.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Castle, 26. veljače - 2. ožujka

castle 4 - 5
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi serija. S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji Castle, proslavljeni pisac krimi romana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava.

4. sez., 15. - 16. ep. - 26. veljače

Ugled ekipe narušen je kad Thomas Gage, bezobzirni ubojica čiji je identitet lažan, ne samo da djeluje samouvjereno tijekom uhićenja nego uspijeva, kako je zagonetno predvidio, pobjeći i ukrasti sve dokaze, a s njima i povjerljive podatke iz računala policije. Ne samo da je ispred Castlea i Beckettice dok ponovno ubija nego ih oboje otimaju i odvode u tajno sjedište CIA-e, gdje Castle ponovno susreće Sophiju Turner i prisjećaju se zajedničke špijunske prošlosti. Njih troje udružuju se i doznaju da je sve to zbog genijalnog matematičara Nelsona Blakelyja, čija je smrt lažirana...

CIA-ina agentica odvodi istražitelje na pogrešan trag, kako bi zavarala Becketticu i pridobila Castlea. Thomas Gage se ponovno pojavljuje, uhvaćen je, bježi i uvjerava Castlea da je nevin. Policijska ekipa otkriva da se u redovima CIA-e nalazi izdajnik i svim se silama trude spriječiti apokaliptični plan koji je započeo otmicom djevojke, za koju su teškom mukom doznali da je kći vrlo utjecajnog kineskog tajkuna i kralja zabava. Zbog svega toga, Castle mora imati posla s vrlo mudrim i nedostižnim izdajnikom.

4. sez., 17. - 18. ep. - 27. veljače

Jedna po jedna, uspješne poslovne žene, u kostimima za zabavu iz iste trgovine, otrovane su i ubijene tako da se uklope u likove Grimmovih bajki: Crvenkapica, Snjeguljica i Uspavana ljepotica. Posljednja je uspjela preživjeti. Uz to, sve su s računa podigle isti gotovinski iznos, očito ih je netko ucjenjivao zbog toga što su, dok su zajedno studirale, ubile nekoga autom i pobjegle s mjesta nesreće.

Tijekom gledane TV-emisije Charlesa Carsona „Noć plesa“, razmažena bogatašica Odette Morton, koja je dogurala do polufinala, ubijena je u loži u koju je svatko mogao ući. Među osumnjičenima je kandidatkinja koja je ispala, ali sad automatski ide dalje, voditelj i netko s kim dijeli tajnu. Ali forenzički dokazi pokazuju da je Odettein pravi identitet velika tajna koju dijeli s nekoliko ljudi iz svoje prošlosti, u kojoj se dogodilo još jedno ubojstvo.

4. sez., 19. - 20. ep. - 28. veljače

Nakon što je tijekom antiglobalističkih prosvjeda eksplodirala bomba, FBI nalaže detektivima njujorške policije da još revnije obavljaju svoj posao. Kapetanica moli Castlea da sudjeluje u istrazi kao čovjek britka opažanja. Čitajući gomile iskaza svjedoka, Castle svoju ekipu dovodi na pravi trag netom nakon što je FBI uhitio pogrešnog sumnjivca.

Vraški zgodan detektiv Scotland Yarda udružuje se s Castleom i Becketticom kako bi otkrio osobu odgovornu za ubojstvo kćeri njegova prijatelja. Uz to, Castle i Beckettica sumnjaju da se posao zamjenika britanskog konzula Nigela ne svodi samo na veleposlaničke balove i diplomatske ručkove. Za to vrijeme, Lanie uvjerava Becketticu da mora preuzeti inicijativu s Castleom prije nego što bude prekasno.4. sez., 21. - 22. ep. - 1. ožujka

Castle napokon osvaja Becketticu, koja to priznaje samo na terapiji. Možda ga je predugo pustila da čeka. On se udružuje u istrazi s njezinim živopisnim kolegom, inspektorom Ethanom Slaughterom, prgavim kaubojem, koji je dobio slučaj nekoliko obezglavljenih jamajkanskih trupala, za koje je navodno kriv svojeglavi sin člana bande Irish Westies, Briana Reillyja. Iako mu ne odgovara grub nastup novog partnera, detektiv-džentlmen Castle dokazuje svoju vrijednost; odbacuju jednostavan rat bandi i usredotočuju se na novopridošlu meksičku bandu Cesara Valesa. Ne samo da se Castle ponovno obraća svojoj bivšoj ekipi...

Castle i Beckettica istražuju ubojstvo čovjeka prekrivenog ljudskim ugrizima. Navodno je za ubojstvo zaslužan napad zombija.

4. sez., 23. ep.; 5. sez., 1. ep. - 2. ožujka

Ubojstvo latinoameričkog vojnog veterana, bivšeg zatvorenika i člana ulične bande Lobos ubrzo se povezuje s provalom u kuću pokojnog kapetana. Ukradeni su samo svi njegovi policijski dosjei, a otkriveni su otisci prstiju ubojice koji zamalo da nije ubio Becketticu. Castle uviđa da nastavkom istrage riskiraju da se on vrati, što bi nju moglo stajati života jer će tako prekršiti dogovor s dubokim grlom. Ona odbija prekinuti istragu, što dovodi do prekida odnosa s Castleom, a kapetanica Gates suspendira Backetticu i Esposita jer su neovlašteno nastavili istragu u slučaju koji je dodijeljen drugoj policijskoj ekipi. Sada Beckettica počini...

Nakon četiri sezone hoće li ili neće, Richard Castle i Kate Beckett u završetku četvrte sezone napokon se prepuštaju osjećajima koje gaje jedno prema drugome. Peta sezona počinje onog poznatog jutra poslije, a pred Castleom i Becketticom otvaraju se nova pitanja: je li ovo kratka afera ili su sada par? No prije nego što pronađu odgovore, moraju naći ljude odgovorne za ubojstvo Beckettičine majke koji sada ugrožavaju život Kate Beckett.

Seriju 'Castle' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi