Castle, 19. - 23. studenog

Castle 5
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi-serija.

5. sezona, 22. - 23. epizoda - 19. studenog

Nakon što je pratila ubojicu do njegova stana, Beckettica stane na okidač bombe i mora stajati na mjestu dok pirotehničari ne pronađu način da je deaktiviraju. Castle je uz nju i svađaju se tko se komu prvi svidio uz hrpu flashbackova.

Kad Domovinska sigurnost bez objašnjenja zapečati mjesto eksplozije bombe automobila, Castle i Beckettica moraju riješiti dvije tajne: tko je ubio žrtvu, vladina zviždača, i zašto se savezni agenti toliko trude preuzeti slučaj? Radnja je sve napetija, a oni otkrivaju da žrtva nije poginula u eksploziji automobila, nego ju je ubio projektil iz vojne bespilotne letjelice.

5. sezona, 24. epizoda: 6. sezona, 1. epizoda - 20. studenog

Ekipa istražuje smrt žene koja je upala u odvjetnički ured i ukrala određenu datoteku. Čini se da je sumnjala da joj je najbolja prijateljica ubijena, ali ju je slučaj odveo upravo do ubojice. Beckett odlazi na intervju u FBI, a Castle je zaprosi.

Prošla sezona završila je Beckettičinim kolebanjem oko medijski eksponiranog posla u Washingtonu, a tu dilemu dodatno je zakomplicirala Castleova prosidba. U premijeri 6. sezone Castle i Beckett nose se s posljedicama svojih odluka i usput provode važnu istragu. Lisa Edelstein ("House") gostuje u trima epizodama ovoga narativnog luka kao odlučna i vješta federalna istražiteljica čija će pojava odigrati važnu ulogu u Beckettičinoj odluci o njezinoj budućnosti.

6. sezona, 2. - 3. epizoda - 21. studenog

U nastavku premijerne epizode Beckett se utrkuje s vremenom da pronađe ukradeni toksin sposoban ubiti desetke tisuća ljudi. Da stvari budu gore, Castle mu se izložio i preostaje mu manje od 24 sata života.

Dok je Beckett još u Washingtonu, Castle i dečki istražuju ubojstvo bivše dječje zvijezde Charlieja Reynoldsa, koji se proslavio igrajući simpatičnog štrebera ranih 90-ih u srednjoškolskoj humorističnoj seriji. No slučaj postane čudan kad agenti Beckett i McCord stignu iz Washingtona da preuzmu istragu stvarajući natjecateljsku napetost u postaji. Ali zašto je smrt zaboravljenoga glumca privukla pozornost FBI-a? Kakav god razlog bio, Beckett i McCord šute. U međuvremenu, Castle se mora nositi s novom pojavom u 12. postaji, njujorškim detektivom Frankom Sullyjem Sullivanom (Joshua Bitton, "Pacifik"). Antonio Sabato, Jr. ("Melrose Place", "General Hospital") gostuje kao Ramon Russo, nekadašnji glumački kolega ubijene žrtve.

6. sezona, 4. - 5. epizoda - 22. studenog

Očajna mlada osumnjičenica za ubojstvo Emma Briggs (gostujuća glumica Alicia Lagano, “Dvostruki život,”) uzme taoce pod prijetnjom oružja, a zatim misteriozno inzistira da će pregovarati samo s jednom osobom: Richardom Castleom.

Istraga jezivog ubojstva dovede Castlea i Beckett do sumnjivca (Joshua Gomez, "Chuck, gostuje kao Simon Doyle), koji tvrdi da je putovao natrag kroz vrijeme da bi spriječio grozne događaje koji će promijeniti tijek ljudske povijesti. Je li jednostavno zaluđeni ubojica ili možda govori istinu?

6. sezona, 6. - 7. epizoda - 23. studenog

Castle i Beckett istražuju bizarno ubojstvo mlade žene ostavljene u ritualnoj pozi. Kad ekipa pronađe zbirku čudnih simbola u njezinu stanu, a glavni osumnjičenik postane tajanstveni redovnik, Castle postane uvjeren da su nabasali na urotu u stilu "Da Vincijeva koda". U međuvremenu Castle se pokušava pomiriti s činjenicom da Alexis i Pi žive zajedno.

Alexis zatraži Castleovu pomoć u slučaju ponovnog ustanovljavanja nevinosti da bi dokazali da je osuđenik na smrt Frank Henson (gost James Carpinello, "Dobra žena") nepravedno osuđen. Preostala su samo 72 sata do pogubljenja, pa Castle i Alexis (uz Beckettičinu pomoć) užurbano istražuju originalno ubojstvo te otkriju eksplozivne tajne koje bi mogle zapečatiti Frankovu sudbinu. Joelle Carter ("Pravednik") glumi Frankovu dugogodišnju djevojku koja je uvijek vjerovala u njega.

Seriju 'Castle' pratite od ponedjeljka do nedjelje u popodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi