U uzbudljivojj seriji 'Prinicipe' stvarnost i fikcija isprepleću se na jedinstven način.

 Dio zapleta u seriji 'Principe' inspiriran je stvarnim događajima.

Naime, ideja o seriji nadahnuta je viješću iz 2008. godine u kojoj se izvještavalo da Tajna služba (CNI) unovačuje lokalne ljude kao informante unutar nedostupnih zajednica. Od lipnja do rujna 2013. godine Guardia Civil i policija razbili su španjolsko-marokansku mrežu za novačenje ljudi koja je bila savršeno hijerarhijski ustrojena. Njezini članovi bili su u Ceuti i Castillejosu. Ta mreža povezana s Al-Qaedom, novačila je u svoje redove mladiće iz ovog područja i financirala njihove obitelji novcem od prodaje droge. Podučavala ih je terorističkim metodama i mentalno ih pripremala u okolici Ceute da bi ih poslala u Siriju u samoubilačke akcije.

Serija je smještena u konfliktnu pograničnu četvrt El Príncipe u gradu Ceuti i počinje dolaskom mladog i obrazovanog špijuna Tajne službe (CNI) Javiera Moreya na tajni zadatak, da se infiltrira kao novi inspektor u kvartovskoj policijskoj postaji.

Pretpostavlja se da neki od lokalnih policajaca možda surađuju s muslimanskim ekstremističkim ćelijama.



U postaji ga čeka Fran, policijski veteran koji pokušava održati mir u četvrti s pomoću pomalo mutnih metoda.



Što više ulazi u složeni svijet El Príncipea, Morey upoznaje Fátimu, muslimansku učiteljicu, sestru jednog od važnijih dilera u tom području, ali i sestru mladića koji je nestao prije nekoliko mjeseci.

Sestra je odlučna u namjeri da ga nađe jer je policija naočigled indiferentna prema tom slučaju.

Premda u početku Morey pokušava uloviti Fátimu kao svoju doušnicu, ne može se oduprijeti njezinoj privlačnosti i time ugrožava svoj zadatak, pa i život.

Napetu seriju 'Principe' pratite vikednom u popodnevnom terminu na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju