Castle, 30. travnja - 03. svibnja

Castle 1. sez
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi serija. S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji Castle, proslavljeni pisac krimi romana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava.

1. sezona, epizoda 1 - 2 - 30. travnja

Veoma poznat pisac romana mistične tematike, Richard Castle (Nathan Fillion, “Kućanice”), kojemu je dosadio vlastiti uspjeh, saznao je da je oponašatelj počeo ubijati po uzoru na prizore iz njegovih romana. Castlea ispituje njujorška detektivka Kate Beckett (Stana Katic, “The Spirit”), bistra i agresivna detektivka koja strogo vodi svoje istrage. Iako su se smjesta sukobili, počinju frcati i drukčije iskre koje ih oboje dovode u opasnost te na početak ljubavne priče dok će joj Castle pomagati pronaći ubojicu.

Tijelo mlade žene pronađeno je u sušilici rublja u praonici luksuzne stambene zgrade. Kad su Castle i Beckettica saznali da je žena imala 20-ak godina i da je u toj zgradi radila kao dadilja, istraga ih je uvela u svijet seksa, laži i “igrica”. U međuvremenu, dok piše prvi dio serijala “Nikki Heat”, Castle se bavi Beckettičinim mislima i radnjama dok radi na slučaju ubojstva te otkriva još njezinih tajni.

1. sezona, epizoda 3 - 4 - 01. svibnja

Nekoć bogat tinejdžer čija je obitelj osiromašila pronađen je mrtav u čamcu koji je plutao jezerom u Central Parku. Dok Castle i Beckettica pokušavaju povezati zbivanja koja su prethodila njegovoj smrti, njegovi prijatelji čine sve da ometu istragu. Nakon što su razlučili istinu od laži, otkrili su priču o izdaji i opsesiji. U međuvremenu, Castle razmišlja o tome može li Marthu ostaviti samu kod kuće i pratiti Alexisin razred na izlet u Washington D. C. Martha je možda ambiciozna “životna trenerica”, ali to ne znači da je pouzdana.

Kad se truplo njujorškog gradskog vijećnika koji se ponovno kandidirao otkotrljalo iz saga u Beckettičin dosje, ona i Castle ulaze u svijet prljavih političkih igara. U međuvremenu Castleov novi roman iz serijala Derricka Storma stiže na police pa njegova majka traži znakove neuspjeha. Na jednom od književnih druženja, Beckettica će pokušati isprovocirati Castlea, ali on će opet postići da joj se to obije o glavu.

1. sezona, epizoda 5 - 6 - 02. svibnja

Zaleđena žena pronađena zapetljana u željezne šipke na gradilištu Castlea i Becketticu uvodi u stari misterij i davno zaboravljeni slučaj. Njih dvoje otkrivaju zapanjujuće činjenice o žrtvinoj prošlosti, a istraga Becketticu prisiljava da se prisjeti nekih teških uspomena koje Castleu daju uvid u život njegove muze i dodatni materijal za njegov roman.

Nakon što je pronađen imigrant koji je mučen i ubijen u ritualnom ubojstvu, Beckettica se, na čelu s Castleom, našla na nepoznatom teritoriju tajanstvene vudu religije. Castle je istraživao slične smrti za jednu od svojih knjiga pa su njegovo znanje i sredstva bili korisni, ali samo će timskim radom otkriti motiv ubojice. U međuvremenu, Castlea bi mogao iznenaditi povratak njegove prve supruge, Alexisine majke, čija bi prevrtljiva osobnost mogla narušiti mir cijele obitelji.

1. sezona, epizoda 7 - 8 - 03. svibnja

Nakon što niz provala u domove imućnih završi ubojstvom, Castle i Beckettica moraju utvrditi tko stoji iza nasilnih pljački prije negoli se ponove. Ali da bi uhvatili tog smrtonosnog lopova, Beckettica mora istupiti iz svog sigurnog okruženja i ući u Castleov glamurozni svijet pun paparazza u ulozi njegove pratilje na dobrotvorni bal. U međuvremenu, Castle traži savjet opasnog bivšeg kradljivca nakita koji mu je nekoć prijetio smrću.

Castle i Beckettica istražuju ubojstvo žene pronađene utopljene u kadi punoj motornog ulja u hotelskoj sobi. Ali nakon što otkriju mračnu tajnu iz života ubijene žene, moraju razriješiti misterij star 20 godina uz pomoć pisca romana o istinitim zločinima koji je možda uhodio žrtvu. U međuvremenu, Beckettica će testirati svoje pokeraško lice suprotstavivši se Castleu te na kocku staviti svoj novac i ponos.

Seriju 'Castle' pratite od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

 Tagovi