Castle, 4. sezona

castle 4 - 2
,
hr_HR

PON - NED 16.45

(Castle), SAD, 2009., kriminalistička serija
Redatelji: John Terlesky, Rob Bowman, Bryan Spicer

4. sezona, 23 epizode

Uloge:
Nathan Fillion - Richard Castle
Stana Katić - Kate Beckett
Molly C. Quinn - Alexis Castle
Jon Huertas - Javier Esposito
Seamus Dever - Kevin Ryan
Susan Sullivan - Martha Rodgers
Tamala Jones - Lanie Parish

 

O radnji serije:
Nakon tri sezone, veza između Castlea i Beckettice sve je snažnija. Izbjegavali su metke, hvatali ubojice i u tom njihovu neobičnom partnerstvu riješili bezbroj slučajeva ubojstva. No, u eksplozivnom završetku treće sezone kapetana njujorške policije Roya Montgomeryja, za kojeg doznajemo da je povezan s neriješenim ubojstvom Beckettičine majke, ubio je čovjek povezan s tim zločinom. Na završetku epizode, Beckett, koja je držala govor na kapetanovu pogrebu, pogođena je iz snajpera i u posljednjoj sceni vidimo je na tlu, kako umire. Hoće li preživjeti...?


Uz to, Beckettica je Castleu muza te je on svoje novostečeno iskustvo na terenu iskoristio kao materijal za svoje romane-bestselere: Val vrućine (tvrdi uvez, objavljen u rujnu 2009., proveo je 16 tjedana na listi bestselera New York Timesa i 10 tjedana na listi bestselera USA Todaya, mekani uvez, objavljen u travnju 2010., proveo je 12 tjedana na listi bestselera New York Timesa i 11 tjedana na listi bestselera USA Todaya), Gola vrućina (tvrdi uvez, objavljen u rujnu 2010., proveo je 12 tjedana na listi bestselera New York Timesa i osam tjedana na listi bestselera USA Todaya, mekani uvez, objavljen u travnju 2011., proveo je po četiri tjedna na listama bestselera New York Timesa i USA Todaya), a treća knjiga, Vrućina raste, izlazi u rujnu 2011.

 

Nagrade:
o 2014. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju, te nominacija za najbolju kemiju na TV ekranu (Nathan Fillion i Stana Katić)
o 2013. nagrada ASCAP Film and Television Music Awards za najbolju televizijsku seriju
o 2013. nagrada Imagen Foundation Awards za najbolji primetime televizijski program i za najboljeg glumca (Jon Huertas), te nominacija 2012.
o 2013., 2012. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju
o 2013., 2012., 2011. nagrada TV Guide Awards za omiljeni televizijski par (Stana Katić i Nathan Fillion)
o 2013., 2010. nominacija za nagradu Motion Picture Sound Editors
o 2012. nagrada ALMA Awards (Jon Huertas za najbolju sporednu ulogu)
o 2012. nagrada Prism Awards (Jon Huertas, Stana Katić za najbolji nastup)
o 2011. nominacija za nagradu Crime Thriller Awards, UK za najbolju internacionalnu televizijsku dramu
o 2011. nominacija za nagradu Hollywood Post Alliance
o 2010. tri nominacije za nagradu Primetime Emmy Awards te jedna 2009.
o 2010. nominacija za nagradu Motion
o 2009. nominacija za nagradu Satellite Awards (Nathan Fillion i Stana Katić za najbolje glumce u seriji)


O glumcima:
NATHAN FILLION
Rick Castle

Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave “Kućanica” u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji “Konobarica”.
Fillionove ostale filmske uloge uključuju Universalov film “Slither” s Elizabeth Banks, “Glas smrti 2”, “Bitka za budućnost” koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, “Spašavanje vojnika Ryana”, nezavisni film “Water’s Edge”, “Ljubav iz snova”, “Dracula 2000” i “Doubting Reilly”. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji “One Life to Live”. Ostale uloge uključuju ABC-ov film tjedna “Nesreća na Arktiku”, kao i uloge u serijama “Drive”, “Dva dečka i djevojka”, “Buffy, ubojica vampira”, “Pasadena” i “Par-nepar”.

STANA KATIĆ
Detektivka njujorške policije, Kate Beckett

Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katić postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera “The Spirit” sa Samuelom L. Jacksonom i Gabrielom Machtom glumi i u filmu Jamesa Bonda, “Bond 22: Zrno utjehe”, u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona “Gozba ljubavi” s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu “Stilletto” s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom.
Serije u kojima je glumila su: “Heroji”, “24”, CTV-ova epska miniserija “Policajci i prijatelji”, te upečatljive uloge u serijama “Završni udarac”, “Hitna služba” i “Na rubu zakona”. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije “Private Fittings”, od bivšeg SNL-ova autora Marka O’Donnella.
Dean Devlin, producent “Dana nezavisnosti” o Katić je izjavio: “Naviknite se na njezino ime jer ona će postati golema zvijezda.”

Seriju 'Castle' pratite svakim danom u popodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi