.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Castle, 12. - 16. ožujka

Castle 5
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimi serija.

5. sez., 12. - 13. ep. - 12. ožujka

Tajkun mekih pornofilmova Beau Randolph zadavljen je grudnjakom tijekom velike zabave i promocije novog nastavka filma Poludjele studentice. Primio je mnogo prijetnji smrću, poput onih od pokreta vrlo konzervativnog Ronalda Armstronga. Beauova tjelohraniteljica Scarlet Jones, za koju Javier misli da je neodoljiva, ukrala je iz njegova sefa memorijsku karticu. Osim njega, radila je i za tvrtku koja se bavi produkcijom dječjih TV-emisija. Glumica Tiffany Shaw također laže o tome da je bila na zabavi, ali prerušena. No to je samo vrh ledenog brijega obiteljskih i poslovnih tajni.

Na parkiralištu je nađeno truplo žrtve profesionalnog ubojice. Ekipa otkriva da je radila za američkog senatora Williama H. Brackena, kojeg Beckettica drži odgovornim za ubojstvo njezine majke. No čini se da je on zapravo bio meta ubojstva. Samo Castle zna da je Beckettica oklijevala treba li ili ne predati sve dokaze, ali tada trag vodi ekipu do prvoosumnjičenog, Roberta McManusa, mehaničara koji je dobio otkaz, a koji krivi senatora za samoubojstvo njegova sina. Senator žarko želi održati važan govor kojim bi pokrenuo izglasavanje prijedloga zakona vezanog za okoliš, što je presudno za njegovu karijeru.

5. sez., 14. - 15. ep. - 13. ožujka

U uličici na Manhattanu nađeno je truplo Hanne Green, zvijezde reality showa jedne modne kuće. Na tijelu ima ogrebotine i tragove vezivanja koji govore da je negdje bila zatočena od dana kada je nestala iz studija. Ekipa otkriva kompleksna suparništva za uloge, nevjere i medijske spin-offove, koji imaju veze s linijom modne odjeće, ali i projektom Margoina sina Stonea Glowera s kćeri kolegice glumice Collette, Ashley. Castle i Becket boje se da će kapetanica otkriti njihovu vezu nakon što on dar za Valentinovo namijenjen Kate slučajno stavi u džep kapetaničina kaputa.

Studenta iz Saudijske Arabije Hasima Farouka koji studira na Columbiji kao i Alexis pregazio je kombi koji se zaletio u njega dok je on pucao na kombi. Ekipa uskoro otkriva da je tim kombijem oteta ne samo kći egipatskog tajkuna Anwara El-Masrija Sara nego i Alexis, koja se sa Sarom upoznala na predavanju. Jedini trag agenta FBI-a Harrisa pribavljen je tako što je Beckettica zažmirila na jedno oko, a Castle je pritisnuo vozača kombija koji je preminuo. Za to vrijeme, djevojke planiraju bijeg, ali otkrivaju da je kontejner u kojem se nalaze sada u Parizu.5. sez., 16. - 17. ep. - 14. ožujka

Anwar El-Masri plaća tri milijuna dolara otkupnine za otete djevojke, ali oslobođena je samo njegova kći Sara. Agent FBI-a Harris mora danima čekati dozvolu da FBI i njujorška policija mogu aktivno početi potragu za Alexis u Parizu jer ondje nemaju ovlasti. Zato Castle sam započinje istragu i unajmljuje privatnog istražitelja i prijatelja Jacquea Henrija i njegova pomoćnika la taupea. Otkrivaju gdje su otmičari držali djevojke i dogovaraju još jednu razmjenu. Castlea čekaju šokantna iznenađenja, prvo izdaja, potom tko će ga od koga spasiti te kako osloboditi Alexis.

Castle je potresen. Gledao je DVD koji u maniri amaterskog horor-filma predviđa točno vrijeme smrti žrtve ubojstva koja vrišti u telefonsku slušalicu nakon uznemirujućeg poziva i umire bez ikakvog vidljivog uzroka, vjerojatno od zastoja srca zbog napadaja panike. Njezin bivši muž ima čvrst alibi i ne zna zašto bi ona paničarila oko toga. Prateći trag DVD-a, otkrivaju da je osoba koja je dobila drugu kopiju također ubijena kod kuće, na sličan način. Jedina poveznica im je da su bili porotnici na suđenju pogubljenom serijskom ubojici Nigelu Malloyu. Ekipa odlazi u njegov rodni grad i ispituje njegove bližnje i preživjele porotnike.

5. sez., 18. - 19. ep. - 15. ožujka

U industrijskoj miješalici za tijesto nađeno je truplo popularnog pekara Jimmyja, poznatog po kolačima. Prije nego što su ga otpravili, njegov pomoćnik Todd primjećuje osobu koja se dovezla u rijetkom kolekcionarskom automobilu. Vjerojatno je riječ o desnoj ruci šefa irske mafije Roberta Bobbyija S.-a Shannona, Liamu Finchu. Nakon što agent FBI-a Sam Walker otkriva da je Jimmy bio njegov doušnik, Ryan šokira ekipu priznanjem da je prije mnogo godina radio na tajnom zadatku u toj bandi i odluči ponovno oživjeti svoj tajni identitet, Kevina.


Nakon nezgode na skijanju, Castle boravi kod kuće, uglavnom sam, u invalidskim kolicima. Dosađuje se kao nikada, a uskoro mu se bliži rođendan. Nakon nekog vremena, uzme dvogled koji mu je darovala Alexis i iz zabave počne promatrati ljude. U zgradi nasuprot njegove seksi supruga vara muža s mlađim i zgodnijim tipom. Nedugo nakon toga prevareni muž nalazi suparnikovu kapu, posegne za nožem i... Čini se da se riješio trupla jer ženi nema ni traga. Njegova policijska ekipa nevoljko istražuje slučaj, ali ne uspijevaju naći dokaze. Castle postaje opsjednut mogućnošću...

5. sez., 20. - 21. ep. - 16. ožujka

Ispred bolnice odbačeno je truplo žene, a lice joj je razderano, kao da ju je napala divlja zvijer. Uskoro Beckettica i Castle postaju lovine ubojice.

Castle je ljubomoran kad Beckettica dobiva slučaj zaštitite milijardera od nepoznatog ubojice. Castle želi brzo riješiti slučaj jer tako Beckettica neće više morati biti uz šarmantnog poduzetnika.

Seriju 'Castle' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV.Tagovi