Walt Disney Pictures i Jerry Bruckheimer Films predstavljaju 'Princ Perzije: Pijesak vremena'.

 'Princ od Perzije: Pijesak vremena' filmska je verzija popularne istoimene serije Ubisoftovih videoigara. Ova fantastična pustolovina okuplja izvrsnu glumačku ekipu (Ben Kingsley, Alfred Molina, Steve Toussaint, Toby Kebbell, Richard Coyle, Ronald Pickup, Reece Ritchie, Gísli Orn Gardarsson, Claudio Pacifico, Thomas DuPont), a glavne uloge igraju Jake Gyllenhaal i Gemma Arterton.



Mjesto radnje je Perzija, a radnja je smještena u 6. stoljeće. Radnja filma prati odmetnutog princa Dastana i zagonetnu princezu koji se udružuju protiv sila tame da bi zaštitili dar bogova koji može promijeniti tijek vremena i omogućiti onomu tko ga posjeduje vlast nad čitavim svijetom.



Dastanu - uličaru bez novca i roditelja- nakon što zaštiti mladića koji je ukrao jabuku, zaprijeti ozbiljna kazna. Ipak, plemeniti kralj Sharaman odluči ga poštedjeti nakon što u njemu prepozna crtu velikodušnosti i dobrote. Odrastajući uz Sharamanove sinove i upijajući mudrost od svoga poočima i strica Nizama, izrasta u snažnog mladog ratnika.

Dastan predvodi napad na Alamut, miroljubivi sveti grad u kojem se, prema navodima špijuna, prikuplja oružje namijenjeno perzijskim neprijateljima. U stvari, u Alamutu se skriva puno vrjednije blago - legendarni Pijesak vremena koji smrtnicima daje mogućnost vraćanja vremena. Dastan dolazi u posjed prastarog bodeža koji je ključ za pristup Pijesku vremena, no netko ubija kralja Sharamana, a Dastana optuže za zločin. Bježeći, Dastan se udružuje s Taminom, mladom alamutskom princezom čija je obitelj stoljećima čuvala Pijesak vremena. Dastan se udružuje s Taminom, mladom alamutskom princezom čija je obitelj stoljećima čuvala Pijesak vremena.

Dastanu i Tamini bit će potrebna sva hrabrost, mudrost i borbene vještine kako bi otkrili pravog krivca za carevu smrt. Hoće li uspjeti spriječiti da Pijesak vremena padne u pogrešne ruke?

Epsku akcijsku avanturu 'Princ od Perzije: Pijesak vremena' ne propustite pogledati u nedjelju na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju