.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

24

24 - 13
,
hr_HR

PON - SUB 04.10

(24), SAD, 2002., kriminalistička serija
2. sezona

Izvršni producenti: Robert Cochran, Joel Surnow

Glume:

Kiefer Sutherland ... Jack Bauer
Mary Lynn Rajskub ... Chloe O` Brian
Carlos Bernard ... Tony Almeida
Dennis Haysbert ... David Palmer
Elisha Cuthbert ... Kim Bauer


Serija čiji su izvršni producenti Joel Surnow i Robert Cochran zadržala je svoj jedinstveni format i u drugoj sezoni. Svaki nastavak pokriva jedan sat u stvarnom vremenu i radnja cijele sezone odvit će se u jednom danu.

Nagrade:

- 2002. - nagrada Zlatni globus za najbolju glumačku izvedbu (Kiefer Sutherland) te nominacija za najbolju televizijsku dramsku seriju

- 2002. - nagrada Primetime Emmy Awards za najbolje editiranje u seriji te najbolji scenarij. Osam nominacija, od kojih je potrebno izdvojiti onu za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji (Kiefer Sutherland) te za najbolju dramsku seriju.

- 2002. - nominacija za nagradu ALMA Awards za najboljeg sporednog glumca u televizijskoj seriji (David Barrera)

- 2002. - nominacija za nagradu American Cinema Editors za najbolje editiranu jednosatnu televizijsku seriju

- 2002. - Nominacija za nagradu American Society of Cinematographers za nevjerojatno dostignuće u kinematografiji

- 2002. – nominacija za nagradu Art Directors Guild

- 2002. – dvije nominacije za nagradu Casting Society of America za najbolji kasting

- 2002. – nominacija za nagradu Directors Guild of America za nevjerojatno dostignuće u režiji dramske serije

- 2002. – Nominacija za nagradu Motion Picture Sound Editors za najbolje editiranje zvuka

- 2002. – šest nagrada Online Film & Television Association za najbolju dramsku seriju, najboljeg glumca (Kiefer Sutherland), najbolju novu dramsku seriju, najbolji scenarij i najbolju web stranicu. Osam nominacija u kategorijama najboljeg gostujućeg glumca (Dennis Hopper), najbolji glumački ansambl, najbolju glumicu (Leslie Hope), najbolju režiju, najbolje editiranje, najbolju kinematografiju, najbolje naslove epizoda i najbolju epizodu.

- 2002. – dvije nagrade Satellite Awards za najbolju televizijsk dramu i najbolju glumačku izvedbu (Kiefer Sutherland)

- 2002. – nominacija za nagradu Teen Choice Awards

- 2002. – nagrada Television Critics Association Awards za najbolju novu seriju i nominacija za nevjerojatno dostignuće u drami te individualno dostignuće u drami (Kiefer Sutherland)


O seriji:

Kiefer Sutherland zvijezda je ove dramske serije izvršnih producenata Joela Surnowa, Roberta Cochrana, Rona Howarda, Briana Grazera i Tonya Krantza. Serija je osvojila pregršt nagrada, od kojih je važno istaknuti nagradu Zlatni globus 2002. godine u kategoriji najbolje glumačke izvedbe, nagradu Primetime Emmy Awards u kategoriji najboljeg editiranja te dvije nagrade Satellite Awards za najbolju televizijsku dramu i najbolju glumačku izvedbu. Cijela sezona odvija se u jednom danu, a svaka od 24 epizode pokriva jedan sat i ispričana je u realnom vremenu.

Prva epizoda započinje u ponoć, na dan predsjedničkih izbora u Kaliforniji. Jack Bauer (Sutherland) završava partiju šaha sa svojom kćeri, Kimberly (Elisha Cuthbert). Petnaestogodišnja Kimberly naučila je igrati i druge igre, primjerice okrivljavati svoju majku, Teri (Leslie Hope), za bračne probleme koji su prouzrokovali Jackovo privremeno preseljenje iz njihove obiteljske kuće. Ubrzo nakon što završe partiju šaha, Kimberly se iskrade iz kuće. Nedugo nakon što Jack i Teri to saznaju, telefon zazvoni i Jack, koji vodi protuterorističku vladinu jedinicu, se mora odmah javiti na dužnost. U uredu Jack saznaje da će se taj dan pokušati izvesti atentat na predsjedničkog kandidata Davida Palmera (Dennis Haysbert), američkog senatora i prvog Afro-Amerikanca s realnom šansom za pobjedu i ulazak u Bijelu kuću. Koristeći ovaj jedinstveni 24-satni element, ova će serija pratiti nekoliko ključnih likova kroz period od jednog dana.

Druga sezona također napeta, prepuna akcije i neizvjesnosti, nepovjerenja. Jack Bauer(Sutherland) će pokušati biti objektivan, no, hoće li u tome uspjeti i tko će ga razočarati, saznat ćete u epizodama druge sezone. Nuklearna bomba, otmica samo su neki od zadataka koje je potrebno riješiti u 24 sata.

 

O glumcima:

KIEFER SUTHERLAND
(Jack Bauer)

 Kiefer Sutherland rođen je u Londonu, a preselio se s obitelji u Kaliforniju nedugo nakon rođenja. Glumio je u hvaljenom filmu ''Nerado fundamentalist', a nedavno je viđen i u filmu 'Popmpeji' 2014. godine. Na ljeto 2013. godine snimio je vestern 'Iskupljenje' zajedno sa svojim ocem Donaldom Sutherlandom. Prije njegovog rada na FOX-ovoj dramskoj seriji 'Dodir', osvojio je nagradu Emmy, Zlatni Globus i dvije nagrade SAG Awards u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji za svoju kultnu ulogu u seriji '24'. 2011. godine Sutherland je viđen u Lars von Trierovom filmu 'Melankolija', a ostvario je i svoj debi na Broadwayu u ulozi Jamesa Daleya u predstavi 'The Championship season'. Glumio je i u 10 epizoda serije 'The Confession' gdje je glumio neimenovanog plaćenog ubojicu. U animiranom filmu 'Čudovišta protiv izvanzemaljaca' posudio je glas WR Mongeru, zatvorskom čuvaru čudovišta. Sutherland je glumio i u filmovima poput 'Zrcala', 'Sentinel – Agent u bijegu', 'The River Queen', 'U tuđoj koži', 'Telefonska govornica', 'Dark City', 'Oko za oko' i 'Tri mušketira'. Prvu je ulogu u filmu ostvario u humorističnoj drami 'Max Dugan se vraća', a prvu veću ulogu ostvario je u kanadskoj drami 'The Bay Boy' za koju je osvojio nominaciju za nagradu Genie u kategoriji najboljeg glumca. Nakon uspjeha u filmu, preselio se u Los Angeles i pojavio se na televizijskim ekranima u filmu 'Misija' te epizodi serije 'Amazing Stories' i filmu 'Trapped in Silence'. 1992. glumio je u filmu 'Članak 99' zajedno s Ray Liottom i Forestom Whitakerom te u vojnoj drami 'Malo dobrih ljudi' s Jackom Nicholsonom i Tomom Cruiseom. Nakon toga glumio je u filmu 'Nestajanje', 'Grad tame'.

 


ELISHA CUTHBERT
(Kim Bauer)

Elisha je rođena u Kanadi, a odrasla u Montrealu. Kao djevojčica, bila je model za dječju odjeću. Za ulogu u seriji '24' nominirana je za nagradu Teen Choice Awards u kategoriji novu najbolje glumice. Prva televizijska serija u kojoj se pojavila bila je 'Are you Afraid of the Dark?'. Kada je imala 17 godina preselila se u Los Angeles kako bi slijedila svoju glumačku karijeru. Ubrzo nakon preseljenja, osvojila je ulogu u seriji '24'. Glumila je i u hit-komediji 'Dani slave' s Owenom Wilsonom, filmu 'Zapravo ljubav', 'Dizalom u prošlost', 'E-mail za predsjednika', 'Nebo straha' i 'Vjerovati'. U filmu 'Sretna djevojka' riješila se svog imidža dobre djevojke, a za tu ulogu dobila je nagradu Gemini Awards u kategoriji najbolje glumačke izvedbe.

 

DENNIS HAYSBERT
(David Palmer)

Rođen i odrastao u sjevernoj Kaliforniji, Dennis Haybert započeo je svoju glumačku karijeru ulogom u televizijskoj seriji 'Lou Grant' koja je osvojila nagradu Emmy. Pridobio je pozornost publike i kritike svojom ulogom predsjednika Davida Palmera u seriji '24', za koju je osvojio Zlatni Globus i dvije nominacije za nagradu Screen Actors Guild Award. Glumio je i u filmovima 'Razmišljaj kao muškarac 2', 'Sin City: Dama za koju vrijedi ubiti', 'Dear White People', 'Men, Women & Children', 'Life of a King', 'Welcome to the Jungle', animiranim filmovima 'Avanture gospodina Peabodya i Shermana', 'Krš i lom', 'LUV', 'Kung Fu Panda 2'. Zatim u filmu 'Nevjere i druge katastrofe' s Jack Blackom, Angelinom Jolie i Dustinom Hoffmanom, 'Pukotina', 'Gušteri' i mnogi drugi. Dennis je aktivan u borbi protiv AIDS-a i bio je glasnogovornik za Harlem Health Expo pod nazivom 'Break the Silence' (Razbijmo tišinu).
 


Ne propustite drugu sezonu napete kriminalističke dramske serije '24', koja ljubitelje akcije neće ostaviti ravnodušnima.Tagovi