.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

24, 22. svibnja

img placeholder
,
hr_HR

U uredu Boba Warnera, Marie trga inkriminirajući tvrdi disk iz Bobova računala, a zatim naziva Syeda Alija, koji je na putu za lokalnu džamiju. On joj kaže da su Marko i Basheer mrtvi i da uzme okidač za bombu iz Markova ormarića u pilani u kojoj je radio.

2. sez., 11. Ep.

U uredu Boba Warnera, Marie trga inkriminirajući tvrdi disk iz Bobova računala, a zatim naziva Syeda Alija, koji je na putu za lokalnu džamiju. On joj kaže da su Marko i Basheer mrtvi i da uzme okidač za bombu iz Markova ormarića u pilani u kojoj je radio. U isto vrijeme, Kate pita Jacka, dok se voze prema džamiji, što se doista događa, a on joj napokon kaže za nuklearnu bombu. Baš onda, Mason zove Jacka i kaže mu da je policijski kombi koji je prevozio Kim doživio nesreću i da je Kim navodno pobjegla s mjesta nesreće. Zatim vidimo Kim kako puže u malu špilju u šumi Angeles Crest dok policijski helikopteri lete nad njom. Kad helikopteri napokon krenu dalje i počne padati noć, Kim polako izlazi iz špilje i bježi dublje u šumu. U međuvremenu, u Palmerovu operativnom centru, Novick savjetuje Palmera da smjesta uhiti Stantona i učini sve što je potrebno kako bi otkrio što zna o bombi. Dok razgovaraju, Sherry nazove Lynne i pita je zašto nije uspjela doći do Palmera. Lynne kaže da je trenutačno nedostupan, no Sherry maltretira Lynne pa ova naposljetku spoji njezin poziv.

U isto to vrijeme, Jack i Kate stižu u džamiju, gdje već čeka tim CTU-ovih specijalaca. Ali Jack kaže da će imati veće šanse da uhvate Alija živa pričekaju li da obred završi i uhvate ga dok bude izlazio iz džamije. Pa Kate predloži da stavi veo i uđe u džamiju, kako bi potvrdila da je Ali unutra. Malo poslije, u operativnom centru, dok brigadir Lamb i dvojica vojnih policajaca uhićuju Stantona, Palmer se napokon javlja na Sherryn poziv, ali joj ne želi dati nikakve nove informacije. Ona ustrajava na tome da mora sve znati, na što joj on poklopi. A u CTU-u Tony kaže Michelle da mu je drago što ga je pozvala van, ali da je također obećao sebi da nikad više neće miješati posao sa zadovoljstvom. Uto Tonyju jave da je Bob Warner postao nasilan pa odlazi do sobe za ispitivanje, gdje nalazi dvojicu stražara kao obuzdavaju Boba… Koji zahtijeva da mu kažu gdje su njegove kćeri.

U džamiji, Kate stavlja veo, a Jack joj daje upute kako da prođe kroz džamiju, tražeći Alija, te da onda odmah izađe. Ona ulazi i naposljetku vidi Alija… No onda se uzbudi pa joj ispadne gumb za paniku koji joj je Jack dao, na što je svi pogledaju. Ne znajući je li je Ali prepoznao, Kate podigne gumb za paniku i nastavi hodati. Naposljetku je Jack hvata na ulazu i kaže joj da opet može disati… A onda potvrdi da je Ali unutra. Nakon što Novick kaže Palmeru da se u ispisu poziva vidi da je zadnja osoba koju je Stanton zvao bio netko iz CIA-e, Palmer odlazi razgovarati sa Stantonom i kaže mu da će ga pustiti kaže li mu što zna o bombi. No Stanton tvrdi da ne zna ništa, a Palmer odlazi. U džamiji, Jack daje upute timu specijalaca o tome što Ali nosi, a on i Kate počnu nadzirati vrata, čekajući da Ali izađe. U međuvremenu, dok se Kim probija kroz mračnu šumu, začuje u blizini neku životinju kako reži pa ubrza korak. U operativnom centru, Palmer pozdravlja agenta tajne službe Teda Simmonsa i kaže mu da učini sve što je potrebno kako bi izvukao informacije iz Stantona.

A u CTU Michelle doznaje od policije da su Reza i dvojica CTU-ovih agenata u uredu Boba Warnera mrtvi. I da se na nadzornoj kameri vidi kako Marie izlazi iz zgrade. Tony naziva Jacka i kaže mu da je Marie vjerojatno ubila Rezu i dvojicu agenata i potiče ga na to da tretira Kate kao “nepoznanicu”. Jack tvrdi da je Kate na njihovoj strani, no kad Kate pita Jacka nakon poziva je li se tko čuo s Marie, Jack kaže da nije. U međuvremenu, Marie odlazi do pilane i zavodi jednoga predradnika kako bi je pustio do Markova ormarića. Zatim, u šumi, Kimin gležanj završava u zamci za životinje, a trenutak poslije nađe se licem u lice s kuguarom. Kim udara granom i otjera ga, no ostaje zarobljena u zamci. U operativnom centru, Simmons drži lopatice defibrilatora, a kad Stanton odbija priznati da zna išta o bombi, Simmons mu pusti elektrošok u sljepoočnice. No čak i kad Simmons ponovi pitanje, Stanton i dalje odbija išta reći.

U džamiji obred završava i vjernici izlaze, no Alija nema nigdje. Jack uviđa da je zacijelo prepoznao Kate kad je ušla i da je vjerojatno još unutra. Jack i specijalci ulijeću, no Aliju nema traga. Zatim začuju kuljanje dima u drugoj sobi, a kad uđu, nađu ondje mrtva čovjeka izgorjela do neprepoznatljivosti… A Kate identificira odjeću kao Alijevu. No onda, dok Kim sjedi na tlu i plače, Marie zahvaljuje predradniku pilane, a Tony kaže Bobu da je Marie ubila Rezu. Jack uviđa da su hlače izgorjeloga čovjeka prekratke – što znači da ih je Ali sigurno stavio na nekog drugog čovjeka i ubio ga… I da se još skriva negdje u zgradi.

>>>> 24, 25. svibnja
 Tagovi