Ana kuha i peče svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

'Kod Ane' možete pronaći kako recepte tradicionalne hrvatske kuhinje s modernim obratom, tako i delicije iz svih dijelova Europe i svijeta. Sladokusci će moći pronaći pregršt novih i zanimljivih torti, pita i kolača, a mi vam donosimo tri brza, jednostavna i povoljna čokoladna recepta!


Pečeni čokoladni mousse



1.
Nasjeckajte čokoladu za kuhanje ili onu s velikim udjelom kakaa.
2. Rastopite čokoladu na pari i dodajte maslac te ih miješajte dok se ne povežu.
3. Odvojeno istucite žutanjke s šećerom i bjelanjke s malo soli u snijeg,
4. Više manjih kalupa ili jedan veliki namažite s maslacem.
5. Kada se čokolada i maslac u potpunosti rastope, maknite ih s štednjaka i stavite ih da se ohlade.
6. Smjesu čokolade i maslaca umješajte u smjesu žumanjka i šećera te dodajte kakao u prahu i tučene bjelanjke.
7. Nježno kuhačom izmješajte smjesu.
8. Napravljenu smjesu raspodijelite u pripremljene posudice i stavite da se peče 15 minuta na 210 stupnjeva .
9. Vrlo je bitno da mousse u sredini ostane mekan.


Čokolada na čokoladi



1. Za tijesto su potrebni blanširani i oguljeni bademi koji su sasušeni u pećnici. Ako nemate badema, možete iskoristiti i tostirane orahe.
2. Od badema u mlinčiću napravite brašno. Dobro je dodati malo šećera da se upije masnoća i dobije brašno, a ne pasta.
3. Čokoladu za kuhanje ili onu s velikim udjelom kakaa otopite na pari.
4. Kada se čokolada rastopi u nju dodajte maslac i mješajte dok se sastojci ne sjedine.
5. Žumanjke istucite s malo šećera, a bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg.
6. Ohlađenu smjesu otopljene čokolade i maslaca dodajte u istučene žumanjke i dobro promiješajte rukom. Nakon što smjesa odmori dodajte bademe i bjelanjke te nježno promiješajte nježno kuhačom.
7. Smjesu izlijte u kalup i stavite ju u pećnicu 15ak minuta na 150 stupnjeva .
8. Za glazuru na pari otopite mliječnu čokoladu ili neku s većim udjelom šećera.
9. Nakon što se čokolada otopi u nju dodajte maslac, malo mlijeka i kandiranu koricu naranče.
10. Dobivenu glazuru izlijte po biskvitu i prije posluživanja pustite da se dobro ohladi.





Pita od čokolade i meringe





1. Prvo se radi tijesto od čokolade tako da istučete maslac sa smeđim šećerom dok ne poprimi pjesnastu strukturu.
2. Paralelno s time stavite čokoladu za kuhanje ili onu s velikim udjelom kakaa da se otapa na pari.
3. U izmiksani maslac dodajte žumanjke, jedan po jedan kako bi se dobro umiješali.
4. U istopljenu čokoladu dodajte malo ruma i umiksajte ju u smjesu žumanjka, maslaca i šećera.
5. Bjelanjke s malo soli istucite u snijeg.
6. Malo po malo izlijte izmiksani snijeg u čokoladnu smjesu i nježno miješajte kuhačom.
7. Smjesu za tijesto izlijte u kalup koji ste prethodno premazali maslacem i stavite ju u prethodno zagrijanu pećnicu 20-25 minuta na 180 stupnjeva.
8. Pomiješajte tostirane lješnjake s komadićima čokolade i dodajte žličicu škroba.
9. Bjelanjke s malo soli tucite u snijeg i uz postupno dodavanje šećera u prahu dok ne dobijete čvrsti snijeg.
10. Po vrhu pečenog biskvita/tijesta premažite tanak sloj pekmeza od malina.
11. Čokoladu s lječnjacima umiješajte u bjelanjke i premažite preko pekmeza od malina.
12. Pitu stavite još 20minuta u pećnicu na 180 stupnjeva i narežite ju na kriške.





'Kod Ane' gledajte od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju