Castle, 25. - 29. svibnja

castle 4 - 3
,
castle 4 - 3
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi serija. S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji Castle, proslavljeni pisac krimi romana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava.

4. sezona, epizoda 12 - 13 - 25. svibnja

Kad je u autu pronađena mrtva žena, istraga koju provode Beckettica i njezina ekipa vodi ih ravno u gradsku vijećnicu... Točnije, do gradonačelnika, Roberta Weldona, koji je slučajno Castleov prijatelj, što bi moglo ugroziti Castleovu dugotrajnu uključenost u rad njujorške policije.

Dreser pasa Francisco Pilar ubijen je nakon sporne odluke na izložbi pasa na Manhattanu. Dok se ne odluči što će biti s njim, Castle uzima labradora kojeg je Pilar dresirao da bude maskota ekipe. Pseći njuh dobro će im doći. Umišljena zvijezda reality-TV-a Kay Cappuccio posljednja je viđena u Pilarovu šatoru i ima motiv, ali je li netko špijunirao njega ili nju putem kamere postavljene na pseću ogrlicu i zašto je ondje agent carine na tajnom zadatku?

4. sezona, epizoda 14 - 15 - 26. svibnja

Castle osjeća da je rukopis detektivskog romana pronađen na mjestu ubojstva suvremenog lovca na blago ključ kako da nađu dragulje koji su nestali, plave dijamante koji tvore ogrlicu s plavim leptirom. Dok ekipa češlja radnju priče, smještenu u 1947. godinu, u glazbeni klub koji je sada napušten, a u to je vrijeme bio u središtu zbivanja na Manhattanu, što uključuje ubojstvo, gangstere i krađu, oni uspijevaju doznati istinite dijelove i identitet počinitelja i žrtava.

Ugled ekipe narušen je kad Thomas Gage, bezobzirni ubojica čiji je identitet lažan, ne samo da djeluje samouvjereno tijekom uhićenja nego uspijeva, kako je zagonetno predvidio, pobjeći i ukrasti sve dokaze, a s njima i povjerljive podatke iz računala policije. Ne samo da je ispred Castlea i Beckettice dok ponovno ubija nego ih oboje otimaju i odvode u tajno sjedište CIA-e, gdje Castle ponovno susreće Sophiju Turner i prisjećaju se zajedničke špijunske prošlosti. Njih troje udružuju se i doznaju da je sve to zbog genijalnog matematičara Nelsona Blakelyja, čija je smrt lažirana...

4. sezona, epizoda 16 - 17 - 27. svibnja

CIA-ina agentica odvodi istražitelje na pogrešan trag, kako bi zavarala Becketticu i pridobila Castlea. Thomas Gage se ponovno pojavljuje, uhvaćen je, bježi i uvjerava Castlea da je nevin. Policijska ekipa otkriva da se u redovima CIA-e nalazi izdajnik i svim se silama trude spriječiti apokaliptični plan koji je započeo otmicom djevojke, za koju su teškom mukom doznali da je kći vrlo utjecajnog kineskog tajkuna i kralja zabava. Zbog svega toga, Castle mora imati posla s vrlo mudrim i nedostižnim izdajnikom.

Jedna po jedna, uspješne poslovne žene, u kostimima za zabavu iz iste trgovine, otrovane su i ubijene tako da se uklope u likove Grimmovih bajki: Crvenkapica, Snjeguljica i Uspavana ljepotica. Posljednja je uspjela preživjeti. Uz to, sve su s računa podigle isti gotovinski iznos, očito ih je netko ucjenjivao zbog toga što su, dok su zajedno studirale, ubile nekoga autom i pobjegle s mjesta nesreće.

4. sezona, epizoda 18 - 19 - 28. svibnja

Tijekom gledane TV-emisije Charlesa Carsona „Noć plesa“, razmažena bogatašica Odette Morton, koja je dogurala do polufinala, ubijena je u loži u koju je svatko mogao ući. Među osumnjičenima je kandidatkinja koja je ispala, ali sad automatski ide dalje, voditelj i netko s kim dijeli tajnu. Ali forenzički dokazi pokazuju da je Odettein pravi identitet velika tajna koju dijeli s nekoliko ljudi iz svoje prošlosti, u kojoj se dogodilo još jedno ubojstvo.

Nakon što je tijekom antiglobalističkih prosvjeda eksplodirala bomba, FBI nalaže detektivima njujorške policije da još revnije obavljaju svoj posao. Kapetanica moli Castlea da sudjeluje u istrazi kao čovjek britka opažanja. Čitajući gomile iskaza svjedoka, Castle svoju ekipu dovodi na pravi trag netom nakon što je FBI uhitio pogrešnog sumnjivca.

4. sezona, epizoda 20 - 21 - 29. svibnja

Vraški zgodan detektiv Scotland Yarda udružuje se s Castleom i Becketticom kako bi otkrio osobu odgovornu za ubojstvo kćeri njegova prijatelja. Uz to, Castle i Beckettica sumnjaju da se posao zamjenika britanskog konzula Nigela ne svodi samo na veleposlaničke balove i diplomatske ručkove. Za to vrijeme, Lanie uvjerava Becketticu da mora preuzeti inicijativu s Castleom prije nego što bude prekasno.

Castle napokon osvaja Becketticu, koja to priznaje samo na terapiji. Možda ga je predugo pustila da čeka. On se udružuje u istrazi s njezinim živopisnim kolegom, inspektorom Ethanom Slaughterom, prgavim kaubojem, koji je dobio slučaj nekoliko obezglavljenih jamajkanskih trupala, za koje je navodno kriv svojeglavi sin člana bande Irish Westies, Briana Reillyja. Iako mu ne odgovara grub nastup novog partnera, detektiv-džentlmen Castle dokazuje svoju vrijednost; odbacuju jednostavan rat bandi i usredotočuju se na novopridošlu meksičku bandu Cesara Valesa. Ne samo da se Castle ponovno obraća svojoj bivšoj ekipi...

Ne propustite nove zaplete zanimljivih istraga u četvrtoj sezoni renomirane kriminalističke serije 'Castle' na Doma TV-u!

 Tagovi