Pripremite atraktivne košarice od šunke i jaja!

'Kod Ane' možete pronaći kako recepte tradicionalne hrvatske kuhinje s modernim obratom, tako i delicije iz svih dijelova Europe i svijeta. Sladokusci će moći pronaći pregršt novih i zanimljivih torti, pita i kolača.

Mi vam donosimo ideju za lagan, zdrav, ukusan i brz doručak, toplo predjelo ili ekonomičan način kako da iskoristite smrznute uskršnje ostatke.


SASTOJCI:

- 2 lista tankog tijesta za savijače, bez jaja
- 4 prepeličja jaja
- 4 kriške kuhane šunke – vrlo tanko narezane
- maslac
- kadulja svježa
- sol i papar



PRIPREMA:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Izrežite tijesto na kvadrate 10 x10 cm.
3. Rastopite maslac i pomiješajte ga s nasjeckanom kaduljom i malo vode.
4. Premažite svaki kvadrat s tom smjesom i položite još jedan kvadrat tijesta preko svakog premazanog.
5. Premažite i gornje tijesto s maslacem i kaduljom. Stavite kvadrate od tijesta u male kalupe za pite tako da formiraju košarice.



6. Stavite u pećnicu i pecite 15tak minuta, dok se tijesto ne stisne, ali još ne dobije zlatnu boju.
7. Ostavite da se košarice ohlade.
8. Obložite donji dio sa ploškom šunke, razbijte jaje i pažljivo ga ulijte na šunku.



9. Lagano posolite i pecite u pećnici dok bjelanjac sasvim ne pobijeli i tijesto ne dobije zlatnu boju, oko 15- tak minuta.
10. Poslužite sa salatom.

'Kod Ane' gledajte od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV, a više ukusnih recepata potražite na OYO!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju