Zanimljivosti sa snimanja....

1. Christian Bale odlučio je prihvatiti ulogu nakon čitanja stripa Arkham Asylum
Glumac je priznao kako nije bio Batmanov fan tijekom odrastanja, ali je želju za radom s Christopherom Nolanom dobio nakon što mu je poklonjen primjerak stripa Batman: Arkham Asylum.



2. Bale je ispočetka bio skloniji negativcima
Kada su ga novinari pitali kako se njegova interpretacija Viteza tame razlikuje od prijašnjih, glumac je priznao kako je oduvijek bio zainteresiraniji za Batmanove protivnike. Kasnije se ipak odlučio biti na ''dobroj strani''.

3. Za ulogu Batmana, glavni se glumac morao udebljati
Kada mu je ponuđena uloga Batmana, Bale je bio izuzetno pothranjen. Razlog tomu je uloga Trevora u filmu Nestajanje (The Machinist), koju je u tom trenu glumio. Kako bi bio fizički primjeren ulozi Batmana, Bale je za pola godine dobio više od 45 kilograma. Kako je pretjerao s debljanjem, zbog čega su ga na setu neko vrijeme zvali ''Fatman'', glumac je ipak morao izgubiti desetak kilograma prije početka snimanja.

4. Batmobile se tijekom snimanja sudario s pijanim vozačem
Tijekom Batmobileove probne vožnje ulicama Chicaga, u njega se zabio pijani vozač misleći kako se radi o svemirskom brodu.

5. Katie Holmes nije bila jedina opcija za ulogu Rachel
Iako je Katie bila Nolanov prvi izbor za ulogu Rachel Dawes, redatelj je razmatrao i Rachel McAdams, Reese Witherspoon, Sarah Michelle Gellar i Claire Danes.

6. Katie Holmes i Liam Neeson nisu jedine poznate face u filmu
Dječaka kojeg Rachel (Katie Holmes) spašava glumi Jack Gleeson, poznatiji kao Joffrey iz serije Game of Thrones.

7. Christian Bale nije bio najpopularniji na setu
Iako glumi glavnu ulogu, Bale nije bio u centru pozornosti na snimanjima. Njegovih pet minuta slave trajalo je koliko i početno oduševljenje kostimom, a glavna faca bio je Matthew Stratton, kaskader koji je vozio Batmobile.

8. Batman spava za vrijeme snimanja jedne scene
U njegovoj prvoj zajedničkoj sceni s Michaelom Cainom i Morganom Freemanom, prilikom koje je svoj red za repliku trebao dočekati u krevetu, Bale je zaspao. U jednome je intervjuu 2009. godine priznao da ga je Caine probudio bockajući ga u rebra, ne vjerujući da je stvarno zaspao.

9. Bale je zbog uloge ostao bez glasa
Kako bi što vjernije oživio Batmana, Christian Bale je čak tri puta ostao bez glasa.

10. Film je inspirirao Jamesa Bonda
''Batman: početak'' inspirirao je producente Michaela G. Wilsona i Barbaru Broccoli na snimanje novog nastavka Jamesa Bonda, poznatijim pod imenom ''Casino Royale''. Pritom su odlučili učiniti lik najpoznatijeg tajnog agenta ''mračnijim i realističnijim'', po uzoru na Batmana.

Akcijski film "Vitez tame" pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju