jerry Tyson i obećava da Castle neće preživjeti u zatvoru. To zahtijeva radikalna rješenja.

5. sez., 6. - 7. ep. - 7. ožujka

Tijekom velikog godišnjeg znanstvenofantastičnog skupa Nebula 9, obožavateljica Audrey O'Neill je s jednim čudnim parom organizirala pojavljivanje uživo originalne postave te kratkotrajne serije. Ona je nađena mrtva, ubijena pravim svemirskim laserom, od kojih su samo dva radila i rađena su po narudžbi. Castle, koji baš ne voli ovakve serije, zabavlja se jer je doznao da je tijekom studija Beckettica bila obožavateljica ove serije. Ekipa istražuje razne motive, osobne i poslovne te tko je od glumaca i organizatora imao koristi od ubojstva.

Rock-sastav napokon postaje poznat, ali jedan od njegovih članova, James Swan, pronađen je mrtav u svojoj prikolici. S obzirom na to da je riječ o poznatoj osobi, grad naređuje policiji potpunu suradnju s televizijom koja je već snimala band u maniri reality showa. Pred kamerama, Javier se počinje šepuriti, Kate od njih bježi, a Castle vuče sve konce, kao redatelj. Ekipa otkriva da je u bandu bilo sukoba. Obožavatelj Hank Rodgers dokaz je povezanosti slučaja s Johnom Campbellom, iz čijeg je nasilnog kulta Swan pobjegao, a kojeg je nedavno sreo i isplatio mu basnoslovnu sumu novca.

5. sez., 8. - 9. ep. - 8. ožujka

Dok Beckettica i Castle privode svjedoka ubojstva, napadnu ih plaćeni ubojice i oni ostaju bez svojih mobitela i Beckettičina pištolja. Skrivaju se ne bi li se zaštitili, a Esposito i Ryan pokušavaju ih naći. Ubojica nije onaj na kojeg sumnjaju.

Djed Mraz je navodno poginuo jer je pao s neba, ali prije toga je nastrijeljen. Identificiran je kao bivši poslovni morski pas Edmund, koji je prije šest godina odlučio postati jedan od Djedova Mrazova koje je obučavao Dave Dunne. To ga je stajalo i braka. Uz to, pomagao je siromašnim stanarima jedne zgrade da se bore protiv deložacije koju je naložila jedna velika tvrtka. Ispostavlja se da se služio nedopuštenim sredstvima, ali nije on jedini pokvarenjak u cijeloj toj priči, ne računajući samo njegovo ubojstvo. Za to vrijeme, Castleova obitelj i kolege detektivi bore se s planiranjem blagdana.

5. sez., 10. - 11. ep. - 9. ožujka

Omražena odvjetnica za rastave bogatih i utjecajnih Michelle Twohey ubijena je šiljkom za led. Svi muževi njezinih klijentica koje je u parnicama ostavila bez velikog dijela imutka sumnjivci su i provjerava ih se. Fotografa koji je prvi došao na poprište unajmila je ona uz njegovo protivljenje jer je bila riječ o pitanju života i smrti. Ispostavlja se da je njezin šarmantni i neuhvatljivi dečko Corey Francis zapravo čovjek s lažnim imenom, a riječ je o bivšem obavještajcu Noi Kesswoodu. Posljednjii slučaj Michelle je izgubila jer se bila usredotočila na privatnu istragu vezanu za profesionalnog igrača golfa Billyja Pipera, za kojeg se sumnja da je bio umiješan u utapanje njegove žene na jahti. No slučaj istragu odvodi do ljudi povezanih s drogom. Za to vrijeme, Alexis...

DJ u usponu ubijen je tijekom promocije albuma pop-zvijezde, što Castlea i Becketticu odvodi u dramatičan svijet njujorške glazbene industrije.

Seriju 'Castle' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV.

 Tagovi