novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Castle, 19. - 23. veljače

castle 3
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi serija. S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji Castle, proslavljeni pisac krimi romana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava.

4. sez., 5. - 6. ep. - 19. veljače

Ravnatelj muzeja Hayes ubijen je tijekom posebne izložbe s koje je ukraden vrijedni izložak optočen dijamantima vrijednim 50 milijuna dolara, a koji se zove „Šaka kapitalizma“. Među osumnjičenima su i vlasnici izloška, oholi par McHugh, koji se diskretno bore tijekom rastave braka, istražiteljica osiguranja Serena Kaye, navodno nikad uhvaćena „bivša“ vrhunska kradljivica, i britanski vrhunski lopov kojeg je navodno unajmio Hayes, koji je do grla bio u dugovima.

Lovac na duhove s nacionalne televizije Jack Sinclair ubijen je tijekom snimanja dok je istraživao poznatu kuću McClellan u New Yorku, mjesto zločina osam „sumnjivih“ ubojstava. Njegov snimatelj Barry Bavetta dao je otkaz nakon tučnjave toga dana, ali on ima alibi. Beckettica i Esposito su skeptični, a Castle se udružuje s Ryanom. Korijen Sinclairova straha od kuće i njezina arhitektura zapravo su ključ za otkrivanje još jednog starog ubojstva i popisa sumnjivaca za sadašnje.

4. sez., 7. - 8. ep. - 20. veljače

Prateći Marthu u banku, gdje ona tvrdoglavo odbija njegovu financijsku pomoć, Castleova pretpostavka koju putem telefona iznosi Beckettici, da su mušterije skrivene ispod kirurških maski pljačkaši, pokazala se točnom jer baš oni sljedećeg trena sve u banci drže na nišanu. Upravo taj poziv Becketticu će pretvoriti u neiskusnu pregovaračicu u talačkoj krizi. 

U jednom napuštenom skladištu u New Yorku pronađeno je truplo suvlasnika hotela i kasina Atlantic City (New Jersey) Sama Seigela. Kapetanica Victoria Gates zadržava Becketticu u uredu, kako bi iskušala njezine vještine „bez Castleove pomoći“. Dečki uživaju bez ženskog društva, s obzirom na to da im Ryan duguje momačku večer, ali umjesto logičnog izbora Javiera za kuma tu je ulogu dobio mladenkin mlađi brat, tinejdžer.

4. sez., 9. - 10. ep. - 21. veljače

Nedugo nakon što je ubio odgajateljicu iz vrtića koja se uskoro trebala udati, snajperist na ulici u Manhattanu ubija i odvjetnika. Na prvi pogled slučajevi nisu povezani. U rješavanju slučaja od velike koristi bit će Espositova obuka iz preciznog gađanja, što će pomoći Beckettici da se nosi s ponovno proživljenom traumom snajperskog napada u kojem zamalo da nije poginula. Uz pomoć koju je dobio iz kolegija umjetnosti koji pohađa njegova kći, Castle otkriva da su jedini tragovi ostali u udaljenom skrovištu snajperista izrezani dijelovi s renesansnih slika.

Kad se Castle i Beckettica probude u krevetu, vezani zajedno lisičinama, u zaključanoj prostoriji, a da se uopće ne sjećaju kako su onamo dospjeli, moraju otkriti djeliće slagalice – gdje su i zašto, dok istodobno pokušavaju pobjeći. No dok se njih dvoje privikavaju na to da su vezani zajedno, što je najveća opasnost s kojom se suočavaju... ljudi koji su ih oteli ili njih dvoje, jedno za drugo?

4. sez., 11. - 12. ep. - 22. veljače

Ubijen je zavodnik i Castle i Beckettica sumnjaju da ključ njegova ubojstva leži u njegovu tajnom životu. Istraga dovodi do šokantnog preokreta koji gotovo uništava Ryanovo vjenčanje s Jenny.

Kad je u autu pronađena mrtva žena, istraga koju provode Beckettica i njezina ekipa vodi ih ravno u gradsku vijećnicu... Točnije, do gradonačelnika, Roberta Weldona, koji je slučajno Castleov prijatelj, što bi moglo ugroziti Castleovu dugotrajnu uključenost u rad njujorške policije.

4. sez., 13. - 14. ep. - 23. veljače

Dreser pasa Francisco Pilar ubijen je nakon sporne odluke na izložbi pasa na Manhattanu. Dok se ne odluči što će biti s njim, Castle uzima labradora kojeg je Pilar dresirao da bude maskota ekipe. Pseći njuh dobro će im doći. Umišljena zvijezda reality-TV-a Kay Cappuccio posljednja je viđena u Pilarovu šatoru i ima motiv, ali je li netko špijunirao njega ili nju putem kamere postavljene na pseću ogrlicu i zašto je ondje agent carine na tajnom zadatku?

Castle osjeća da je rukopis detektivskog romana pronađen na mjestu ubojstva suvremenog lovca na blago ključ kako da nađu dragulje koji su nestali, plave dijamante koji tvore ogrlicu s plavim leptirom. Dok ekipa češlja radnju priče, smještenu u 1947. godinu, u glazbeni klub koji je sada napušten, a u to je vrijeme bio u središtu zbivanja na Manhattanu, što uključuje ubojstvo, gangstere i krađu, oni uspijevaju doznati istinite dijelove i identitet počinitelja i žrtava.

Seriju 'Castle' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi